Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZEMU NIE WIDZICIE ZAKŁAMANIA KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO

Polecane posty

Gość gość
tez bylam uprzedzona, nie lubilam ksiezy... ale jakis czas teu poznlam jednego mamy razem syna- cudowny czlowiek. utrzymuje nas, mamy wszystko co nam potrzebne!! nie dam zlego slowa powedziec, bo to bardzo dobry i homorowy czlowiek, wspanialy ojciec, swietny kochanek- robi dla nas wszystko. jedyne co mnie denerwuje to to ze musimy zyc w ukryciu. wieczna konspira. oficjanie nasz syn jest nieslubny,nosi moje nazwisko, dzieci w przedszkolu pytaja gdzie tatus..mam nadzieje ze uda mam sie wyjechac i zaczac zyc.. ale on jest bardzo wierzacy i zal mu opuszczac swoja parafie i swoich wiernych....

Gość gość
Widzę, nie chodzę, księżulków omijam szerokim łukiem!

Gość gość
do koscioła chodzisz dla Boga i siebie, nie dla księży, oni maja być tylko łącznikiem i zostaną osobno osądzeni za swoje życie... i nie wszyscy są zakłamani... są tacy jak reszta ludzi ale od nich wymaga się więcej i surowiej ich oceniamy... ich życie, nie nasze... lepiej skupić się na swoich grzechach a nie cudzych...

jak dbasz tak masz bo księżom się wydaje, że koloratka równa się aureola i większość ludzi to łyka,a nawet broni ich. Państwo nasze też się z nimi cacka, mogą kraść, g*****ć, jeździć po pijaku i g...o im zrobią w sądzie. To jest paranoja u nas.

mnie zastanawia oślepienie ludzi.. jak mogą nie dostrzegać tego,że kościół wciąż wyciąga masakryczne ilośc****eniędzy od wszystkich co się da i w zasadzie jego rola kończy się tylko na straszeniu ludzi piekłem. Jak można zgadzać się na wielkie bałwochwalcze pomniki, świątynie ociekające przepychem. Naród sponsoruje sektę i myśli, że im więcej kasy wyłoży, tym łatwiej będzie zbawiony. To jest zupełnie pozbawione sensu i sprzeczne z Biblią. No tak.. ale czego się spodziewać po narodzie, skoro ogłupiony ani nie czyta PŚ i łyka bzdury z katechizmu wymyślonego przez klechy :O Miałam okazję pobyć trochę z Zielonoświątkowcami :) fajni ludzie, widać, że się wspierają, nawet Świadkowie Jehowy tworzą wspólnotę w szerokim tego słowa znaczeniu. A Katolicy? Katolicy tylko chodzą do kościoła co niedzielę i łożą na rozpustę kleru.

ja też uważam że KK to wielkie kłamstwo i najgorsze oszustwo w dziejach świata bo wszystko zostało przerobione i zmanipulowane pod zysk. Kościół jako świątynia z Bogiem nie ma nic wspólnego tak jak i msza św. Biblie też zmanipulowali a wiele ich założeń przeczy same sobie. KK to jedna wielka, ogromna manipulacja

Gość gość
Daga to zupelnie jak politycy;-)

Gość gość
A moze jakies konkrety dacie bo poki co to same ogolniki.

Gość gość
niby kraj katolicki a wniedziel dzien swiety sklepy otwarte.... kłamstwo..ja załuje ze jestem Polka

pierwszy z brzegu przykład- przerobione 10 przykazań Bożych. Otwórzcie sobie Biblię (każdego wydania, również dla Katolików) i porównajcie z tym o czym uczą księża z katechizmu :D wyrzucili 2 przykazanie mówiące o tym, żeby nie tworzyć żadnych bałwochwalczych obrazów i rzeźb, ani tym bardziej się do tego nie modlić bo to grzech. A 10 przykazanie rozbili na 2,żeby się zgadzało. Czy ktoś się zastanawiał co to w ogóle znaczy: ani żadnej rzeczy która jego jest? Przecież to nie jest przykazanie :)

bo np chodź by nawet chrzest naprawdę to był symbol odrodzenia itd a przerobili że to pozbycie się jakiegoś grzechupierworodnego co prawdą nie jest, zmyślone dla pieniędzy. Bóg wygnał Adama i Ewę i to była kara a nie że grzech pierworodny którego nie było... albo dlaczego na Maryje mówi się Matka Boska? jak to po prostu Matka Jezusa... Dlaczego Święta Bożego Narodzenia jak nie mamy zielonego pojęcia kiedy urodził się Bóg... I cała masa innych wywodów... Np o współzyciu przed ślubem, o antykoncepcji, obchodzeniu świąt, przykazania kościelne to wszystko bujda bo wszystko dał nam sam Bóg i jak by sie Mu to nie podobało to by nam to odebrał. Skoro jest wszechmogący to nie pozwoli sobie na to co by Go obraziło. I nie rozumiem dlaczego KK nie dopuszcza reinkarnacji

