Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka niestety

na Ukrainie giną ludzie a Polacy

Polecane posty

Gość Polka niestety

Nie wierzę własnym oczom. Nasi sąsiedzi walczą o wolność, dzisiaj zginęło 5 osób, a Polacy nie okazują współczucia, duża część się z tego nawet cieszy. Wstyd mi za to, że jestem Polką!

Gość Doradca Grzegorz Kopytko
Proszę państwa, problem jest złożony. Rzeczpospolita Polska nie ma prawa ingerowania w suwerenność innego niepodległego kraju, jakim bez wątpienia jest Republika Ukrainy. Nie wolno także zapominać, że rząd obecnie sprawujący władzę u naszych sąsiadów został wybrany demokratycznie, wolą większości narodu. Tym bardziej jest to powód, dla którego nie mamy prawa ingerować. Są też inne powody: po co Polakom przyjaźń z Ukrainą, państwem, którego gospodarka jest dwa razy mniejsza od polskie (pomimo większej powierzchni i liczby ludności!). Po co nam taki kraj w Unii Europejskiej, żeby zgarniał sprzed nosa dotacje tym, którzy postarają się o to, by ten kraj w tej organizacji się znalazł? Myślą państwo, że to rynek zbytu i szansa dla obcego kapitału? Bingo, lecz zapewne nie dla polskiego. Rynek zbytu to też nikły argument dla narodu, który nie produkuje własnych samochodów, własnych telewizorów czy własnych kosiarek chociaż. To państwo bardziej zagrozi naszym interesom, niż się przyda. Ponadto jest także kwestia napływu imigrantów z Ukrainy, a Polacy, w końcu to durny i prostacki naród, od razu po wejściu Ukrainy do UE zniosą bariery i Ukraińcy będą mogli swobodnie pracować w Polsce, pracując za pół polskiej stawki i zabierając pracę Polakom. Mamy już Rumunię na głowie, Ukrainie mówimy stanowcze NIE.

Gość Polka niestety
A co ma 1943r. do 2014? Za 500 lat też będziemy im ten Wołyń wypominać? Prawda jest taka, że my też nie byliśmy bez winy, przed Wołyniem okropnie traktowaliśmy Ukraińców.

Gość gość
Niech wybuchnie tam wojna domowa!

Gość gość
Ty debilko, my nie mordowaliśmy nikogo tylko za to, że jest Ukraińcem. Oni nie tylko mordowali, ale torturowali na śmierć! Uważasz to za normalna, że karmiono świnie płodem nacinając brzuch matki? Czym sobie Polacy zasłużyli na taki los! Niech się k***a tam mordują, my weźmiemy Lwów.

Gość gość
Niech się podzielą na dwa kraje i tyle.

Gość gość
Twoja Hiszpania też p*****lnie głupia ściero, Katalonia i Baskowie wywalczą niepodległość

I niech sobie wywalczą Niepodległość, co Ty teraz tutaj z Katalonią i Krajem Basków wyskakujesz? Chyba nie myślisz, że przejmę się opinią kogoś takiego jak Ty? Poza tym Hiszpania nie jest moja, bo jak na razie żyję w Polsce :O

Gość gość
Ukraińcy dla mnie moga nie istnieć, dla mnie sa gorsi niż zwierzęta, śmiecie zwyczajne, wcale mi ich nie szkoda! to kara za to co robili w przeszłości.

Zaskakujące jest, ze z taką łatwością Polacy wybaczyli Niemcom, a Ukraińcom wybaczyć nie mogą. W Niemczech w latach 1939-1945 poparcie dla SS wynosiło 90%, na Ukrainie dla UPA 10%. Co za hipokryzja :O Już wolę dążenia Katalonii i Basków niż ''pamięć'' Polaków.

Gość rozwódkaaaa
ja jednak uważam, że Polacy naprawdę przeżywają wydarzenia na Ukrainie. Niewiele jednak możemy zrobić. Nie oczekuj też dyskusji na kafe na ten temat. Tu gimg***o nie wie gdzie lezy Ukraina, a i Polska ich nie obchodzi. Ich nawet nie mozna nazwac Polakami. Takie gimg***o pałęta się po całym świecie jak wypełniacze w proszkach do prania.

Gość gość
fanka realu, widać że c***a ci brakuje, bo pieprzysz jak potłuczona.

Gość drzewiej
nie zapominajmy, że wspólnie z Ukrainą zorganizowaliśmy mistrzostwa Europy w piłce nożnej w 2012 roku i można się było dogadać, na ten cel Ukraina otrzymała bardzo dużą pomoc finansową i wybudowali nowe stadiony i infrastrukturę, forsa się skończyła i pomoc również, nie otrzymali pomocy unijnej tak jak My , drogi szybkiego ruchu i autostrady będziemy budować przez najbliższe 20 lat, ponieważ forsa JEST a Ukraińcy bez pomocy finansowej nie dadzą rady pójść do przodu i naród Ukraiński to widzi, jednak ich prezydent Janukowycz doprowadził teraz do podziału Ukrainy, zachód Ukrainy jest zdecydowania za wejściem do strefy Uni, natomiast wschód Ukrainy jest za Janukowyczem , dla jednych jest 'bandytą, który morduje swoich obywateli' dla wschodu Ukrainy jest 'OJCEM NARODU', podział Ukrainy na dwie strefy trwa .

