Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY KREWTEKI KAWIOR prawdziwy nie za 15zł JEDZENIE W KNAJPIE TO DLA WAS LUKSUS

Polecane posty

Gość gość
hahah, u mnie w Lidlu tez są krewetki:D i w biedronce podobno byly nawet i homar byl wiec nie wyskakuj z ta Hiszpania bo oni maja sprowadzane:D

Gość Nieciekawy
Dlatego dla Australijczyka luksusem są śledzie

Gość gość
Wiem,że teraz takie rzeczy są wszędzie i w Lidlu krewetki kupisz. Ja tylko tłumacze tej mądrej inaczej,żeby się dowiedziała zanim zacznie głupoty pisać, że w Hiszpanii krewetek nie ma. To jeden z krajów o największym połowie. Ja mieszkam przy plaży i kupuje bezpośrednio że straganu przy porcie jak tylko z kutra schodzą .

Gość gość
hehe, jaki luksus:D luksus to szampan za 500zł auto za 300tys dom za milion i wiecej a nie takie "przyziemne" rzeczy:D

Gość gość
ktos sie chcial pochwalic ze go stac ja lubie resturacje ale nie jadam owocow morza ani kawioru,moj zoladek tego nie przyjmuje (wymioty i biegunka),ale chodze na pizze i na imprezy,lubie te klimaty,ale nie wpadlabym na pomysl zeby sie chwalic na kafeterii ale kazdy ma inaczej,ludzie chca pokazac ze ich stac dloa mnie to zenyjace,dobrze ktos napisal szampan za 500 i auto za 300000 to juz luksus,tylko tacy ludzie sie pewnie nie chwala,coz rzecz gustu,ale jak ktos wyszedl z biedy to musi sie lansowac ;)

Gość gość
no dokladnie, gosc z 6:14 znakomicie to ujął, dorzuciłabym do tego jeszcze wczasy na Malediwach lub Polinezji Francuskiej, kto sie tym interesował wie ile kosztują:) i to jest juz luksus, bo malo kogo na to stac ale autorko sie wygłupiłas:D

Gość gość
Krewetki , fujj, a kawior, jeszcze gorszy, Wiedząc co to, nigdy do ust nie włożę.Czym tu sie podniecać?

Gość gość
kwestia poczucia smaku, ja np. bardzo lubie krewetki i inne owoce morza, kawior lubimy, do knajp chodzimy kilka razy w m-cu, normalna sprawa, wiec gdzie tu luksus widzisz???

Gość Zsazsa
A najlepszy kawior ASTRACHAŃSKI Z ROSJI ewentualnie z IRANU nie ma kawioru w Iraku . Gościu z kochankiem z Rosji , zazdroszczę bo Rosjanie to fajni ludzie

Gość gość
masz rację z Iraku nie Iranu(pomyłka, zawsze mi sie mylą te 2 kraje:D)

Gość gość
hahah i znów sie pomyliłam:D oczywiście odwrotnie miało byc, ale krecik ze mnie:D:D

Gość Zsazsa
To nazywaj Iran jego dawna nazwą PERSJA , wtedy nie pomylisz :D

Gość gość
chyba tak byłoby najlepiej:)

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] Zsazsa A najlepszy kawior ASTRACHAŃSKI Z ROSJI ewentualnie z IRANU nie ma kawioru w Iraku . Gościu z kochankiem z Rosji , zazdroszczę bo Rosjanie to fajni ludzie x x heh, tylko zartowalam:D bo taki idiotyczny temat

Gość gość
Ja za krewetkami nie przepadam, ale raz na ruski rok lubię zjeść pizzę z nimi. Nie uważam ich za luksus. Kawioru prawdziwego nigdy nie jadłam, ale "podróbki" mi nie smakują. Ogólnie nie lubię tego rybnego posmaku i zapachu :o Śledzi też nie jadam :D W knajpach nie jadam, tzn. jadam ale takich typu Sphinx, San Marzano, U Szwejka itp. i to też okazjonalnie raz lub dwa w roku. Do luksusowych nie chodzę, częściowo może i z braku pieniędzy, ale też i dlatego że wolę domowe jedzenie a nie wyszukane. Alkoholu nie lubię, więc nawet U Szwejka zamawiam zawsze kompot a nie wino :D Za to jak jestem gdzieś za granicą, to chętnie próbuję lokalnej kuchni, ale to jest taka właśnie tania "wiejska" kuchnia a nie wyszukana. Jak byłam w Finlandii to próbowałam mięsa renifera, ale dla mnie jest za suche i nie smakowało mi, za to uwielbiam pierogi karelskie z ryżem. Jedni lubią drogie, luksusowe jedzenie bo im po prostu smakuje, inni się lansują i jedzą je żeby być trendy a innym nie smakuje i nie jedzą. Ja akurat należę to tej ostatniej grupy :)

