Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZEMU NIE WIDZICIE ZAKŁAMANIA KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO

Polecane posty

Gość gość
Nie rozumiem, dlaczego, gdy ktoś jest niewierzący, tak strasznie emocjonuje się zasadami religii. W necie wielokrotnie spotkałam się z argumentem, ze księża jeżdżą drogimi limuzynami. Wielokrotnie zadawałam pytanie - skoro nie chodzicie do kościoła, to nie wiecie, jak ci księża wyglądają i skąd wiecie, jakimi samochodami jeżdżą? Nigdy odpowiedzi nie uzyskałam. I nie chodzi mi o wykolejeńców w stylu o. Rydzyka czy biskupa jeżdżącego po pijanemu. Chodzi mi o zwykłego księdza z parafii. W mojej parafii jest 3 księża, proboszcz faktycznie ma dobre auto, ale do limuzyny to mu daleko, jeden ma starego kilkunastoletniego grata, a trzeci nie ma żadnego auta i często widuję go na przystanku. I zapominacie, lub raczej nie wiecie, że księża nie ślubują ubóstwa, więc mają prawo posiadać dobra materialne.

Gość gość
No tak bo ksiądz ma po******lać na hulajnodze albo najlepiej pieszo. Ledzie puknijcie sie w glowe .Wielu z nich prowadzi religie w szkołach czy zajęcia dodatkowe np u nas ksiądz prowadzi drużynę siatkówki i za to maja normalne pensje . Skoro nie ma rodziny to dlaczego ten facet nie ma sobie kupić samochodu ? Czy w dzisiejszych czasach samochód to takie wielki luksus ?

Gość gość
czyli waszym zdaniem ludzie którzy wierzą w Boga,chodzą do kościoła,wszyscy są oszołomami z wypranymi mózgami.Gratuluję wam,że jesteście tacy inteligentni i nie zahukani jak my.Dlaczego drwicie tylko chrześcijan,tyle jest innych wyznań. Widzę,że wyśmiewanie katolików,sprawia niektórym frajdę.Prześcigacie się w przepychankach słownych,co druga to lepsza,byle tylko napisać jaka ta wiara jest zła.

Gość gość
No bo teraz taka moda na wyśmiewanie sie z osób wierzących ...Ehh ta tolerancja wśród ateistów.

09;53 bo to jest chore wierzyć w coś czego się nie rozumie i co jest jednym wielkim kłamstwem. Czy nigdy w życiu nie przyszło do głowy, że coś jest nie tak, że jedno przeczy drugiemu? że np w pierwszym PB jest zawarte, że Nie będziesz mieć bogów cudzych przedemną a z taką powagą czcicie obrazy, figury i modlicie się do nich jak do "Boga", albo że dla większości księży Bogiem stał się pieniądz? to jest tresowanie człowieka od malusieńkiego do zycia po ich dyktando, masz nie mysleć tylko słuchać sie ich w każdej kwestii, żyć jak oni chcą i ty nie masz w tym nic do gadania? a każdą osobę o innych poglądać trzeba linczować, wyzywać i od razu do diabła posłać? dlaczego tyle starych dewot sied******ościółku codziennie, przyjdzie do domu i wszystkich wyzywa i awanturuje się, a jaką jazdę dopiero robi jesli by ktoś swoje zdanie wyrobił? jak moja teściowa usłyszała, że ja nie chodzę do kościoła to od antychrystów mnie zwyzywała bo ona ma już tak ograniczone myslenie, że nawet sobie sprawy nie zdaje z tego co zrobiła nazywając tak kogos. Osoby które wierzą w Samego Boga są o wiele bardziej uduchowione i świadomo swojej wiary niż katole. taki przykład, katol pójdzie i komuś da w łeb, czy zrobi coś zlego drugiemu człowiekowi bez mrugnięcia okiem bo wie że potem wyspowiada się, da na mszę i bedzie mieć spokój, a ten człowiek który wierzy w samego Boga nie zrobi drugiemu nic złego bo dobrze wie, że takie zło wróciło by ze zdwojoną siłą do niego

i powtórzę jeszcze raz bo widzę że katole nie mogą tego załapać... prawdziwa wiara to wiara w Boga więc ateista nie wierzy w Boga i nic innego. A jesli ktoś wierzy w Boga a nie w księży tzn że jest wierzący. A katolicy to raczej są 'zmanipulowani' a nie 'wierzący' bo wam ktoś coś narzucił a my wierzymy sami od siebie tzn świadoma wiara

Gość gość
Lady jak zwykle Twoja racja jest najwlasciwsza. Zupelnie jak przy temacie o szczepieniach. Wypowiafasz sie a pojecia noe masz. Nie ccze obrazow i w sumoe nikt tego nie robi ale przecoez ty wiesz najlepiej.

