Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZEMU NIE WIDZICIE ZAKŁAMANIA KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO

Polecane posty

Gość gość
lady przecież ty raz wierzysz, raz nie wierzysz, motasz się sama i nie możesz się zdecydować, weź idź, zamiast gadać z polkami katolkami :) nie masz nic mądrego do napisania, fajnie się pisze z mądrymi ludźmi a nie z takimi co to nie mają nic do powiedzenia poza swoimi wymysłami:)

ja po raz kolejny pisze, że wierzę a Boga nie księży i tyle... a do kościoła najwięcej latają ci i świętych zgrywają co najwięcej na sumieniu mają amen

Gość gość
Lady a kto mówi ze masz wierzyc w księży ? A do Kościoła chodzę sie modlić .Rozumiem ze ty nigdy nie bylas w Kościele ?

Gość gość
to wytłumacz mi lady jak można wierzyć w Boga, nie wierzyć w koniec świata i pisać jednocześnie...... bo to jest chore wierzyć w coś czego się nie rozumie i co jest jednym wielkim kłamstwem..... to są twoje słowa lady i wklejam je po raz drugi... masz rację, jestem tępa bo nie rozumiem jak jednocześnie można pisać wierzę i to kłamstwo....

Gość gość
oczywiście :) dlatego też nie mamy ślubu kościelnego, a także dzieci nie są ochrzczone. każda religia ma na celu kontrolę społeczeństwa. Watykan kryje takie tajemnice i powiązania, że ... pozdrawiam

Gość gość
ja jakoś nie czuję się kontrolowana przez nikogo, mam kościelny, ochrzczone dzieci, wierzę w Boga i nikt mnie nie kontroluje:) skupiam się na sobie a nie innych jak wy

dzięki takim co się "skupiają tylko na sobie" mamy w tym kraju tak jak mamy :O

Gość gość
przykro mi ale ja nie mam wpływu na życie innych, ale mam na swoje i z tego korzystam, a ty jak taka mądra to ile osób wyprowadziłaś na prostą??? ile osób dzięki tobie zmieniło się na lepsze??? uważasz że dzięki kafeterii zmienisz społeczeństwo??? nie sądziłam że aż taka idiotką jesteś.... co ty w takim razie robisz w swoim życiu takiego żeby pańswto było lepsze??? no słucham bo może się przyłączę...

Gość gość
ehhh te "ateistki" hehe

Gość gość
i co dns??? taka mądra a jak przychodzi co do czego to ani be ani me...

nikt nie jest supermenem żeby zmieniać ludzi, dyskusja jest wogóle bezsensu. tak jak szczepienia, pleć dziecka itd jeśli większa grupa ludzi ma odmienne zdanie to już robią z kogoś matoła i wariata. A dns jak mysle chodziło o to, że tak naprawdę katolicy mogli by wręcz zlinczować tych co myślą odmiennie i pewnie jak co poniektóre głębiej się zastanowicie Kościół wprowadza dużo chaosu w życie i stawia tylko warunki do spełnienia, w zamian nie ma praktycznie nic. Bo zawsze katoliczki krzywo patrzą na te niby "ateistki", bo jak już do kościoła nie chodzą to od razu źli ludzie. Więc nie wiem tak do końca czy katolicy myślą tylko o sobie a nie o innych. Bo tak naprawdę mi to rura czy wy myslicie tak czy inaczej, Bóg dał mi wolną wolę więc piszę co chce i robie co chce... ale nie rzucam sie od razu na kogos przy teksie że ktos do kościoła chodzi. bo niestety ale tak jest, że niechodzący do kościoła to dla katoli od razu źli ludzie i idioci

wystarczy się tu powołać na przykład misji czyli wyjazdów klerów do innych krajów celem szerzenia wiary. I jak oni tą wiare szerzą? niczym innym jak tylko straszeniem, przemocą, zabijaniem, gwałceniem i aż strach pomysleć czym jeszcze bo jak ktoś nie chce "sie nawrócić" po dobroci to użyją siły.

Gość gość
lady_margarett no tak za to ty jesteś tak tolerancyjna ze az wzruszyć sie można. Juz widziałam ta twoja "tolerancje " na temacie o szczepieniach i o ślubach .

Gość gość
Lady wiesz ze słowo katol jest obraźliwe ? to tak samo jakbyś podeszła do geja i powiedziała mu ze jest pedałem .

gośka , nie galopuj , nie galopuj :D nawracanie przy pomocy siły i g***tów ?:D to chyba jakaś twoja fantazja erotyczna ale przecież nie przypisuj jej spełniania innym :D

Gość BeKo
Oj lady jak narazie to ty tu najwięcej obrażasz osoby wierzące a nie one Ciebie .

ja nie obrażam tylko stwierdzam fakty. zaraz ktos w innym temacie napisze że ma ciężka sytuacje bo ma ileś tam dzieci i mało pieniędzy to się rzucicie, ze po co było dzieci robić i wyjdzie na to, ze jednak to nie Bóg daje zycie. jak nie wiadomo co napisać to lepiej tyle ze od razu ktoś agresywny i wulgarny jest

Gość gość
obrażasz bo wszystkich szufladkujesz, wg ciebie jestem tępa bo jestem katoliczką i to zmanipulowaną... a twoje fakty w większości sa z d**y wyciągnięte...

Nic nie myślę :) a raczej wierzę , że jak każde zbiorowisko ludzi są w nim i ci dobrzy i ci źli , mądrzejsi i głupsi - jak wszędzie . W większości nie zgadzam ise z naukami KK ale nie uważam , żeby ciągłe go krytykowanie przeze mnie przyniosło komukolwiek pożytek . Doceniam jego rolę w historii , doceniam rolę w pełnieniu i podtrzymywani u tradycji , wolności , na wspieraniu i ciagłym napimonaniu o naszej powinności wobec starszych , kalek ,dzieci ... Nie jestem jego fanką ,ale nie jestem też ślepa na dobre rzeczy jakie robi .

Gość gość
im dłużej czytam twoje wypowiedzi lady to coraz bardziej utwierdzam się że masz coś z głową... i póki co spotkałam się raczej z pogardą do ludzi wierzących, ale nie spotkałam się z pogardą do ludzi niewierzących... a twoja wiara rozwala mi nadgarstki:/

Gość gość
Oj tam lady to zakompleksiona dziewuszka . Nikt normalny i szczesliwy nie obraża tak innych tylko dlatego ze żyją inaczej .

Gość gość
allium oby więcej takich kulturalnych kobiet które potrafią wyrazić swoją opinię w sposób wyważony i kulturalny:) i które potrafią pewne rzeczy rozgraniczyć:) ukłon w twoją strone:P

Gość gość
No proszę i lady ucichła .

Gość gość
Jeszcze trochę a człowiek będzie bal sie przyznać ze jest wierzący ..

Gość martyna 33
Witam.A ja napiszę,że wierzę w Boga.Ale moja wiara wzrosła jak opuściłam Kościół Katolicki i stałam się protestantem.Tam zupełnie inaczej przebiega nabożeństwo.Podstawa to Pismo Święte a podczas spiewania pieśni czuć moc Ducha Świętego.Ja również jak zaczęłam czytać Biblię zobaczyłam ile zakłamania jest w Kościele Katolickim.Dlatego każdemu wierzącemu polecam czytanie Słowa Bożego.

Gość gość
ja widze głównie zakłamanie ludzi,pseudo katolików,co pluja na kościół,a dzieci chrzczą i sluby biora,bo co ludzie powiedzą,dla mnie to największa hipokryzja