Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzisiaj dowiedziałam się że zostanę babcią

Polecane posty

Gość gość

Jestem załamana. Ślub mają dopiero na marzec planowali dużo wcześniej. Co rodzina powie jak dowiedzą się, że jest w ciąży przed ślubem.

Gość gość
o Jezu ,świat się skończył ,nikt nie umarł a narodzi sie ,kobieto ,matko,wktótce babko otrząśnij się ,ciesz się .

Gość gość
i po co sie udzielasz na tym forum?? To jest dział dla mam a nie dla takich starych babci jak ty!

Gość gość
powiedzą czemu nie uważaliści, a ty co taka święta. Nie szłaś z brzuchem do ołtarza. czy może juz dziecko było w domu.

Gość gość
naprawdę wierzycie? toż to prymitywne prowo,jakich mało ! :O

Gość gość
Ja zaszłam w ciąże pół roku po ślubie. Dla mnie to wstyd. Dziecko mojego syna będzie nie ślubne.

Gość gość
moja koleżanka zaszła w ciążę w wieku 25 lat mając faceta z którym za parę mies miała brać ślub ,a jej matka powiedziała do mojej ,Chyba sie powieszę taki wstyd ,co oni narobili i to babka wydawało się na poziomie ,mieszkająca w mieście dużym nie w jakimś zaścianku Więc dla tych co piszą prowo ,może to prowo ale takie rzeczy sie zdarzają a mamusie przeżywają .

Kobieto bedziesz babcia ale chyba sie do tej roli nie nadajesz Babcia powinna byc ostoja spokoju i madrosci Byc sercem i oparciem rodziny Ja zyje w konkubinacie od 14 lat w zeszlym roku urodzilam wspaniala Ewe Cala rodzina byla przeszczesliwa Nawet do glowy by mi nie przyszlo ze mozna tak rozumowac jak ty Szkoda mi ciebie Mimo lat i doswiadczenia zyciowego nie zdobylas tego co najwazniejsze - Madrosci zyciowej To takie przykre i smutne gdy spotyka sie tak glupie starsze osoby

Gość gość
To nie ty się masz wstydzić, tylko syn i synowa, że robili "to" przed ślubem. Ciesz się, że nie jesteś jej matką - chłopu zawsze ujdzie na sucho (że taki jurny) a jej zawsze gorzej (że puszczalska i dała szpary). Ciesz się że będzie wnusio lub wnusia i módl sie żeby było zdrowe!

Gość gość
mama Ewuni - życie 14 lat w konkubinacie to ani powód do dumy, ani wzór. i trochę szacunku do starszej osoby... poza tym spadaj lepiej na wątek dla staraczek, tam trzymaj kciuki żeby @ w tym miesiącu nie przyszła!

A 14 lat malzenstwa to jest powod do dumy ? Nie sadze ! Milosc ktora przetrwala 14 lat to moj powod do dumy :-) Synowa autorki tematu zapewne bedzie wiedziala co zrobic z taka tesciowa Tyle w tym przykrym temacie

Gość gość
Mój syn się nie wstydzi wręcz przeciwnie. Wszyscy jego koledzy już wiedzą. Mieszkanie kupili pół roku temu, za miesiąc się wprowadzają, a ja się po prostu załamie. Jak można tak wpasc ?

Gość gość
nędzne prowo...ale do piszących wyżej...ogłada, mądrość życiowa i nie przejmowanie się " co ludzie powiedzą" nie jest zagwarantowana tylko dla mieszkańców dużych miast....ja mieszkam w małej miejscowości i zawsze mam gdzieś " co ludzie powiedzą", moje dzieci wiedzą,że ciąża to nie musi być powód do zawarcia małżeństwa ( ale wiedzą,że tak czy tak będą musieli ponieść konsekwencje)..a dziecko poczęte przed ślubem to nie powód do pisania na forum:) Zresztą teraz NAWET w zaściankach co druga para mieszka przed ślubem razem i często najpierw dziecko potem ślub..( co nie znaczy ,że ja to popieram w 100% , ale też nie wydziwiam z tego powodu ).Więc nie uogólniajcie...tak samo wykształcenie nie gwarantuje obiektywnego i szerszego spojrzenia na życie ..

Gość gość
A autorka prowo..koniec stycznia,ślub na marzec ..jaki problem..????ZADEN..nawet w tzw " Zaściankach"....nawet 30 lat temu rodzili się tacy " wcześniacy" nagminnie...PROWO

Gość gość
I znowu ta sama kretynka od prowokacji teściowa/synowa... Kreatywność ci się kończy, powtarzasz się i nudna robisz.

Gość gość
....nawet 30 lat temu rodzili się tacy " wcześniacy" nagminnie...PROWO ,,,święta prawda bo nawet 62 lata temu też tak bywało o czym wiem bardzo dobrze, dla mnie to jest normalne i d**y takimi sprawami sobie nie zawracam

Gość gość
mama Ewuni Kobieto bedziesz babcia ale chyba sie do tej roli nie nadajesz Babcia powinna byc ostoja spokoju i madrosci Byc sercem i oparciem rodziny Ja zyje w konkubinacie od 14 lat w zeszlym roku urodzilam wspaniala Ewe Cala rodzina byla przeszczesliwa Nawet do glowy by mi nie przyszlo ze mozna tak rozumowac jak ty Szkoda mi ciebie Mimo lat i doswiadczenia zyciowego nie zdobylas tego co najwazniejsze - Madrosci zyciowej To takie przykre i smutne gdy spotyka sie tak glupie starsze osoby - następną córcię nazwij Interpunkcja, może nie będziesz o niej zapominać. Ale co do meritum to się z Tobą zgadzam ^_^