Gość gość
na temat wiary sie nie dyskutuje, każdy mądry to wie... nie ważne do jakiego kościoła należymy, powinniśmy być dobrymi chrześcijanami, a tacy nie wyśmiewaja innych... a kościół to wspólnota ludzi, a nie ołtarz i ksiądz... to przykre ale jacy ludzie taki kosciół, ludzie są jacy są, to i kosciół taki jest..

Gość gość
i ja też jestem wg ciebie katolem, ale nie wszyscy katole tacy są, tak samo jak nie wszyscy zielonoświatkowcy są super... i jak zwykle najwięcej do gadania maja ateiści :) ech... szkoda gadać w ogóle bo tu każdy robi za Boga bo tylko Bóg jest przecież nieomylny jak 99% kafeterianek :)

Gość gość
lady a tobie znowu o co chodzi ? nie chcesz wierzyć w Boga i chodzić MODLIĆ sie do Kościoła to nie chodź aleee nie obrażaj tych którzy wierzą wyzywając ich do katoli. Swoja sroga laska jesteś strasznie wulgarna . Dla ciebie wszystkie matki które szczepią swoje dzieci to idiotki . Kobiety które wyszły za maz to grube baby bez ambicji .Juz nie mówiąc o tym ze mali chłopcy to według ciebie gnojki .

a ja chyba 10 razy napisałam że wierzę w Boga ale nie w księży. To ja nie wiem czy wy czytać nie umiecie, czy po polsku nie rozumiecie, nie wiem. i o ty, że mężatki to grube baby nie ja pisalam... tak sledzisz forum a jako pomarańcza się udzielasz???

Gość gość
A to jakis obowiazek rejestracji jest?

Gość gość
bo to jest chore wierzyć w coś czego się nie rozumie i co jest jednym wielkim kłamstwem... to twoje słowa lady więc jak ktos tak pisze to chyba nie jest wierzacy, bo są różne odłamy chrześcijaństwa ale wszystkie wierzą w tego samego Boga więc nie wiem na jakiej zasadzie jesteś wierząca

Gość gość
jestem tępa? uzasadnij to w takim razie :) a ludzie prawdziwie wierzący nie mają takiej pogardy do innych jak ty lady:) do chrześcijanki to ci daleko...

Bo ja nie czuje się chrześcijanką:P Ja wierzę w Boga, nie wiem czy tego co ty w każdym bądź razie tego Boga który stworzył cały świat i wszechświat oraz mnie :D i żeby wierzyć w tego Boga nie trzeba pośredników w postaci księży i innych takich... i nie wiem czego ty nie rozumiesz jeśli to proste jak budowa cepa.

lady margarett - prawda- to jest chore wierzyć w coś czego się nie rozumie. Klecha z ambony coś tam powie i wszyscy biorą to za pewnik. Mało kto weźmie PŚ do ręki i przeanalizuje i porówna to co prawi księżulo, a co jest napisane jasno w Biblii. To jest czyste lenistwo, które czarni wykorzystują. A ten kto pisze o księdzu na hulajnodze- ty sobie zobacz w jakich luksusach pławią się biskupi i ci wyżsi w hierarchii kościoła. Co tam jakiś podrzędny księżulo z parafii. wpiszcie sobie w wyszukiwarkę: jak bogaci są biskupi.. może niektórym oczka się w końcu otworzą poczytajcie sobie jak Watykan był na skraju bankructwa podczas II WŚ i jak układał się z Mussolinim Ale nie.. stado owiec nie myśli.. nie czyta.. nie interesuje się :O o to właśnie klerowi chodzi. Polska- kraj, w którym zabiera się zasiłki dla niepełnosprawnych, a dzięki konkordatowi płaci się podatek na utrzymanie bogatego Watykanu :O

dns ja kiedyś czytałam taką informację, że podobno we watykanie tzn w watykańskich bankach piorą się najbardziej brudne pieniądze z całego świata, że Benedicto abdykował bo bał się że prawda o watykanie wyjdzie na jaw przy jego "kadencji" i świat go za to obwini, za to wybrali tekiego argentyńczyka który mało jest zorientowany ale swoje ma za uszami... jaka władza taki naród

