Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adanti

Jezus dał mi nowe życie

Polecane posty

Gość gość
Potem przyszedł i znów zastał ich śpiących, bo oczy ich były senne. Zostawiwszy ich, odszedł znowu i modlił się po raz trzec****owtarzając te same słowa.(Mt 26,39) czyli to znaczy ze jezus uprawiał wielomustwo bo ruzaniec polega na powtarzaniu tych samych słów Są jeszcze dwie przypowieści, które co prawda nie mówią wprost o powtarzaniu tych samych słów w modlitwie, ale uczą nas, że wytrwała modlitwa, "naprzykrzanie się Bogu" ma wielką moc. Jest skuteczna, a zatem Bogu miła

Gość stara modelka bez związku
allium Jeszcze słowko w temacie cd. :) Nie znamy daty śmierci Maryi. Całkiem możliwe, że było to po napisaniu większośc****sm i listów, które znalazły się w kanonie Pisma Świętego. Ewangelie opisują tylko okres do Wniebowstąpienia Jezusa, a Dzieje Apostolskie zajmują się opisem działalności apostołów Piotra i Pawła. Jest tam bardzo niewiele o Efezie, o działalności świętego Jana, a zatem nie bardzo wiem dlaczego miałaby tam być wzmianka o Wniebowzięciu Maryi. Biblia nigdy nie miała ambicji być kompletną kroniką i zapisem wszystkich wydarzeń, jakie miały miejsce w Kościele w pierwszych latach. Wiemy na przykład, że Święty Paweł latami całymi przebywał w różnych miejscach, nauczając. I co nam z tego zostało? Kilka listów do wspólnot, których nie mógł osobiście odwiedzić. Ile byśmy dziś dali za zapisy tych miesięcy wykładów Świętego Pawła! Ale... Ale my te zapisy w pewnym sensie mamy, pozostały w żywej Tradycji Kościoła. (...) Jezus powiedział do apostołów: Kto was słucha, Mnie słucha, a kto wami gardzi, Mną gardzi; lecz kto Mną gardzi, gardzi Tym, który Mnie posłał. (Łk 10, 16) Także to On dał Kościołowi te obietnice: Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. (Mt 16, 18) Jeszcze wiele mam wam do powiedzenia, ale teraz /jeszcze/ znieść nie możecie. Gdy zaś przyjdzie On, Duch Prawdy, doprowadzi was do całej prawdy. Bo nie będzie mówił od siebie, ale powie wszystko, cokolwiek usłyszy, i oznajmi wam rzeczy przyszłe. On Mnie otoczy chwałą, ponieważ z mojego weźmie i wam objawi. Wszystko, co ma Ojciec, jest moje. Dlatego powiedziałem, że z mojego weźmie i wam objawi. (J 16, 12-15) Mnie to wystarcza. Tym bardziej, że żyję w kraju, gdzie są tysiące różnych "Bible only" wspólnot i denominacji i każda z nich, mając tę samą Biblię, zupełnie inaczej Ją odczytuje. Ale nasz Bóg nie jest Bogiem chaosu i zamętu, dlatego nie zostawił nam Biblii, ale Kościół. PS: nic dodać nic ująć :)

do gościa z godz. 21:40 Pisałam już tu o tym co się stało w moim życiu, dlaczego się nawróciłam i jak w tym mi pomógł Roozaniec Sw. i jak zmieniło się moje życie na str.2 i 5.

Gość gość
sekciarzy protestanckich trzeba ***** do oporu aż popuszczą zawory i się rozpłaczą 🖐️ :D:D

Każdy ma wolną wolę i dowolnie z niej może korzystać dla własnych korzyści. Nie mam intencji nawracania nawróconych. Rozmowy ciekawe dot. wiary KK dają mi możliwość powiekszenia swojej do tej pory "naumianej" wiedzy przez lata szkolne ;)

allium C.d. odp. postaram się napisać w następnym dniu. Dziś padam na nos...

Gość gość
ok, nawracanie nawracaniem, ale powinni znać swoje miejsce i że wobec teologów katolickich są niczym... niczym trawa na słońcu :D 🖐️

Gość gość
stara modelka bez związku Czy dobrze rozumiem, ze nadal masz spore klopoty ze zdrowiem? to ja z 21.40

Gość gość
proszę kontynuować :)

