Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ytanie do tych które miały PLANOWANA CC

Polecane posty

Gość gość

lub CC na życzenie - dlaczego podjęłyście taką decyzje i czy żałowałyście?

Gość gość
nie żałowałam, miałam super poród, dobry połóg i w ogóle polecam :)

Gość gość
LZ a dlaczego się zdecydowałaś?

Gość gość
Ja miałam planowaną cc, ale pytanie dlaczego się zdecydowałam jest bez sensu, bo to decyzja lekarza nie moja. Poród sn można przejść b. dobrze ale też fatalnie i traumatycznie. Po cc wiadomo czego się spodziewać.

Gość gość
tak chciałam, bo uważam, że ryzyko powikłań przy porodzie, wyciągania, przeciskania, pępowin obwiniętych i innych takich jest bardziej przerażające, niż zadowalające miałyby być korzyści po naturalnym. ale to moje osobiste i prywatne zdanie. wolałam pochodzić dlużej w połogu, mieć jakieś szwy, blizny i kłopoty z karmieniem, ale wiedzieć, że prawie na pewno nić mu się nie stanie :)

Gość gość
no i dodam, że patrząc na moje koleżanki po naturalnych porodach cierpiałam mneij, krócej... o ile w ogóle można to cierpieniem nazwać. szew jak szew. jestem zadowolona ze swojego wyboru :) jeżeli masz możliwość mieć cięcie i masz jakiekolwiek obawy przed naturalnym porodem - nie bój się i bierz rozcinanie :)

Gość gość
ktoś się jeszcze wypowie?

Gość gość
Dzieki Led Zeppelin, mam wielkie obawy widzę że ogólnie jest negatywna nagonka na cc nawet jak z przyczyn medycznych... a nikt nie mówi o porodach z vacum itp. nawet na szkole rodzenia, albo o nacięciach dwustronnych...

Gość gość
miałam położenie miednicowe. Poród super, po wszystkim bolało mni przez kilka 2-3 jak po bardzo dużej serii brzuszków. Jeśli jeszcze kiedyś b ędę rodzić i nie będzie wskazań do cc to za nią zapłacę. Widziałam te kobiety po sn i nie chciałabym tego przeżywać.

Gość gość
ja rodzilam naturalnie, ale skonczylo sie cc. porod krotki , 4 panie staly obok, jape darly ze przec nie umiem, jedna mnie za jedna noge trzymala druga za druga,,,po czym przyszedl lekarz, spojrzal i mowi " po cholere wy ta dziewczyne meczycie, przeciez ona sama nie urodzi"! okazalo sie ze dosc ze syn nie chcial sie wstawic w szyjke, to jak wyjeli go z brzucha lekarz powiedzial mezowi,ze w zyciu by sie sam nie urodzil, bo dosc ze byl obwiazany pepowina,to jeszcza owa pepowina byla bardzo krotka, no ale 4 panie madrale kazaly przec! no coment!

Gość gość
pierwszy poród sn koszmar dziecko miało sporo szczęścia więc nie miałam wątpliwości że za drugim razem cc i nie żałuję

Gość gość
dwa razy rodziłam cc.Raz bo nie było akcji porodowej po podaniu oxytocyny a drugi raz bo tak wybrałam.Pierwsza cesarka była prawie bezbolesna bo oczywiscie szef troszke ciagnie i troszke boli.Ale dają leki i jest ok.Druga cesarka była wrecz idealna.Wstałam po ok 6 godz po.Zawsze po 3 dniach szłam ze szwami do domu na własne żadanie a na 7 dzien przychodziłam sciagac szwy.Chwile po powrocie do domu nie dzwigałam dziecka i troche sie oszczedałam.Ale pozniej szybko do siebie doszłam. Najwazniejsze to nie panikowac,nie jęczen nie stekac i nie uzalac sie za sobą.No i wiadomo ze troszke ta rana boli ale w porównaniu do bolów sn na prawde jest do przezycia. Moje kolezanki rodziły sn i jak słuchałam co opowiadały to ja miałam duzo szczescia rodzac cc.

Gość gość
vacum, kleszcze, nacięcia... o nie

Gość gość
poród sn o ile przebiegnie prawidłowo jest najlepszym rozwiązaniem ale jeżeli nie... to może być masakra, ryzyko jest ogromne :(

Gość gość
ja powiedziałabym dokładnie to samo co już LED powiedziała. Wybrałam cc, nie miałam pewności ze w Polsce mi zrobią , pojechałam do Niemiec, tam jest na żądanie, no ale trzeba zapłacić. Wspomnienia wspaniałe :). Chcemy mieć jeszcze dzieci i jak się uda to na bank będzie cc w Niemczech , no chyba ze w moim wielkim mieście otworzą porządny prywatny szpital :)

Gość gość
jeżeli dziecko duże tzn powyżej 4 kg to się nie wahajcie, nie warto ryzykować