Gość gość
jakbyś była wierząca w tego jedynego Boga to stosowałabyś się do jego wskazówek nawet nie należąc do żadnego kościoła, przeczytaj sobie definicję chrześcijaństwa... a zresztą... tacy jak ty maja monopol na rację i rób sobie jak chcesz i pisz sobie co chcesz... przekonałabyś mnie gdybyś w naukowy sposób potrafiła udowodnić moją tepotę ale ty tego nie umiesz :) dla mnie bycie wierzącym w jakiegokolwiek boga ciągnie coś za sobą, dla ciebie nie... a może to ty jestes prosta jak budowa cepa i pewnych rzeczy nie ogarniasz dlatego je odrzucasz? albo odrzucasz bo tak łatwiej i wygodniej... wg mnie ty nie wierzysz w boga tylko ewolucję:P wydaje ci się że jesteś najmadrzejsza a tak nie jest niestety:)

Gość gość
najgorsze jest to ,ze czesto własnie ludzie , którzy wciaż latają do kościoła są zawistni, zazdrośni, bez empatii itd , często z wierzchu w rodzinie ładnie, pięknie a w środku odór, zachowują się tak jakby to ,że ich zdaniem są tacy bogobojni wszystko wynagradza, mają więcej na sumieniu niż zwykły ateista czy osoba nie chodząca do kościoła.

lady margarett Watykan to normalne siedlisko szatana- co tu dużo gadać wystarczy przeczytać newsweek : Najświętszy deficyt Watykanu money pl: Roczne wydatki z budżetu naszego państwa, związane z funkcjonowaniem Kościoła katolickiego: blisko 1 820 mln zł !!! nie mogę wkleić linków

12:22 naukowo to ja ci mogę wytłumaczyć a raczej udowodnić fakt, że dusza nieustannie się reinkarnuje. Ty za to nie jesteś w stanie wytłumaczyć i udowodnić nic...

Gość gość
aha... mimo tego że uważam się za chrzescijankę i obrażanie kogoś to nie w moim stylu to napiszę że jestescie obie tępe bo to wy nie rozumiecie istoty wiary, uczepiłyście sie tych księzy jak wszy... ja mam to gdzieś, bo to ich Bóg z tego rozliczy nie mnie... ja mam swoje grzechy i na nich się skupiam a nie na cudzych... mozna być katolikiem i katolem jak wy to piszecie ale jesteście zbyt ograniczone żeby to pojąć... idźcie na mszę o uzdrowienie, popatrzcie na ludzi opetanych i powiedzcie ze to kłamstwo i że was to nie przeraża, przeczytajcie np trafiona piorunem jaki cud uzdrowienia się dokonał na jej ciele... wiara polega własnie na tym że wierzy sie w to co dla nas nienamacalne i niezrozumiałe ale wy tego nie ogarniacie... tu piszesz że wierzysz w jakiegoś tam boga co stworzył wszystko, potem że to oszołomstwo wierzenie w coś czego nie widać... rozumiem że ty swojego boga w pełni rozumiesz i ogarniasz to jak on to wszystko zrobił, po co i w ogóle... weź idź kobieto, bo jakbym słuchała bratkowskiej, miele co jej ślina na język przyniesie i nic konkretnego z tego nie płynie... żałosne...

dns nie wiem czy ostatnio czytałaś o tym że piorun piznął w figurę Chrystusa Odkupiciela w Rio De Janeiro rok temu pizło w sam Watykan... nie wierzę w koniec świata ale jak dla mnie to jakieś ostrzeżenie od samego Boga, że to wykorzystywanie go przez chrześcijan za niedługo się skończy

Gość gość
z tego co przeczytałam nie ma niezbitych dowodów na reinkarnację:) każdy wierzy w co chce... wolę być katolem niż taką tobą:)

Gość gość
wierzę w boga, nie wierzę w koniec świata, dla mnie to ostrzeżenie od boga... posłuchaj sie i zdecyduj na coś, bo widzę że wybiórcza bardzo jesteś...

a po ci msza jak znam osobiście gościa, bardzo znanego który przeszedł śmierć kliniczną, jak to mówił że Piotr go odesłał do domu i po tym stał się jasnowidzem, z tym że przestał chodzić do Kościoła. Obecnie gościu specjalizuje się w tym że potrafi przewidzieć notowania giełdowe, kasy ma w brud a sobie tylko mieszkanie i skromne jedzenie opłaca, całe lato siedzi w bieszczadach chodząc i śpiąc w lesie, reszte grubej kasy oddaje na domy dziecka bo jak mówi na dziecięcą krzywdę nie może patrzeć. a kilka lat temu z cała rodzinką do kościółka...

Gość gość
CO wy sie tak przyczepiłyście do tych księży ? Większość z nich to bardzo dobrzy ludzie a wy robicie z wszystkich pedofilów ,kłamców itd .

sa dowody na reinkarnacje, dusza czyli energia raz wytworzona nie może sama od siebie się rozpaść więc nie ma takiej mozliwości, żeby nagle przestała istnieć. FIZYKA KWANTOWA sie kłania