Ad.2 KK uznaje Objawienia Maryjne w niżej wymienionych miejscach jak jest napisane w Ostrzezeniach.net. W tych miejscowościach, gdzie objawiała się Matka Boża ku nawróceniu świata powstały szczególne miejsca kultu Maryjnego. Zjeżdżają się tam pielgrzymki z całego świata. Ludzie tam doznają uzdrowień. Nie w setkach ale w tysiącach. Trzeba tam być by to zobaczyć i poczuć. Ze str ostrzezenia.net: Tytuł: Matka Zbawienia: Objawienia te rozpoczną się tej wiosny, tak jak zalecił Mój Syn  Orędzia Ostrzeżenia piątek, 24 stycznia 2014, godz. 20.05 Moje drogie dziecko, niech będzie wiadomo, że Ja ukażę się raz jeszcze we wszystkich grotach Maryjnych, gdzie miały miejsce objawienia, które przez wieki zostały zatwierdzone przez Kościół Mojego Syna. Dam się poznać w Świętych miejscach, do których należą Lourdes, Fatima, La Salette i Guadalupe. Ukażę się także w Garabandal. Objawienia te rozpoczną się tej wiosny, tak jak zalecił Mój Syn. Będą Mnie widzieć dusze wybrane — ze słońcem widocznym za Moją Głową. Dwanaście gwiazd będzie otaczało i oplatało koronę cierniową, którą nosił Mój Syn podczas Ukrzyżowania, a która umieszczona zostanie na Mojej Głowie jako znak dla wszystkich, aby szli za Moim przykładem. Moją rolą jest prowadzenie wszystkich Bożych dziec**** Ścieżce Prawdy i przyprowadzenie ich do Mojego Syna. Kiedy te objawienia będą miały miejsce, nie będzie żadnych wątpliwości — zwłaszcza wśród tych, którzy oddają Mi cześć — że mówię Prawdę, gdy twierdzę, że wkrótce ostatnia Ścieżka, jaka w tych czasach ostatecznych będzie was prowadziła do Mojego Syna, będzie wiodła poprzez Księgę Prawdy. Jeżeli podążycie za Mną, waszą Matką, ujmę was i poprowadzę do Mojego Syna. Syn Mój obiecał wiele cudów, aby otworzyć wasze oczy na proroctwa, które On dał światu poprzez Moje własne Misje. Wielu nie akceptuje, że Ja objawiłam się w tych szczególnych miejscach i odrzuca wagę tych objawień dla zbawienia dusz. Kiedy objawię się w tych miejscach po raz ostatni i przedstawię Siebie jako Matkę Zbawienia, wtedy się dowiecie, że to jest Moja ostatnia Misja i że wszystkie objawienia prowadzą do tego jednego, ostatecznego celu — do przyniesienia światu Zbawienia, które jest nabytym poprzez narodziny prawem każdej poszczególnej jednostki. Radujcie się, gdyż dni te są blisko i kiedy usłyszycie o tych rzeczach, wtedy się przekonacie, że to proroctwo, skoro się wypełnia, może pochodzić jedynie ode Mnie, waszej umiłowanej Matki, Matki Zbawienia, Matki Bożej. Wasza umiłowana Matka Matka Zbawienia

allium Jeśli chodzi o Objawienia Maryjne tzw. objawienia prywatne to są każde inne, które nie są zatwierdzone przez KK. KK takich nie neguje, gdy dają "owoce" nawrócenia i przybliżenia się do wiary i do udziału w Sakramentach Sw. Po tych "owocach" poznać czy dane objawienie jest prawdziwe czy pochodzi od złego.

Ad.3 Wierzę w szczególną moc modlitwy roozancowej od czasu nawrocenia. Wcześniej tak nie miałam. Nie pamiętam kiedy wcześniej modliłam się na roozancu. Chyba jako dziecko czy nastolatka jeszcze. Dzięki tej modlitwie i do sw. Michała Archanioła ustały "cuda", które się pojawiły gdy w ogóle zaczęłam myśleć nad sensem powrotu do kościoła. Dzięki tej modlitwie oprócz ewidentnych działań złego, których już nie ma "załatwiam" sobie brak konfliktów z matką. Serio. Kiedyś w jakimś objawieniu przeczytałam, że roozaniec daje ochronę przed działaniem złego na każdym poziomie po 3 "dziesiątkach" roozanca gdy się go codziennie odmawia. Mnie naprawdę bardzo pomógł w temacie działania złego więc działanie i skuteczność jest dla mnie prawdziwa.

Gość martyna 33
Stara modelka.......... 1.Biblia dla nas chrześcijan powinna być jedynym zródłem na temat Boga i Pana Jezusa.Bo to napisali ludzie pod natchnienie Ducha Św. 2.Pan Jezus mówiąc o Piotrze ".........i na tej skale zbuduje Kościół Swój" brał pod uwagę to co Piotr powiedział kim jest Jezus i że na tym stwierdzeniu będzie Kościół zbudowany. 3.Pan Jezus wyraznie tutaj powiedział kto jest Jego matką i braćmi. (mat.12.46-50).A poza tym o brzemiennej jest napisane w Izajasza 66 rozdziale,a wtedy matki Jezusa jeszcze nie było na świecie.

Gość gość
O Rany Boskie, ale wy długo o tym potraficie! Szacun!

Gość martyna 33
Bardzo dobre.Naprawdę warto to zobaczyć :-)

Gość gość
Też uważam, że warto obejrzeć filmik z link gościa z 02.02.14 g.15:50 Powszechnie się to bagatelizuje, że amulety horoskopy itd. są niewinną zabawą. Ale widać w życiu po czasie, że tak nie jest. Zawsze wszystko inne co nie jest od Pana Boga przynosi zgubny skutek. Nawet po wielu latach.

