Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SSMM

Niemowle malo przybiera na masie

Polecane posty

Gość SSMM

Witam, ponawiam temat, moja mala ma 6 tyg, wazy 4,48kg. W ciagu ok 3 tyg. przybrala ok 200g, podobno jest to maly przyrost masy ciala. Pod koniec miesiaca mamy ponownie zglosic sie na wazenie. Corke karmie z butli, jednorazowo powinna wypijac ok 150ml - 5xdziennie, rzadko kiedy wypija cala porcje, nie chce, karmiona jest tak co 3-4 godz. Ostatnio przechodzila tz skok rozwojowy i jadla gorzej. Zaczelam sie troche martwic... Jak jest z tym u Was?

Gość gość
witam Cie a dajesz je cos innego oprucz mleka ..moja ma 4 miesiace i nie wypija naraz 150 tylko 7 razy albo 6 o 120 na 6 tyg moim zdaniem to dobra waga ja na początku gdy dzicko moje miało 6 tyg to tez tak miałam bo nie zrobiła raz kupy i ja tak faszerowałam herbatkami ze nie miała miejsca na mleko i mi mardziła i tez nic nie przybierała jak tylko odstawiłm herbate i już było ok dziś bilismy na bilasie i mała skonczyła 4 miesiące i ma 5800

Gość SSMM
Nie, nie dopajam jej, tylko mleko. Raz zdarzylo sie, ze dawalam jej troche herbatki (nie chciala zrobic kupki), tak ok 20ml przed karmieniem, ale to byl jeden dzien i wszystko ''ruszylo''. Mala nie wyglada na glodna, wg instrukcji na mleku dziennie wypija tyle, ile powinna wiec nie wiem.