Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elena874

dla nowych forumowiczek z problemem zajścia w ciąże

Polecane posty

Ooo widze ze coraz wiecej kobietek no my chcemy podejsc na wakacjie z dofinansowaniem przez panstwo wiec wyjdzie to nas z 5 tys .......niestety tylko zostali in vitro musze wszystkie badania porobic na nowo bo mielismy rok przerwy od lekarza

Gość Mani1990
Odpowiadając na wasze pytania 15% po pierwszej godzinie a 10% po 4 godzinach lekarz nie zaproponował żadnego leczenia tylko odesłał do innego lekarza . Ja karmie męża teraz kwasem foliowym olejkiem z wiesiołka wit c i zestawem wit . Mąż wizytę u lekarza ma dopiero pod koniec marca

Mani a jakie maz bierze leki witaminy?no moj maz leczyl sie ponad rok nawet na dalsze inseminacjii nie mielismy szans meza wyniki sa tragiczne ale u nas starania trwaja juz 6 rok

Gość d1987
mani ja często słyszałam że dobra jest na poprawe nasienia maca, salfazin, l karnityna, kwas foliowy, i przed stosunkiem ok godz wypic napoj energetyczny lub coca cole jeśli jest słaba *****iwość. i ok 3 mce trzeba brac zeby bylo widac poprawe.

Mani Dokup mezowi salfazin tam jest zdecydowanie wiecej witamin plus do tego selen i cynk selen jest na zwiekoszona ilosc i jakosc plemnikow a nie mazadnych bakterii w nasieniu? Czy przeciwciala?

Gość Mani1990
mąż bierze witaminy dostępne bez recepty z zeń szeniem

Gość Mani1990
ma liczne bakterie . Jutro odbiera wynik z wymazu . Dużo słyszałam o salfazinie i dokupienie.

Mani To oby witaminy pomogly kam meza i po 3 mc najlepiej powtorzyc wyniki bo tyle czasu zazwyczaj regeneruja sie plemniki mojemu m niestety nie pomoglo ja do tego posiadam wrogi sluz,a ty jakie mialas wogole rpnione badania? Czasem tez jest dobrze zmienic lekarza. Bo ja juz mialam do czynienia z dwoma pseudo lekarzami:/ najlepiej to udac sie do kliniki leczenia nieplodnosci

Gość Mani1990
Nie sądziłam że zajście w ciążę jest tak trudne . Za mną już 8 cykl . Podziwiam te co starają się po parę lat i nie tracą nadzieji

No jesli ma bakterie to tez moze byc przyczyna slabych wnikow nasienia czesto wystsrcxy antybiotyk i jest poprawa moj maz posiada przeciw ciala plemnikowe we krwi........a jak dlugo sie staracie? My dziewczyny z mezem dalismy sobie oststni rok na walke za dlugo to juz wszystko trwa nie ma sil czekac juz:o

Gość Mani1990
Paula ja już zmieniłam lekarza . Poprzedni mnie olewal bo jestem młoda . Teraz byłam u pani doktor która mi powiedziała że najpierw mąż musi skonsultować wyniki a później położy mnie do szpitala na wszystkie badania .

Gość Mani1990
u mnie zacznie się 9 miesiąc starań .

Mani no to troche juz ale glowa do gory to dopiero poczatek musisz byc silna wazne ze jest leczenie meza to jest najwazniejsze zawsze w razie czego mozesz podejsc do inseminacji ja ten dramat przezywam juz 6 lat nie poddawaj sie

Gość Mani1990
Paula jestem pełna podziwu dla Ciebie ! Tyle lat już , tyle badań za Tobą podziwiam siłę i wytrwałość !

Gość Mani1990
nie poddaje się jestem pełna nadzieji i siły i tego życzę również Tobie ! I wam wszystkim !

Gość aluna m
Te panie ktore pytaly o witamine d, odpisuj******adanie immunochemicze Witamina D3 metabolit 25(OH) Wlasnie na nia mnie badano, okazalo sie ze mam drastycznie ponizej normy i byla to przyczyna dla ktorej zarodki nie chcialy sie osiedlac, sluzowka macicy bez wit d nie jest gotowa do przyjecia embrionu. Z moim wynikiem 4,67 ( norma 40-80) nie mialam szans zajsc w ciaze. Koniecznie sie zbadajcie. ( u mnie badanie kosztowalo 115 zl, ale moze znajdziecie taniej ) Po 5 tyg suplementacji- wyszly dwie kreski :-)