Gość gość
powiem wam ze nie kazdemu egzorcyscie CHCE sie pomoc osobie szukajacej pomocy. teraz prawie juz nie ma takich egz jak kiedys, ci starsi sa bardziej pomocni od swoich mlodszych kolegow, takie sa niestety moje spostrzezenia. jest to zwiazne z tym, ze jest bardzo duzo potrzebujacych, niekoniecznie opetanych, ale zniewolonych demonicznie, co tez wymaga modlitw ksiedza czy osob z odnowy w duchu

Gość gość
amulety horoskopy i egzorcyzmy wrzucam do jednego wora z napisem "przesądy" kłótnie pomiędzy katolikami a "odszczepieńcami" protestanckimi są zabawne i jałowe z punktu widzenia kogoś z zewnątrz a na pewno nie mają siły przyciągania tylko raczej odstraszają od jakiejkolwiek wiary każdy przekonany o swojej racji a tak naprawdę śmieszny zastanówcie się nad tym

Gość sroś nie gość
Dopóki nie doświadczy, nie uwierzy...są i tacy.

Niestety. Kiedyś i ja nie wierzyłam, że te powyższe rzeczy są od złego. Życie pokazało mi, że tak jest. Dlatego również przestrzega przed wszelkimi formami okultyzmu jak wszech obecnych obecnie leczenie jaką kolwiek energią.

Gość gość
"Dopóki nie doświadczy, nie uwierzy...są i tacy" To chyba raczej świadczy o zdrowym rozsądku, w przeciwieństwie do wiary w to, co ktoś tam powiedział ileś tysięcy lat temu. A ty czemu nie wierzysz w voodoo albo inne cuda afrykańskie? Oni są tak samo przekonani do swojej wiary jak ty do swojej i też śmieją się z ciebie.

Gość gość
12.02.14 ----a ty jestes ateistka? [nje chce mi sie czytac calego topiku :P ,

Gość gość
Niektórzy brak wiary w jedynie słusznego Boga osobowego - a właściwie trójosobowego - nazywają ateizmem. Dla mnie to uproszczenie.

Moja wielce umiłowana córko, w czasie gdy upowszechniają się...M.o.j.e... O.r.ę.d.z.i.a...— i w miarę jak rozpalają one potrzebę, żeby innych zachęcać, aby się do Mnie zwrócili — doświadczanych będzie wielce cudów. ...N.a.w.r.ó.c.ą...się niewierzący oraz ci, którzy należą do jakiegokolwiek z wyznań, i ci, którzy się ode Mnie odcięli z powodu ich grzesznego życia. To wam obiecuję. Człowiek, którego oczy są zamknięte, oczy swoje otworzy. Ci, w sercach których jest nienawiść, będą płakali łzami radości, kiedy przygniatające ich brzemię zostanie uniesione. Człowiek, który Mnie w ogóle nie zna — Mnie rozpozna. Tak wielu przyjdzie i Mnie zawoła, i obecność...D.u.c.h.a...Ś.w.i.ę.t.e.g.o...będzie odczuwało wielu, jeżeli w końcu zrozumieją, że zainterweniowałem, aby ich wyratować z tego całego nieszczęścia. Moja córko, proszę, uspokój tych wszystkich, którym odczuwają smutek z tego powodu, jak zaprzecza się Mojemu Istnieniu w tym świecie. Powiedz im, że Ja, mimo że każdy pozostawiony przeze Mnie ślad zostanie wymazany, będę poprzez...Ł.a.s.k.ę...B.o.ż.ą...nadal oświecał dusze tych, którzy Mnie wzywają. Ja nigdy Swoich nie opuszczę. Nigdy nie pominę tych, którzy są samotni, smutni i przestraszeni oraz niepewni, czy i...B.ó.g...i.s.t.n.i.e.j.e...Jeżeli oni tylko pozbędą się swojej buty i poproszę Mnie, abym im dał znak Mojej Obecności, dam im odpowiedź. Nigdy przedtem nie interweniowałem na tak wielką skalę, jak obecnie. Dzieje się to z powodu Mojego Pragnienia, aby uratować całą ludzkość — przenikam do serc tych, którzy się Mnie zaparli, o ile Mnie wezwą. Czekam na waszą odpowiedź. Spodziewam się miłości i radości, którymi w chwili...p.o.j.e.d.n.a.n.i.a...napełnię wasze serca i dusze, jest to bowiem słodycz waszego...n.a.w.r.ó.c.e.n.i.a...Będzie to czas, kiedy będziecie mogli odemknąć wasze dusze i dopuścić, aby ...Ś.w.i.a.t.ło...B.o.g.a...przyniosło wam największy Dar, jaki tylko możecie sobie wyobrazić:...D.a.r...Ż.y.c.i.a...W.i.e.c.z.n.e.g.o... Wasz...J.e.z.u.s...

Gość gość
Ja też chcę nowego życia z Jezusem, potrzebuje Go, by uzdrowił mnie i pokierował moim zyciem. Byłam nieraz zła na Niego, miałam kryzysy, jednak wiem, że tylko On może mi pomóc. W Nim moja nadzieja, w Nim moja siła. Jezu, ufam Tobie!

Gość gość
Brawo :)

Gość gość
:)

Gość gość
:)

Gość gość
Komu jeszcze Jezus dał nowe życie ?