Już dawno byłby z nimi spokój gdyby nie ludzie starej daty i większość osób mieszkających na wsiach.Myślą,że za kasę jaką dają na tacę wykupią sobie miejsce w niebie.A księża tylko czekają na takich frajerów.

Ja mam przykład z innej beczki. Wrzeszczą księża i cały kościół, że od poczęcia zaczyna się życie czyli jak łączą się komórki to już jest dusza ale jak moja koleżanka w 6 miesiącu urodziła dziecko, które nazajutrz zmarło to trzech księży w trzech parafiach odmówiło jej pogrzebu, bo to nie dziecko, bo to nie człowiek jeszcze, bo "to" się powinno w szpitalu utylizować. No więc niech się zdecydują hipokryci, bo sami sobie przeczą. Dodam, że dziecko było ochrzczone przez pielęgniarkę.

każdy Katolik powinien sobie przeczytać kalendarium wprowadzenia dogmatów :D..... powinni uczyć o tym w szkołach - zamiast religii.. wszystko na czym opiera się KK to wymysł księżulków i nie tylko na przestrzeni wieków http://sj-media.eu.org/dogmaty.php

chociaż trzeba przyznać że Jehowi są gorsi a typowa katoliczka to taka moja teściowa z pierwszej ławki kościelnej "modli się pod samą figurą a diabła ma za skórą"

dns Kościół osiągnął to co chciał. Większość katolików Biblii w ręku nie miała, a Ty o jakimś kalendarium - to już za duży wysiłek :P Wg. mamy mojego byłego męża Maryja była katoliczką i nie była Żydówką, Jezus też nie był Żydem, a Abraham posłusznie czekał do starości aż Sara da mu potomka i nie miał żadnych dzieci na boku. Wystarczyło wziąć do ręki tę czarną książeczkę, która stała u niej na półce z kryształami i zbierała kurz. Oczywiście kobieta 3 razy w tygodniu w kościele i wszystkie sezonowe nabożeństwa też zaliczone miała :) a o tym, że jej syn nie chce kościelnego ślubu nawet słyszeć nie chciała. Takich ciemnot jest masa.

ja tez znam irytujący przypadek gdzie była para dwóch chorych psychicznie ludzi, mieszkali razem no i ksiądz oczywiście namówił ich na slub i im go udzielił. potem dziecko jedno za drugim, zaniedbywane, glodne, brudne na końcu zabrali je do domu dziecka. Rodzina zaproponowała, żeby tej podwiązano jajniki ale oczywiście ksiądz od razu wielki protest. No i co, urodziło się im chyba 7 dziecko które okazało się chore, ojcu odwaliło i powiesił się. Teraz wszystkie dzieci w domu dziecka, matka spi z menelami na dworcu i kto był w głównej mierze winny jak nie ksiądz ?

daga_jaga to nie wiesz, że Maryja była Polką? :D hłe hłe hłe.. chociaż nie.. to nie jest śmieszne.. jakby się tak zapytać moherków to połowa jest o tym święcie przekonana

Nie tylko moherki są o tym przekonane. Ja nawet od młodych ludzi słyszałam takie pierdoły, że szkoda gadać. No ale w sumie to chyba była Polką? No i katoliczką z Częstochowy naszej! czy nie? :P

ja słyszałam, że nasza Bogini potem się przeprowadziła do Torunia :D POLSKA TO NARÓD WYBRANY!!!

Gość gość
widzę zakłamanie ryżego, komoruskiego i ich nadwornego przydupasa lisa

Gość gość
A ja tam jestem wierząca, jestem katoliczką i się tego nie wstydzę. Nie rozumiem takiego larum o zakłamaniu, nikt wam nie każe chodzić do Kościoła, nikt was do wiary nie zmusza, więc skąd te emocje?

