Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma

Polecane posty

nikt nie rodzi sie zabójcą czy g****icielem każdy za to mozę wybrać kim chce być- i mozesz być zabójcą albo lekarzem , g****icielem albo pracować w schronisku dla zwiarząt . .. Możesz wybrać co tylko zechcesz - dlatego ,ze jestęs wolna , bo do wolności stworzył na Bóg . i w tej wolności możesz w Niego uwierzyć albo nie .

Panie nasz niech wierzący w ciebie wygrają jedynie nicość i niech wszelka pamięć po nich zaginie na wieki wieków.

Gość gość
niby mamy wolnośc i wybór tak?? to po jaki ch*j musimy odpowiadac teraz za to ze ewa i adam zgrzeszyli?

Gość gość
szekl

Gość gość
a co z waszymi modlitwami? po tylu latach klepania tych regulek powiny byc wysłuchane a tu dupa.Skoro sie modlicie to czemu on was nie słucha???????? no chyba ze modlicie sie o katastrofy powodzi trzęsienia ziemi śmierc itp

Co za bzdury! Wierzyć w kogoś kogo nikt nigdy nie widział.Jeszcze trochę i większość Europy będzie wierzyła w Allacha.Podobno w 2026r Francja będzie krajem muzułmańskim to i wy przestaniecie wierzyć w katoland. Wyginęły różne cywilizacje,razem z nimi ich bogowie.Jaki będzie koniec boga chrześcijan?

nie musisz odpowiadać za te grzechy , uwierz w Boga a On cie ochroni .

Gość gość
ok to pomodl sie o to zeby nie bylo wojen skoro cie slucha. zobaczymy co sie stanie. (odp.nic!!!!)

Gość gość
Bóg istnieje i nas kocha. Wiele znakow dał nam na potwierdzenie swojego istnienia. Ale niewierzący tych dowodów i tak nie przyjmuje. A jak np wytłumaczyć hostię, która w rekach kapłana zmieniła się w kawałek mięśnia sercowego? W dodatku nie uległ on rozkładowi jak każde inne mięso. Takich przykładów jest mnóstwo. Stygmaty ojca Pio i jego dar bilokacji? Jak to wytłumaczyć? Ja mam pewność że to nie bajeczki. Sama doswiadczylam czegoś, za co wdzięczna jestem Bogu i nigdy w Niego nie zwatpie.

Gość gość
a masz jak to udowodnic? ta przemiane opłata? tak sobie mysle ze chyba tez zaczne pisać i wymyslac glupoty za pare lat ludzie zaczna sie do mnie modlic:-)

Gość gość
i czme nikt nie odpisał o tym ze bedzie sie modlił zeby wojen nie było? wy tylko odpisujecie na to na co chcecie, a na niewygodne dla was pytanie nie.

Wszystkie cuda z hostiami zostały podłożone i fałszywie zrobione, Sokółka to najdoskonalszy przykład matactwa. Stygmaty to choroba ciała jedna jedna z tysięcy innych i jeśli daje cierpienie to dobrze dla tych ludzi w co by nie wierzyli.

Gość gość
Podłożone? Mięso się rozkłada, na drugi dzień już śmierdzi. To nie ulega rozkładowi i tego nie da się porobić. A bilokacje jak wytlumaczysz?

Wierzysz w legendy ustne, w przekazy które mają podtrzymywać wiarę w to oni powiedzieli, wszystkie te mięsa są zmiażdżone i szczelnie wciśnięte w jakieś specjalne szkatułki za szkłem, a te są wystawiane na pokaz wiernym. Brak dostępu powietrza sprawia że mięso nie ma jak gnić i staje się purpurowe, i obrzydliwie zakonserwowane w tej ciasnocie tak jak umysły tych którzy wierzą w Jezusa i w boga.

To jest jedna z najwspanialszych ironii stworzyciela i całkowitej pogardy wobec was nędznicy. Tak robiono już od czasów średniowiecza, manipulowano i kłamano. Jedź tam wykradnij to i rozbij, zobaczysz czy nie cuchnie. To są ludzie chorzy którzy to tworzą, nawet w Watykanie wątpią w to, wątpią i są choć pod jednym względem lepsi od tamtych, bo wątpią i maja rację. Stworzyciel jest najwspanialszym ojcem wszelkiego bluźnierstwa i przekłamania.

Gość gość
fatima zapowiedziała kara boska wybuchła 2 wojna sw Medjugorie Maryja objawiła prosiła o modlitwę o pokój ludzie nie uwierzyli i wybuchła wojna domowa objawienia rwanda to samo siekierki objawienia ludzie nie uwierzyli i powstanie warszawskie przegrało a obraz Najświętsza Maryja Panna z Guadalupe namalowali kosmici :)

Gość gość
Nawet bracia Grimm takich bajek nie wymyślili :D:D:D

Gość gość
1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy,

Objawienia są zawsze jak rysunki świata które namalowało dziecko - nieudolnie odbite. Idealne objawienie polega na obalaniu i odkrywaniu rzeczywistości, a nie pozostawaniu w niej.

Gość gość
Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej

Jahwe to jest drogie dziecko moja postać z waszej bajki. Jahwe i mahomet mogą sobie wzajemnie ciągnąć druta. Przestali mnie już bawić więc tak znienawidziłem innych że nie przyznali mi racji że sprawiłem że będą wierzyć w nich do końca swojego nędznego życia. Nie ma większej kary niż niebycie.

Gość gość
syn fubu tak to jest jak sie jest idiota pros boga moze sie do ciebie odezwie jak wielu ateistów to zrobiło np fula horak

Błogosławieni którzy przyjmą do swojego serca mordercę wiary lecz biada tym którzy go odrzucą i obrzucą bluźnierstwami, zsyłam go wam z miłości abyście wiedzieli kim jestem. On zakrzewi w was nowe życie.

Gość ufoludek zimorodek
Boga nie ma i co z tego? jakoś nie czuję przez to większej swobody

Gość gość
A ja czuję. Nikt mnie na siłę do kościoła nie wlecze, nie muszę pierdzielić idiotycznych formułek, różańców, słuchać bezdennych kazań i bać się swoich myśli bo "bozia wszystko wie i słyszy". boga nie było, nie ma i nie będzie. Jestem nareszcie wolna duchowo i fizycznie. Nie tracę czasu na pierdoły , życie bez nich i tak jest za krótkie. Religijność powinna być leczona jak choroby psychiczne. Tylko religia wywołuje najgorsze bestialstwo w ludziach i najwięcej wojen toczy się w imię "moje-jszej" religii/wiary. Pozrdrawiam.

Gość gość
nie wiadomo co pod pojęciem "bóg" mamy rozumieć... bo jeśli np. bóg=natura, no to natura jest i widać jak działa, jak zaprogramowane są wszystkie żywe organizmy... natura jest inteligentną siłą, działa jako całość... tylko człowiek z nią walczy... bo nie chce się zgodzić, że jest jej częścią..