Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zarabiaja netto wasi MEZOWIE pytanie

Polecane posty

Gość Kasia_i_Jakub
Pracowałam i pracuję, jednak mój wkład finansowy jest mniejszy, więc On to wszystko prowadzi. Ile ja zarabiam to oczywiście wiem. Czasami żartuję, że jak Arabowi wszystko mu oddaję. Wszystkie decyzje o zakupie czegoś większego podejmujemy oczywiście razem.

Ja tam wierzę, że ludzie na dobrym etacie mogą zarobić koło 10tys zł, ale nie jest to częste. Bardziej już mając własną działalność gospodarczą. W końcu popatrzcie. Sporo osób deklaruję zarobki do 2-2,5k zł brutto. A średnia krajowa to 3,5k zł brutto. Więc ktoś musi to zawyżać.

Gość Kasia_i_Jakub
Radek90 - jakby co to proszę się ze mnie nie śmiać bo nie znam się na tym, ale czy ta średnia krajowa to nie jest w budżetówce? Więc czy prawdziwa średnia nie jest o wiele wyższa?

Spoko, masz prawo nie wiedzieć :) Średnia krajowa, to średnia zarobków brutto wszystkich pracujących Polaków. Nie tyczy się więc to tylko budżetówki. Dlatego tak na prawdę te dane GUSu co jakiś czas,że średnia krajowa wzrosła o x złotych to czysta propaganda. Zazwyczaj podwyżki dostali Ci co zarabiają konkretniej, czyli te minimum 5-6tys zł brutto wzwyż. A Ci co mają do 2tys zł brutto obeszli się smakiem.

Gość Kasia_i_Jakub
Dzięki :)

Gość mariettaBM
Jak Ci napisze kochaniutka ile zarabia mój mąż to nazwiesz mnie trollem więc do czego pytam się Ci ta wiedza potrzebna :D

Gość gość
5500 euro netto Holandia

Ja jestem aż ciekaw w jakich branżach i jakie kompetencje mają osoby które zarabiają porządne pieniądze na etatach :)

Gość gość
Radek srednia krajowa jest liczona tylko z umow o prace czyli jest to srednia pracownikow etatowych. Nie tych ktorzy prowadza dzialalnosc nie tych ktorzy maja kontrakty menadzerskie tylko tych ktorzy maja umowy o prace.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] Radek90 Ja jestem aż ciekaw w jakich branżach i jakie kompetencje mają osoby które zarabiają porządne pieniądze na etatach x x a prosze cie bardzo... maz pracuje w drukarni ma 30zł/h pracuje 8h zwykle, bywa,ze wiecej wiec dziennie ma 240zł x 25dni= policz sobie miasto Warszawa

Gość gość
Moj pracuje w biurze projektowym,jest projektantem sieci i instalacji sanitarnych,pensja podstawowa 5400 netto plus procent od projektu/zlecenia,spokojnie wyciaga 10 tys,trojmiasto

Gość gość
3000 funtów Anglia, informatyk, = 15 tysięcy zł, w Polsce miał 4 tysiące.

Gość gość
2 tys. Ochroniarz, Warszawa

W drukarni 30zl? To co on robi jeśli można spytać? :) No nieźle jak na projektanta, musi mieć pewno pełne uprawnienia instalatorskie.

Gość gość
3400 netto , pracuje w firmie zajmującej się nieruchomościami, jesteśmy z Lublina

Gość gość numer cztery
Jedni mówią, że mają dużo, drudzy nie wierzą i są zdania, że w Polsce żyje się bardzo źle. A ja chociaż nie często chodzę po mieście to w sobotę byłam na zakupach i do którego sklepu by się nie weszło wszędzie tłum ludzi. Dajmy na to sklepy odzieżowe, w niektórych przejść się nie da, kolejka do przymierzalni, kolejka do kas. W reserved kupiłam spodnie i bluzkę, wydałam raptem 150 zł ale pani przede mną lekką ręką zapłaciła prawie tysiąc zł za stertę ubrań i prawie każdy w kolejce miał po kilka rzeczy. W marketach to samo, tłumy ludzi z napakowanymi wózkami, że zastanawiam się kiedy oni to przejadają. Skąd mają Ci ludzie pieniądze? Podejrzewam, że z pracy :) Jak widzę naokoło mnie ludzie nieźle zarabiają, stać ich na wiele. Coraz więcej osób ryzykuje i otwiera coś swojego i nie rozumiem tego narzekania, że tak jest źle bo nie jest. Sama jestem zadowolona z moich i męża zarobków więc nie to że komuś żałuję. Po prostu widać, że ludzie kupują więc mają za co.