Gość gość
dns, owszem, wykreslono zapis, że nie wolno czcic obrazów i rzeźb, z tego względu, że uznano że Jezus stał sie człowiekiem i przedsztawia się jego obraz, a tak naprawde wszelkie Jego podobizny pochodza z całunu turyńskiego a dlaczego nie wspomniałaś, co jeszcze wykreślono? jam jest Bóg zemsty, co żąda posluszeństwa i mści sie na nieposłusznych przez 7 pokoleń... baptyści i te inne amerykańskie ugrupowania zaadaptowały Boga do swoich potrzeb, jako dobrego wujka, co wszystko wybaczy, a to nieprawda, przekonacie się po śmierci, za każde potknięcie przyjdzie odpowiedzieć...

Gość gość
Mnie najbardziej smiesza dwie rzeczy jakie ksieza wciskaja katolikom na mszy jedna to ze trzeba wspolzyc z mezem kiedy chce sie poczac dziecko I tylko wtedy jak w biblii jest wyraznie napisane ze maz I zona moga sie kochac wtedy kiedy maja na siebie ochote I tyle razy kiedy chca( oczywiscie innymi slowami ja nie cytuje) a druga rzecz mnie smieszy jak katolicy mysla ze jest niebo, czysciec******klo hahaha co za obluda jak ksiac stoi jak wryty I czyta cytat ze jedni pojda do nieba drudzy do piekla ze nic innego nie istnieje, ale nasi tepi rodacy nawet im sie niechce wziasc biblii do reki I sprawdzic czy jakis ksiac mowi prawde od wielu lat czy wciska ciemnote,

Gość gość
Aha jeszcze dwie rzeczy mnie dobijaja jak ludzie mogla sie do maryji jak maryja byla tylko czlowiekiem I Bog wyraznie pisze dlaczego macie innych Bogow przedemna, ze kest Bogiem zazdrosnym I mamy sie modlic tylko do niego bo tylko on moze uczynic cuda, ostatnia rzecza jaka mnie dobija jak koscioly sa powysadzane zlotymi obrazami itd jakbyscie tepe strzaly nie wiedzialy jedna z druga to jest wedlug Boga balwochwalstwo, w skrocie balwany zlote posagi, dorabianie sie na Bogu sprzadajac takie rzeczy zapamietajcie raz na zawsze Bog jest zywy wsrod nas I nie trzeba trzymac obrazka w reku aby sie pomodlic, albo patrzec na obraz mozesc isc na spacer I modlic sie do Boga, mozesz za przeproszeniem siedziec na kiblu I znim rozmawiac on kest caly czas obecny jest wsrod nas, aha I najgorsze Bog nie potrzebuje posrednikow wiec nie modl sie do sw judy lub krzysztofa itd popros odrazu Boga o pomoc, proscie a otrzymacie!

Gość gość
to czy piekło istnieje czy nie przekonasz sie dopiero po śmierci moja droga :) i możesz sie zdziwić :D

Gość gość z 23 04
Ale z przykazań niczego nie wykreślono. Po prostu zostały one skrócone do katechizmowej wersji, jak ktoś czyta Pismo Św. to wie jak brzmi pełna wersja. Zresztą kiedyś na rekolekcjach były nauki dokładnie na ten temat, Kościół niczego nie ukrywa, nie zataja przykazań, nie wykreśla nauczania z Pisma Św. Po prostu inaczej są interpretowane te słowa, w katolicyźmie naucza się, ze bałwochwalstwo to stawianie ponad Boga przedmiotów, ludzi, zwierząt, nadawanie im magicznej mocy. Nikt nie wierzy przecież, że drewno, z którego zrobiony jest krzyż, czy sam obraz Maryi uzdrawia. Nikt się nie modli do obrazu Chrystusa, tylko modli się do niego samego. I jakoś daleko mi do straszenia Bogiem, Bóg to czysta miłość, która jest owszem, i sprawiedliwa, ale przede wszystkim jest miłosierna, cierpliwa, łaskawa..

Gość gość
A ja sie dzis dowiedzialam, ze pieniadze, ktore byly zbierane w kosciele na tace od wiernych zamiast dla chorej na raka 18 letniej dziewczyny z sasiedniej miejscowosci ksiadz postanowil przeznaczyc na... nowy samochod, poniewaz "stary" mu sie psul!!!!! Noz mi sie w kieszeni otworzyl! I jak tu miec jakis szacunek do kleru??? jeden wielki S**T!!!!!