Dzieki po tylu latach mam inne podejscie chodz wiele przeszlam to upadalam i podnosilam sie chodzilam z mezem na terpie zeby ratowac malzenstwo oj duzo by pisac dzis innaczej to wifze ale najgorsze przedemnai to czy on viro sie powiedzie czy nie pisalam bloga ostatnio go zaniedbalam jakbyscie chvialy poczytac to moge dac linkablog jest o moich odczuciach takze o wiedzy ogolnej w tematyce Nieplodnosc

Gość d1987
alluna kurcze a u mnie na stronie internetowej jest badanie : poziom witaminy d3 cena 55 zł ciekawe czy to to samo badanie? ale dowiem się jak będę szła na badania to od razu też zbadam, choć u nas 2 ciąże były.

Gość Mani1990
PAULA zapodaj adres swojego bloga z chęcią poczytam i uzupełnię swoje informacje . A badania na wit d3 też zrobię nie zaszkodzi . Jakieś jeszcze badana z krwi lub moczu można na własną rękę zrobić ?

Gość d1987
mani można dużo badań robić, ja polecam przed ciążą tozoplazmoze, cytomegalie, chlamydie to podstawa taka a jak juz to miałaś i jest ok to mykoplazme i ureoplazme. wszystkie badania z krwi.

Gość Mani1990
dzięki napewno się zorientuję te badania są na nfz czy na własną rękę je robić ?

Gość d1987
Nie wiem czy są na nfz czy nie bo ja robię prywatnie wszystkie badania i do lekarzy też chodzę prywatnie. cenowo kształtują się mniej więcej tak w moim regionie: cytomegalia IgG - 40 zł cytomegalia IgM - 40 zł toxoplazmoza IgG - 35 zł toxopazmoza IgM - 35 zł chlamydia trachomatis IgG - 40 zł chlamydia trachomatis IgM - 40 zł mykoplazma IgG i IgM po 40 zł , ureoplazma tak samo. jak masz pytania o jakies badania to pisz

Ja tez placilam za te badania o ile mi wiadomo nie mozna ich robic na nfz ja ogolnie juz duzo kasy wydalam na leczenie badania itd same wizyty jedna sama wizyta 150zl:o leczenie nieplodnosci niestety jest bardzo kosztowbe niestety:o mnie in vitro bedzie kosztowalo sporo pieniedzy.

Gość Mani1990
Paula dzięki ! D 1987 a jaki to rejon jeśli można spytać ?

Gość d1987
my też wydaliśmy kilkanaście tysięcy ponad, u nas samo prywatne prowadzenie ciąży, badania, leki na podtrzymanie to wyszło kilka tysięcy. też place 150 za wizytę u lekarza.

No ja mniej wiecej tez tyle placilam za badania wiekszosc badan robi sie niestety prywatnie:/a leczenie w klinice kosztuje sporo

Gość elena 874
no niestety leczenie strasznie dużo kosztuje,ale można wydać wszystkie pieniądze świata żeby w końcu przytulić dziecko:)

Gość aluna m
D1987 To rada bardziej dla pan ktore -nie- zachodza w ogole... Te co zaszly i stracily - to raczej suplementacja wit d im nie pomoze :( Ja mialam akurat sytuacje ze 6 lat prob i nic, w tym 3 inseminacje, w kazdej - ciaza biochemiczna - nie osadzily sie zarodki, wiec lekarz wymyslil by sprobowac z witamina d, bo doszedl do wniosku ze moja sluzowka macicy moze te zarodki odrzucac. Wiesz, ja 6 lat sie meczylam, inne kobiety chociaz mialy nadzieje bo jak zaszly w ciaze i stracily to przynajmniej wiedzialy ze to jest mozliwe - zajsc. A ja? Nic, zablokowana , zamknieta na glucho! Przeszlam naprawde pieklo przez te lata, obwinianie sie, zadrecznie.... Okazalo sie ze ta glupia wit d - to byl strzal w dziesiatke. Okazala sie moim jedynym problemem....ale 6 lat nie wroci. Mam 36 lat, pozno macierzynstwo do mnie przyszlo..... Ale wszystkim teraz radze zrobic to badanie na poziom wit d, bo ja bym te porade chciala dostac 6 lat temu - teraz mialabym pewnie juz wymarzona trojeczke dzieci :-)

Gość Zielona Łąka
To tak jak ja, wszystko prywatnie - leczenie, prowadzenie ciąży. Niestety ale na NFZ w tej kwestii nie bardzo można liczyć. Tak jak pisze elena - warto wydać każdą złotówkę, aby tylko przybliżyła nas do upragnionego celu.