Gość Frikokiko
Ja uwielbiam kawior oraz owoce morza :D Bardzo dobre jadłam wPireusie w takiej nabrzeznej tawernie, a w czasie PRL kupiłam pół kilo kawioru czarnego na Różyckiego ( kosztował wtedy 2000 zł ) i jadłam go dużą łyżką z cytryna popijając ruskim szampanem ( Iskra chyba sie nazywał ) To sa moje najlepsze wspomnienia z Polszy :D

Gość gość
Kawior? Krewetki? Ślimaki? Małże? Ostrygi? Sushi i inne dziwactwa w żadnym wypadku nie są dla mnie luksusem.. Nie jem tego czegoś i jeść nie zamierzam. Nie kręci mnie jedzenie takich rzeczy.. okropność.. więc to żaden luksus.. Nie wydałabym złotówki na takie coś. A jak ktoś sobie lubi i jada.. proszę bardzo..

Gość gość
Nie są luksusem ale zbędą fanaberią, wolę frytki

Gość gość
Frytek też nie jadam..

Gość gość
Co to za luksus jak krewetki w biedronce kosztują 6 zł. Bez przesady.

Gość Zsazsa
Nie mówimy o zamrożonych małżeństwach tylko o JUMBO TIGER PRAWNS po 120 zł za kilo świeżych

Gość Zsazsa
Miało byc maleństwach hehehehe

Gość gość
jedzenie w knajpie, krewetki to nie luksus, knajpa jest na kazdym rogu kazdego miasta a krewetki mozna zjesc u chinczyka czy gdziekolwiek. to sa rzeczy dostepne dla kazdego. kawior taki za kilkaset euro owszem luksusem jest. tak samo jak zjedzenie obiadu ze zlotem w swiatowej klasy restauracji u jednego z najbardziej znanych kucharzy, to jest dla mnie luksus, a nie byle knajpa czy krewetki.

Gość Zsazsa
A po obraniu zostaje pół kilo :(

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Co to za luksus jak krewetki w biedronce kosztują 6 zł. Bez przesady. x x hahha, bieda zna tylko krewetki z biedry za 5zł :D ale sie usmialam:D

Gość gość
Przepraszam, a co Wy u tej Gesslerowej jedliście, ze tyle kasy poszło? Bo ja w piątek byłam na Starówce w Bazyliszku i za 3 drinki (promocja była) + danie główne bez przystawek zapłaciłam niecałe 70 zł i właśnie przechodziłam obok Gesslerowej patrzyłam na ceny, żeby porównać z Bazyliszkiem np. i wyszło, ze średnio jest drożej o ok. 10-15 zł (dania główne, bo na inne rzeczy nie patrzyłam, ale ja nie jestem z tych co dadzą radę wepchnąć w siebie steka czy kotleta i do tego zupę i jeszcze przystawki zimne i gorące).

Gość to ja pisalam o lokalu Gessler
juz C****sze:) jedliśmy obiad z 2 dań, 2 piwa, 2 napoje, 2 lampki wina i cos tam jeszcze było z dań m-in: żurek,barszcz czerwony, polędwiczki, mąż dziczyzna, dziecko 3 rodaje pierogow, z tego co pamietam sama zupa 35zł, męza danie 140zł, moje tez kolo 100

Gość Zsazsa
Byłam na Lobster z grilla na południu Europy wyszło około 200 zł tylko za lobster + inne dodatki jak frytki warzywa na parze płatne osobno Także nie porównujcie krewetek z Lidla z porządnymi sea food BTW moja koleżanka karmiła krewetkami z Lidla swojego kota Ale to był piękny PERS :D

Gość gość
i chyba malo wybredny, bo moj pies nie chcial krewetek z Lidla:D probowalam, bo siostra sobie kupila jak opiekowala sie moim mieszkaniem i nie zdazyla sobie zrobic, wiec ja zrobilam, tragiczne nie byly, ale nie to co na Kubie:)

Gość Zsazsa
Persowi smakowały ale przysmazone z czosnkiem :D