Gość gość
Jak Ukraińcy oddadzą nam Lwów, to będę im pomagał.

Gość Polka niestety
Poczytajcie sobie więcej o Wołyniu, w tym zagraniczne media, bo jesteście tak stronniczy, ze aż się rzygać chce. Z całą pewnością 300 lat poniżania Ukraińców, palenia im cerkwi, poniżanie, dyskryminowanie to nie powód, by znienawidzić Polaków. Prawda jest brutalna, ale gdyby nie ta rzeź, to Ukraina byłaby pod polskim zaborem tak jak Polska kiedyś pod 3 innymi.

Gość drzewiej
'Jak Ukraińcy oddadzą nam Lwów, to będę im pomagał' wiem, że się wygłupiasz teraz ale nie wiemy jak będzie na Ukrainie , przez kolejne dni może się wiele zmienić, być może będzie 'pucz' jak w Rosji i wojsko pójdzie z ludem i kolejny Jelcyn wskoczy na czołg a może będzie referendum , możliwości jest sto , przy podziale Ukrainy na dwie strefy Lwów będzie w części zachodniej, czyli unijnej i co , będziesz zadowolona ?

Gość Ty pindzio
Polacy nigdy nie mordowali Ukraińców bo są Ukraińcami! Nie słyszałem, żeby polscy chłopi rozcinali brzuchy ciężarnym kobietom ukraińskim i karmili tym świnie. I nie nazywaj się k***o Polką, bo przybłędy z Akcji Wisła nimi nie są.

Gość drzewiej
pamiętajcie o jednym, Putin nigdy w życiu nie wypuści Ukrainy ze swojej strefy , zapłaci każde pieniądze , będzie płacił złotem i ropą ponieważ dla Putina to jest sprawa honorowa

Gość Akceptowalny
Mnie interesuje jedynie Lwów po polskiej stronie granicy, bo to jest nasze miasto. Z zachodnią Ukrainą mielibyśmy gorsze stosunki niż z wschodnią Ukrainą.

Żal mi Polaków, którzy wypominając Ukraińcom rzeź wołyńską, nie umieją spojrzeć obiektywnie na błędy Polaków. Jeżeli ktoś myśli, że zaczęli nas nienawidzić, tylko dlatego że jesteśmy Polakami i nie mieli żadnych innych powodów, to myślę, że czas najwyższy odejść od komputera i poszerzyć swoją wiedzę. Może przyda się na kolejne lata edukacji.

Gość gość
To jest szansa dla Polski. Trzeba wysłać nasze wojska i odbić Lwów, a część wschodnią niech sobie Rosja bierze.

Gość AntyUkraina
Ty pindo, zamknięcie szkoły ukraińskiej nie daje usprawiedliwienia dla mordowania cywili 5 lat później.

Gość AntyUkraina
Lwów do Polski!

Gość gość
ok, powiedzmy,ze zapomnimy Wołyn, przebaczymy, pojednamy sie. Niemcy wyrzadzili tyle zlego ale ich rzad jest przynajmniej przeciw nazistom. Na Ukrainie przywódcy - jedni i drudzy - nadal gloryfikuja UPA, stawiaja pomniki ( a nasze durne wladze przyjezdzaja na odsloniecia), Szewczenko wraz ze swoimi "rezat' Lahiw" jest w lekturach szkolnych. Poki Ukraina jednoznacznie nie potepi nacjonalizmu nie mam zamiaru sie nimi pzrejmowac. Moja rodzine wymordowali na Wolyniu w potworny sposób i nikt nawet nie powiedzial przepraszam, co wiecej, nie wolno bylo o tym glosno owic, bo najpeirw Ukraina byla czescia bratniego ZSRR , teraz tez nie wolno w imie poprawnosc***olitycznej.

Lwów jest tak samo nasz jak Szczecin i Wrocław niemiecki. No dalej, bierzmy Lwów, ale oddajmy Niemcom te 2 miasta. AntyUkraina - No faktycznie, Ukraińcy powinni za to nas kochać z całego serca i podziękować jeszcze za dyskryminację. My też nie jesteśmy bez winy i nie możemy winić o wszystko tylko jedną stronę. Albo jedni i drudzy o wszystkim zapominamy i idziemy do przodu, albo wypominamy sobie wszystko, przepraszamy się, wybaczamy i idziemy do przodu.

Tak, rząd niemiecki może faktycznie potępia nazizm, ale co innego z przeciętnymi Niemcami. Ostatnio przyjechali do Polski krzycząc ''Hail Hitler'', pobili Polaków, po czym zwiali z miejsca jak tchórze. Na Ukrainie może i gloryfikują UPA, ale nie chodzi o to, że popierają morderstwa dokonane na Polakach, ale walkę o wolność.

Gość AntyUkraina
Wiecie czym różnią się Litwini od Ukraińców? Tym, że na Litwie zostało sporo Polaków.