Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do kobiet które mają lub miały założoną spiralę

Polecane posty

Gość gość

Witam Jestem 5 miesięcy po porodzie i chcę założyć spiralę. Tylko boję się o to jak będzie wyglądała moja miesiączka,ponieważ po porodzie jest ona bardzo obfita. A czytałam,że ponoć po założeniu spirali miesiączki są bardziej obfite. Jak to było u Was dziewczyny? Czy faktycznie miesiączki miałyście dłuższe i krwawiłyście bardziej?

Gość gość
u mnie trzy lata były normalne, jak zaczeły sie wydłużac wyjełam spirale

Gość gość
Mój organizm nie tolerował spirali, miałam długie i obfite okresy, najgorszy był ból, tak jakby ktoś rozcinał mi macicę, ja wyjęłam spiralę po 4 miesiącach, natomiast moja koleżanka ma od roku i jest ok. Musisz sama spróbować, każdy organizm jest inny.

Gość gość
ja mam bezhormonalna spirale od poltora roku. okres mam znikomy zero boli dlugosc jak przed porodem. ale czesto miewam plamienia miedzy okresami nie wiem czy to wina spirali czy nie .

Gość gość
to zalezy jak spirale zalozysz, jezeli miedziana, to miesiaczki bedziesz miala obfite i dlugie, jezeli hormonalna typu Mirena z czasam ci zaniknie.

Gość gość
zakladacie sobie spirale a wiecie, ze ma ona dzialanie wczesno poronne? Poronicie dzieci nawet nie bedziecie wiedzialy ile. A ta kobieta ktora pisze, ze ma plamienia... wiesz o tym,. ze to prawdopodobnie poronienia w bardzi wczesnym stadium ciazy? Zdajecie sobie sprawe , ze zakladajac spirale dokonujecie co miesiac aborcji?

Gość gość
Dzięki dziewczyny. Spróbuję,ponieważ tabletek nie mogę i to jedyna pewna forma antykoncepcji jak dla mnie...

Gość gość
do 3 lat miałam normalne miesiączki, po 3 latach się wydłużają ale nie jakoś drastycznie jeszcze z pół roku i będę wymieniać spirale na kolejną

Gość gość
do tej od poronien- plamienia mam w polowie cyklu, a nie wspolzyje poki co od miesiecy bo nie mam po prostu kiedy bo jakk nie okres to plamenia wiec jakie poronienia??????????

Gość gość
przy mirenie nie ma opcji poronienia ani zapłodnienia :D

Gość gość
przy kazdej sie ryzyko, zalezy wszystko od tolerancji organizmu. ldatego wazne jest, aby ja sprawdzac na usg co jakis czas

Gość gość
zakladacie sobie spirale a wiecie, ze ma ona dzialanie wczesno poronne?>>> zj***e, jak moze spiral byc wczesnoporonna, jak nie ma sie wogole miesiaczki?...

Gość gość
Spirala działa wczesnoporonnie, poczytaj sobie najpierw więcej o jej działaniu i dopiero wyśmiewaj innym. Oczywiście nie każdej kobiecie to przeszkadza, to jej wybór, ale dobrze mieć świadomość co zamierza się umieścić w swoim ciele.

Gość gość
lepiej sama poczytaj jak działa spirala hormonalna, która nie ma działania wczesnoporonnego :/

Gość gość
Mam mirenę, nie mam okresu od 4 lat i bardzo to sobie chwalę.

Gość gość
Jakie dzialanie wczesnoporonne?? Bzdura kompletna. Znam dwie babeczki, ktore zaszly w ciaze na spirali, dzieci donosily i maja.

Gość gość
Nie pisalam o mirenie, chodzi mi o zwykłą spiralę, a nie hormonalną.

Gość gość
Pewnie, że nie za każdym razie działa poronnie, ale sytuacje mogą mieć miejsce. Zresztą napisałam, że to sprawa kobiety, jeżeli jej to nie przeszkadza, to ok jej wybór. Ja źle znosiłam spiralę, zresztą wolę uniknąć ewentualnej wczesnej aborcji, co do zasady nieświadomej.

Gość gość
mam znajoma ktora miala zalozona spirale kobieta w wieku prawie 40 i spirala nic nie dala zaszla w ciaze

Gość gość
mam znajoma ktora miala zalozona spirale kobieta w wieku prawie 40 i spirala nic nie dala zaszla w ciaze