Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adanti

Jezus dał mi nowe życie

Polecane posty

Gość inny gośćć
Mnie. :) I komu jeszcze?

Gość gość
No właśnie... wpisujcie swoje przeżycia i świadectwa.

Gość gość
???

Gość gość
:)

Gość gość
ogladam ostatnio wiele swiadectw nawrocen na y.tube bardzo ciekawe i niewytlumaczalne przypadki uzdrowien kiedy medycyna jest juz bezsilna

Gość gość
Tak. Bóg jest Wszechmocny. Chwała i Uwielbienie !!!!

Gość gość
Tak. Bóg i Jezus jest Wszechmocny. Chwała Im i Uwielbienie !!!

Gość gość
martyna 33 - mam pytanie: przed uzdrowieniem to też byłaś protestantką czy jeszcze byłaś wśród katolików?

Gość gość
martyna 33 ciesz się że masz taką rodzinę, bo nie każdy jest z takiej, wierzącej

Gość gość
Odpowiadam na pytanie. Przed wypadkiem byłam już protestantką.Ale to był mój początek.Jeszcze byłam wtedy letnia.Bardzo dużo wtedy pracowałam i w pewnym momencie stałam się pracoholikiem.A mój mąż nadal był katolikiem.I ten wypadek był dla niego,żeby sie nawrócił.I dla mnie,żebym zobaczyła kto w moim życiu musi być na pierwszym miejscu.Chwała,chwała Barankowi

Gość gość
martyna 33 - a nie czasem odwrotnie - byś nie wchodziła głębiej w pseudo religię - protestantyzm ale byś Ty się n/a/w/r/ó/c/i/ł/a naprawdę i razem z mężem pozostała w kościele katolickim właśnie tym, który założył na ziemi J/e/z/u/s?

Gość gość
No bo w końcu Twój mąż m/o/d/l/i/ł się o Twój cud wyzdrowienia do J/e/z/u/s/a jako przecież katolik ?

Gość gość
W takim razie J/e/z/u/s wysłuchał Jego gorących m/o/d/l/i/tw gdy on był katolikiem - może nie praktykującym ale jednak był katolikiem i m/o/d/l/i/ł się do J/e/z/u/s/a wierząc w Niego jako katolik.

Gość gość
martyna 33 - miałaś przed wypadkiem tzw. chrzest z Ducha wg protestantyzmu?

Gość gość
martyna 33 - a rozumiem, że wcześniej miałaś chrzest po katolicku? i bierzmowanie po katolicku? i małżeństwo też zawarte po katolicku?

Gość Błędny turysta
Ja odżyłem dwa lata temu , po powrocie z Korei Północnej. Wylecieliśmy tam z żoną na wakacje i już nigdy nie wróciliśmy razem. To był trzeci dzień z pięciu planowanego pobytu. Wsiadłem tylko w pociąg do którego zabroniono mi wsiadać , a zanim z niego wyszedłem szukała mnie Koreańska Policja. Myślałem że to żart. Bardzo się bałem i drżałem w przedziale z obcymi ludźmi którzy mnie rychło wydali. Kiedy służby bezpieczeństwa wpadli do przedziału obchodzili się ze mną jak z terrorystą. Ukradli mi aparat i chyba go zniszczyli.Skuto mnie i pobito a potem wywieziono z założonym na głowę workiem na ziemniaki. Czułem jak zaciska mi się pętla na szyi. Myślałem że mnie zabiją. Nie wiedziałem kim są Ci ludzie i nie znałem ich języka. Nie wiedziałem jeszcze wtedy że to żołnierze , czy jacyś rabusie. Jednak szybko miałem się dowiedzieć trafiając do ciężkiego obozu pracy w którym spędziłem półtorej roku w szczurzych warunkach , a wykorzystywano mnie jak niewolnika za czasów Faranonów. To nie do opisania. Chyba stworzył bym książkę. Npiszę tylko tyle... Bóg istieje..Gdyby nie On chyba nigdy bym stamtąd nie wyszedł , a raczej na pewno nie przetrwał bym tam tyle czasu ile udało mi się pzretrwać

Gość gość
ap

Gość gość
Piękne świadectwa :)

Gość gość
Bóg jest. Z reguły dowiadujemy się o Nim gdy mamy trudne przeżycia po ludzku i wówczas nasza pycha maleje. Widzimy wówczas, że musi być "coś więcej" Bóg nam zawsze pomaga nawet przez bardzo trudne sytuacje.

Gość gość
Nie szanując praw Bozych ludzie gubią sie i zatracają w swoim egoizmie i dążeniu do zaspokajaniu swoich zmysłow. Które zawsze są nienasycone. Ponad to nie szanujac czystości przed małżeńskiej swoja "milosc" pomylili z zaspokajaniem pożadania. A gdy pożądanie fizyczne maleje wowczas w ich pojeciu "milosc" rowniez znika. Wowczas szukają innej osoby - nowej podniety by zaspokoic egoistyczne zaspokojenie zmysłow. Boże prawa zawsze chronią człowieka - matkę, dzieci, ojca - uświęca całą rodzinę. Ale ludzie sobie zyją wg swoich zasad i potem sa tragedie a miało byc tak pięknie. Na ziemi jesli nie ma wysiłku - nie jest pieknie. Rozpasanie seksualne daje takie owoce. Nie licza sie potrzeby drugiej osoby ale moje. I efekty sa jakie kazdy widzi.

Gość gość
Prawa Boże chronią godność człowieka. :)

Gość z dzienniczka sw Faustyny
522. PIEŚŃ WIELBIĄCA M/IŁOSIERDZIE BOŻE +M/iłosierdzie Pańskie wyśpiewywać na wieki Będę przed wszystkim ludem, Bo ono jest największym przymiotem Boga, A dla nas nieustannym cudem. Wytryskujesz z Troistości Bożej Lecz z jednego miłosnego łona, Miłosierdzie Pańskie okaże się w d/uszy W całej pełni, gdy spadnie zasłoną. Z źródłamiłosierdzia Twego, o Panie, Płynie wszelkie szczęście i życie, A więc wszystkie stworzenia i twory Wyśpiewujcie pieśń m/iłosierdzia w zachwycie. Wnętrzności mi/łosierdziaBożego otwarte dla nas, Przez żywot J/ezusa na Krzyżu rozpięty, Nie powinieneś wątpić, ani rozpaczać grzeszniku, Ale ufać m/iłosierdziu, bo i ty możesz zostać święty. Dwa zdroje wytrysły w kształcie promieni Z Serca J/ezusowego, Nie dla Aniołów, ani Cherubów, Serafinów, Ale dla z/bawienia człowieka g/rzesznego. Dz 522

Gość gość
:) . :) . :)

Gość gość
Kochaj blizniego jak siebie samego :) :)

Gość gość
:)

Gość gość
:) :)

Gość gość
:) :) :

Gość gość
:) :)