Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma

Polecane posty

ich własnych grzechów- czyli grzechów rodziców . już nie udawaj ,zen ie potrafisz czytać ze zrozumieniem .

no dobra, białaczka u dziecka jest z winy zatrucia świata chemia przez ludzi to dlaczego bóg w swoim nieskończonym miłosierdziu nie uratuje tego dziecka? nie zlikwiduje tej choroby tylko da umrzeć niewinnemu dzieciakowi?

Gość gość
"niby dlaczego BOG??????" Ano dlatego że wszystko przewidział jeszcze przed aktem stworzenia jako wszechwiedzący i pomimo strasznych konsekwencji tego dokonał

Gość gość
bialaczka u dziecka jest wynikiem niekorzystnych warunkow srodowiskowych w ktorym sie znalazlo dziecko, lub matka podczas okresu zaplodnienia i ciazy koniec kropka.. a potrzac oczami wierzacego, dziecko trafia do nieba wiec na ch.j mu zycie na tym ochydnym swiecie? no ale ze bog nie istnieje to ozacza ze dziecko mialo pecha i jego geny ne byly przystosowane do zycia na tym swiecie

Gość gość
http: // www. racjonalista. pl /kk. php/s,9300 masz. chciałam sama napisac ale za dużo by tego było

po co komu taki wybór ? dla wolności . Bo bez wolności żadne nasze poczynanie , żadna decyzja nie jest ważna i wiążąca . Bóg mógł nas przecież stworzyć " zaprogramowanymi " do wiary w Niego - ale czy wtedy naprawe byśmy w Niego wierzyli czy tylko wypełniali zadana aplikację " wiary ?

aaa... choroby dzieci są za grzechy ich rodziców no jeszcze bardziej super :) dobra, idę spać, bo niestety bozia nie chce sypnąć groszem z totka, choć czasem grywam i musze zasuwac rano do roboty a to pech ;)

Gość gość
ewa stuknij sie w glowe ja jestem niewierzaca ale stanowisko wierzacych jest takie po co dziecku zycie na ziemi skoro zamiast tego ma zycie wraju? patrzysz na to przez swoj durnowaty pryzmat zycia ziemskiego

Gość gość
W ogole smierc nie istnieje. nasze cialo tylko ginie. Dusza idzie dalej do innego swiata i/lub ciala. I tak w nieskonczonosc.

Gość gosc12345690
tlumaczcie sobie to wszystko na ludzki tepy rozum, dzieki Boze ze nas tak umyslowo ograniczyles i nie dales siebie pojac do konca!!dzieki Boze :) kocham cie i szanuje, dziekuje ze jestes

skoro ewa wierząca w Boga nie jestęś to i pretensji że nie wygrałąś w totka chyba do Niego nie zamierzasz zgłaszać ? bo trochę brakowałoby w tym logiki :)

to w takim razie czemu bóg nie zabierze wszystkich dzieci do raju, skoro tam jest tak super, tylko muszą sie męczyć na tym lez padole? juz naprawdę idę spać :)

Gość gość
bo ci niby wierzacy juz sie gubia i nie wiedza co napisac:-)A czym takie małe dziecko zgrzeszyło????

Gość gość
" ich własnych grzechów- czyli grzechów rodziców . już nie udawaj ,zen ie potrafisz czytać ze zrozumieniem ." No czyli dobrze zrozumiałem, z powodu grzechów rodziców dziecko jest chore. toraczej ty nie zrozumiałaś z mojego posta ani trochę Już nie udawaj że nie zrozumiałaś mojego pytania o odpowiedzialnośc zbiorową która jest odrażająca, zwyczajnie je wolisz pominąc. To tak samo jak my z powodu Adama i Ewy musimy teraz gnic na tym łez padole, za grzech EWY będący JEJ wyborem JA teraz płacę :D i nie udawaj że nie rozumiesz pytania... bo moja wolna wola nie uczestniczyła w zerwaniu jabłka tylko EWY ..

Gość gość
w sekcie nazywa sie to dusza a w fizyce energia(po człowieku)

Gość gość
to na jaka cholere nas w ogole nas stworzyl ? co za egoistyczny buc z niego zeby stworzyc sobie miliardy ludzi tylko po to zeby w niego wierzyli? i modlili sie do niego ? a to ze czesc z nich odejdziei na wieczne cierpienie u szatana to juz go najwyrazniej nie obchdzi skoro nie zrobil WSZYSTKIEGO! by temu zapobiec przeciez to skrajny debilizm w ogole paranoja z ta cala wasza wiara :O ! dorosli ludzie a wierza w takie bajki gorzej niz dzieci z przedszkola :O:O

ewa, twój wiek do czegoś cie zobowiązuje - naprawdę zrozumiałaś,zę twierdzę ,żę wierzący wygrywają w totka ?:D

Gość gość
boga nie ma i nie bedzie.Koniec

Gość gość
" Bo bez wolności żadne nasze poczynanie , żadna decyzja nie jest ważna i wiążąca . Bóg mógł nas przecież stworzyć " zaprogramowanymi " do wiary w Niego - ale czy wtedy naprawe byśmy w Niego wierzyli czy tylko wypełniali zadana aplikację " wiary ?" A po jasną cholere mi to wszystko ? NTy na prawde nie udajesz że nie rozumiesz czy jak ? :-) Po co w ogóle tą całą szopke stworzył , fundamentalne PYTANIE po co nie jest tak łatwo spłycic twoim powyższym wywodem . Po co mi wolnośc i decyzje po co mi w ogóle istniec ???? On nam narzuca istnienie BO TAK i koniec. Totalitaryzm na masową skalę. dziękuje dobranoc ps. do tych co się tak ciskają że zdajemy pytania, właśnie od waszego Boga dostaliśmy rozum by takie pytania móc zadawac. Nie ma nic złego w zadawaniu pytań i posiadaniu wątpliwości.

Gość gość
Jest Bóg teraz i na wieki.

Gość gość
dla was to św mikołaj istnieje i zajaczek wielkanocny tez:-)

grzech nie ma końca , raz puszczony w ruch jest jak fałszywy weksel przechodzący z rąk do rąk i powodujący zamęt i zniszczenie . Nie ma znaczenia czy sie z tym zgadzasz czy nie , on żyje swoim życiem . Jedynie w Bogu , jedynie przez Jezusa jest możliwe odkupienie od niego , zmazanie go tak , żeby przestał ciążć nad naszym życiem .

Gość gość
nawet jakby istniał to za chuja bym do nieba nie poszła już 100% lepiej do piekła iść bo i tak nigdzie gorzej nie bedzie niz świecie stworzonego przez waszego przywódce sekty

po co nas stworzył ? :)a dlaczego małżonkowie powołują na świat dizeci ? z miłości - bo chciał zebyśmy Go kochali ale i sam na kocha .

Gość gość
jakby kochał to by nie pozwolił na wojny zabijanie znęcanie sie gwałty itp....żenada i bajki

nie ma sprawy - nie chcesz ? nie pójdziesz . nikt na siłę cie tma zabierał nie będzie .

Gość gość
zeby jeszcze miał kto...HAHAHA

ale ot Bóg " robi " te wojny , znęcania i g***ty ? czy ludzie ?

Gość gość
ale bóg ludzi takimi stworzył porzeciez. czyli stworzył zabójców g****icieli i złodzieii