Gość gość
Katowice, 11.000netto, konsultant Sap ;-) żona dla odmiany zarabia 1500 netto pedagog;-)

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] Radek90 W drukarni 30zl? To co on robi jeśli można spytać? usmiech.gif No nieźle jak na projektanta, musi mieć pewno pełne uprawnienia instalatorskie. x x jest maszynistą, ale uwierz mi,ze sa i tacy, ktorzy maja 50zł/h :)-brygadzista

Gość aniazpoznania31
Mąż 3500 nauczyciel matematyki i korepetycje dodatkowo więc tyle wychodzi ja natomiast jestem programistą w firmie zagranicznej 8500 wyciągam mamy jedną córke Ewelinke

Gość gość
0 bo jest bezrobotny; a ja pracuje w sanepidzie na pol etatu i mam ok 800 zl

Gość gość
Ktoś na poprzedniej stronie sie dziwił, ze ludzie prowadzą działalność gospodarczą. A co w tym dziwnego i trudnego? Mój narzeczony ma swoją działalność , jest inżynierem po Politechnice, pózniej sie dokształcal, robił szkolenia i teraz jest specjalistą z zakresu inżynierii medycznej, specjalizuje sie w laserach stosowanych w chirurgii. Pracę wykonuje w Polsce, często wyjeżdża/ wylatuje na zlecenia, które są realizowane w rożnych krajach Europy, Azji, czy jeszcze dalej ( najdalej był w Indonezji). Zarabia różnie, ale są to kwoty dużo powyżej tych przytaczanych juz 10 tys na miesiąc (oczywiście piszę o kwocie netto). Zatrudnia nawet pracownika, z którego w zeszłym roku miał dochód przekraczający 10 tys. miesiecznie. Dodam ze pracownik był świeżo po studiach i na początku musiał sie duuuuuuzo nauczyć, ale po paru miesiącach zaczął jeździć sam do "drobnostek" , niedługo (oczywiście po kilku szkoleniach) będzie w końcu samodzielny. Ja zarabiam na etacie 4500 netto. Zajmuję sie pracą biurową związaną z pewnymi projektami. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale nie jest najgorzej, ponieważ pracuję w domu i mam sporo czasu wolnego. Mieszkamy w Warszawie ( już niedługo, bo budujemy dom "na wsi".

Gość gość
$10.000 miesięcznie na rękę

Gość gość
mechanizm tego forum jest taki, ze ludzie pisza, zeby sie pochwalic. Tzn jak ktos zarabia mało, nie wpisuje sie, jak zarabia duzo, pisze, widac nawet anonimowo sie wstydza... lol to samo jak spytac o wage i wzrost, kazdy szupły, podczas gdy juz polowa POlaków ma nadwage... no i czesc tez zwyczajnie wymysla, pisza bzdury z frustracji albo zeby sfrustrowac innych... Ja mieszkam w POznaniu, niby duze miasto, ale wiekszosc płąc to ok. 1400- 1600 zł... Nawet wsród facetów wiekszosc ma ponizej 2000

Gość gość
A co w tym dziwnego i trudnego? x x no pewnie , nic trudnego... Poza tym, ze bez kasy firmy nie załozysz, czesto ogromnej. I poza tym, ze w ciagu pierwszych dówch lat działanosci 2/3 firm upada.

Gość gość
ja mam 15-17 tys na rękę, ale nie mam żony, więc też mi smutno

Gość gość
tak z grubsza przeleciałam ten temat i jestem w szoku, że zarobki są tak wysokie sama się dziwię jak ja funkcjonuję w tym kraju z zarobkiem 1800 a mąż 2000 netto a wiem , że ludzie mają jeszcze o wiele mniej i też żyją a niektórzy nawet nie narzekają. śląsk :(

Gość gość
ja mam 16 tys netto, z czego wydaję miesięcznie może 3-3,5 tys. Moja żona ma 3,5 tys netto, a wydaje miesięcznie coś 15 tys. Ot paradoks!.

Gość juz tu pisalam wyzej o 2 firma
[zgłoś do usunięcia] gość A co w tym dziwnego i trudnego? x x no pewnie , nic trudnego... Poza tym, ze bez kasy firmy nie załozysz, czesto ogromnej. I poza tym, ze w ciagu pierwszych dówch lat działanosci 2/3 firm upada. / / / i tu sie mylisz, moj mąz zalozył firmę majac 5TYSIĘCY!!! na poczatku działał na pośrednictwie(mala opowiedzialnosc) z czasem podłapał klientow sam otworzył drukarnię(maszyna w leasing) i zaczal zarabiac konkretne pieniadze, potem druga maszyna i trzecia:) / co do mnie... koszt rozpoczecia mojej dzialalnosci był duzy bo ponad 100tys, auto ciezarowe i naczepa, pierwszy rok prawie bez zysku i splacanie kredytu, ale na moj zus i pracownika, wyplatę i cos tam dla mnie zostało 2 rok0dynamiczny rozwoj, dokupienie 2 aut(w leasing), 3 rok wszystkie auta splacone i zarabiam duze pieniadze, a oprocz tego w autach mam blisko 200tys:)