Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam okropne problemy z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość
A czy te zachowania nie zaczęły się po rozwodzie? Zwłaszcza, że zakończył się on z wielkim hukiem. Sama byłam takim dzieckiem. Bardzo przeżyłam rozwód i wyładowywałam to agresją, nienawidziłam jakiegokolwiek kontaktu cielesnego, nie czułam się członkiem nowej rodziny mimo że wszyscy traktowali mnie jakbym była w niej od zawsze, robiłam wszystko by wszyscy zostawili mnie w spokoju.

Jako rodzice musimy wykazać się wielką wyrozumiałością, bo bez względu na wszystko dzieci swoje zachowania podpatrują u nas a dodatkowo doskonale potrafią wyczuwać nasze emocję. Co mogę doradzić? Na pewno dużo informacji możesz znaleźć na stronie i fanpage Fundacji XXII dodatkowo teraz są organizowane szkolenia, które z pewnością dużo by Ci pomogły http://fundacja22.org/pl/szkolenia/ Pozdrawiam serdecznie

Gość nina2881
Jeśli chodzi o diagnozę autyzmu, to faktycznie warto udać się do Psychomedic. Mają tam bardzo krótkie terminy oczekiwania na wizytę. Rejestracja jest pod nr 22 253 88 88.

Gość gość
Przy problemach z dzieckiem, warto zgłosić się z nim do specjalisty. Ja od siebie mogę polecić wam poradnię psychologiczno pedagogiczną www.poradnia-rodzinna.pl w Szczecinie. Jeżeli jesteście z tych okolic, warto się do nich zgłosić.

Gość gość
Są dobrzy i źli ludzie, mili i wredni, uśmiechnieci i agresywni, wiele zależy od charakteru, osobowości, tak samo jest z dziećmi. Są różne dzieci, jedne spokojne, inne żywiołowe, jedne bardziej grzeczne, jedne mniej, ale czasem zdarza się dziecko, które ma więcej negatywnych cech charakteru i w domu daje popalić rodzicom a w szkole nauczycielom i kolegom. Najlepiej i najłatwiej obwinić za wszystko rodziców, ale co oni mogą zrobić, jak wykfalifikowani nauczyciele z doświadczeniem nie umią sobie poradzić z tak zwanym trudnym dzieckiem. Odpowiedz jest prosta. NIC NIE POMOŻE. Z genami i naturą nie wygrasz, masz pecha, trafiło ci się złe dziecko. Twoje życie to wieczna wojna z dzieckiem i innymi i o dziecko bo go kochasz i chcesz dla niego jak najlepiej. Ale będzie będzie trudno. Rygor jak w wojsku i może coś będzie z twojej córki, ewentualnie szkoła z internatem. Musisz być silna i walczyć o swoje dziecko.

Gość temisimi33
Niepokojące objawy mogą wskazywać na autyzm. Moim zdaniem warto się do nich udać na wizytę. Pod nr 22 253 88 88 jest rejestracja. Zwykły psycholog czy psychiatra może nie mieć odpowiedniej wiedzy, aby dokonać odpowiedniej diagnozy.

Gość gość
Dziecko może potrzebować profesjonalnej pomocy psychologicznej. Polecam wam zgłosić się do niepublicznej poradni psychologiczno-pedagogicznej www.provobis.com.pl w Starogardzie Gdańskim. Tam pracują specjaliści, którzy wiedzą jak pomagać dzieciom.

Gość gość
Idzcie z tymi reklamami. Prawda jest taka, ze raz na iles tam urodzen, rodzi sie psychopata ewentualnie socjopata, i chocby rodzice wychodzili z siebie to nic nie zrobia z takim socjopatycxnym dzieckiem. Takie dziecko to jedno wielkie zlo, nie odczuwa empatii, sprawia mu przyjemnosc krzywdzenie innych. Znalam kiedys takie dziecko, to bylo straszne. Co ci rodzice z nia przeszli to chyba swieci za zycia i obok Jezusa powinni stanąć. Ale tez bledem bylo to ze od niej nie wymagali, dlaczego? Nie wiem, bo starsza miala obowiazki. W kazdym razie to dziecko mialo 3,4,5,6 lat a zachowanie i zlosliwosc mialo jak u doroslego.

Gość gość
Przy problemach wychowawczych z dzieckiem warto udać się do sprawdzonej poradni, w której zajmą się nim i mu pomogą. Od siebie mogę wam polecić www.poradnia-rodzinna.pl Poradnia ta znajduje się w Szczecinie.