Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma

Polecane posty

gdyby Bóg pokazał ci sie tak jak tego chcesz - w swojej prawdizwej postaci - umarła byś . W obliczu Bozej świetości nie ostanie sie nic co nie jest bez grzechu . ponadto - skoro widziałabyś Boga jako obiekt fizyczny - czy błaby ot nadal wiara ? czy wiedza ? Czy Biblia ma marną treść ? przeczytałaś Ją ?

choroby nie śa karą za grzechy i nie maja z Bogiem nic wspólnego . Przeciwnei śa następstwem grzechu , są we " władaniu " diabłai to on jest ich siewcą .

Gość gość
no kurwa nie sa bo bog nie istnieje

Najzabawniejsze by było jakby udusił cię różańcem albo nie, albo grożąc bronią kazał połknąć krzyżyk którym byś się udusiła. Panie nasz ześlij na nią takiego kogoś. Wskrześ do życia Edmundów Kolanowskich, nie zawiedź nas panie i wysłuchaj naszych modlitw które zanosimy do ciebie my prawdziwie cierpiący.

Gość gość
ewa kiedys napisałam ze jestes głupia teraz musze cie przeprosic i zwracam honor:-)

Gość gość
Jest! I bardzo Go kocham, a On Was

Gość gość
az sie przykro robi ze istnieja jeszcze tacy ludzie co wierza w te brednie.

Gość gość
allium a dlaczego mamy WIERZYC a nie po prostu WIEDZIEC Wystarczyłoby troszkę bardziej bezpośrednie doświadczenie działania Boga np jego głos który rozległby się na całym świecie i już by ludzie uwierzyli ;-) ale nie...ma byc wiara i zabawa w tych wierzących i tych nie wierzących wyścig szczurów do nieba

Gość gość
"az sie przykro robi ze istnieja jeszcze tacy ludzie co wierza w te brednie." przykro to sie robi jak sie czyta takie komentarze jak twoj. x co do tematu "Boga nie ma" aha a jakis dowod czy to tylko subiektywna opinia jakiegos niedorozwoja ?

Gość gość
nie ma! ale my go nie kochamy i s***********e z ta swoja sekta

Gość gość
ale umarlabym i trafia do nieba cazy umarla i trafila do piekla? co z tymi ktorym rzekomo bog sie pokazywal z przypowiesci biblijnych? jakos nieumierali oni na miejscu

nie zwracaj mi honoru, ja go nigdy nie straciłam --> allium, czyli białaczka u trzyletniego dziecka moich znajomych jest następstwem grzechu nieposłuszeństwa Adama i Ewy popełnionego tysiące lat temu w raju? super :)

Gość gość
ok to podaj chociaz jeden przyklad ze on istnieje

wiara- wedle Biblii jest przekonaniem co do tego czego nie widzimy a czego sie spodziewamy . Gdyby wiara była pewności tego co widzimy - czy miałabyś wybór ? tylko idiota nie wierzy w to co idzi i co można namacalnie określić :) A tka - masz wybór :)

niekoniecznie Adama i Ewy . równie dobrze mozę być następstwem ich własnych grzechów . Nie ma co szukać winy u innych - warto sie najpierw przyjrzeć sobie :)

Gość gość
no podaj konkretny przykład ze on istnieje. ja ci mogę podac przykłady ze to wszystko głupoty i go nie ma

jak mam ci " udowodnić " istnienie Boga ?:D to nie jest kwestia dowodów ale wiary :)

Gość gość
"no podaj konkretny przykład ze on istnieje. ja ci mogę podac przykłady ze to wszystko głupoty i go nie ma" x Nie osmieszaj sie. Ja nie potrzebuje dowodow. Wystarczy mi wiara.

Gość gość
no i sam widzisz ze nie możesz podac przykladow bo on nie istnieje

Gość gość
allium jak zwykle dobrze mowisz. Tylko ci glupi niewierzacy sie ciagle rzucaja o jakies dowody itp. Zal A wierzacy tak jak ja wszystko na spokojnie przyjmuje. lajcik

acha, czyli ta białaczka u dziecka niekoniecznie jest następstwem grzechu Adama i Ewy w raju, tylko wina leży w tym dziecku, tak?

Gość gość
ale po co komu taki wybor ? kazdy wolalby wiedziec niz bawic sie w te glupie gierki boga nie ma bo nie widze sensownego powodu dla ktorego nie mialby nam sie w bezpieczny sposob "pokazac".. pomoc w dojsciu do niego czyli do prawdy przez ta jego gierke przeciez wiele dusz trafia do piekla! bo on woli dawac "wiare" zamiast "wiedzy" zalosne

Gość gosc12345690
wszystkim niedowiarkom mowie ostatni raz: BOG JEST, I KONIEC KROPKA!!!!!!!!ON POPROSTU JEST, ISTNIEJE, KOCHA i nie probujcie tego rozumiec bo zwariujecie, poprostu uwierzcie w to, bo to moze i kwestia wiary , u mnie to poprostu istnienie, to rzeczywistosc , BOG. Wiary i Boga rozumem pojac nie mozna, a ci co probowali , stawali sie heretykami albo wariatami, takze uwazajcie....

Gość gość
" ównie dobrze mozę być następstwem ich własnych grzechów " a to już odrażające, dziecko niewinne cierpi bo rodzice grzeszyli ? odpowiedzialnośc zbiorowa ? co do wiary i wyboru, to że ktoś nie wierzy nie musi byc kwestią wyboru ale tego że ma taki a nie inny sposób myślenia, jego mózg jest tak skonstruowany że potrzebuje dowodów i trudno doprawdy takiego człowieka za to winic

Gość gosc12345690
bialaczka u dziecka to zarcie stworzone przez ludzi , zanieczyszczone, chemiczne, a moze to zatrute przez ludzi powietrze, a moze stres matki w ciazy??niby dlaczego BOG??????

Panie i stwórco nasz pokornie uniżamy się przed tobą oczekując że wysłuchasz naszych skromnych próśb, dlaczego o Panie na świecie jest tak mało pijanych kierowców, tak mało wypadków lotniczych tak mało zabójstw? Panie nasz nieodkryty lecz ukryty w naturze prosimy cię o więcej takich darów, rozraduj nasze serca, wejrzyj na udrękę naszych dusz i pociesz je.

Gość gość
Wierzysz a Bog istnieje = Wygrales Wierzysz a Bog nie istnieje = nic nie tracisz Nie wierzysz a Bog istnieje = przegrales nie wierzysz a Bog nie istnieje = nic nie tracisz. x Wiem ze wiary nie mozna brac na logike i co sie bardziej oplaca ale na logike biorąc :D Lepiej wierzyc niz nie.