Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mośka12344

PILNE licowka kok po kroku

Polecane posty

Gość mośka12344

mam 17 lat na następnej wizycie (3 luty) mój dentysta powiedział że będzie mi robił "licówkę " pomocy jetem strasznym tchórzem, -jak przebiega ten zabieg KROK po KROKU - czy boli - czy dostaje się znieczulenie -ile trwa cały zabieg proszę o odpowiedź bo umieram z strachu, może to głupie i śmieszne że w tym wieku boję ie dentysty ale mam złe wspomnienie z dzieciństwa POMOCY

Gość gość
bez paniki to nic nie boli, licówka to jakby naklejany cienki płatek na ząb, pamietaj ze licówki sa cienkie i słabe i łatwo pekaja

Gość gość
wejdz na you tube i poszukaj sobie filmiku na którym jest pokazane zakładanie licówek

Gość mośka12344
dzięki ;-) a długo trwa cały zabieg ? tak około

Gość gość
na jeden zab to mysle ze maks 30 minut, nie masz sie czego bac ;)

Gość gość
a ile płacisz jeśli moge spytać?

Gość mośka12344
hej mam jeszcze jedno pytanie : patrzyłam na jakąś stronę i tam piszę że zrobienie takiej licówki kosztuje 1200 zł czy to prawda ? dodam że nie jestem pełnoletnia i chodzę na kasę chorych, płace tylko za znieczulenie ( 20 zł ) i za kanałowe leczenie

Gość gość
na NFZ nie robia licówek, bedziesz musiała zapłacic

Gość mośka12344
dzięki a pocieszenie. teraz strach odchodzi. ale w dzień wizyty z pewnością strach dotrze do max

Gość gość
spoko dzięki

Gość gość
to troche duża rozbieżność 200-350 a 1200.. ?

Gość gość
proszę powiecie tak serio ile kasy ???

Gość abcdef123456789
POMOCY !!!! opowiedcie coś o tym

Gość gość
1000-1200 zł kosztuje licówka porcelanowa, natomiast 150-300 zł kosztuje licówka kompozytowa (z materiału takiego, jak robi się zwykłą plombe). Różnica polega na tym, że licówka porcelanowa jest twardsza, można nią korygowac kształ zęba, wybielic go- wszystkie gwiazdy mają własnie licówki (zakrywa się nimi szpary z zębach, itd). Z kolei licówkę kompozytową dobiera się kolorystycznie do zęba i zasłania np. ukruszenie, pęknięte szkliwo.

Gość gość
na zębach bym nie oszczędzała, jesli tylko potrafisz jakoś zorganizować kase. Poza tym zawsze możesz wziąć ten lepszy materiał i poprosić o rozlozenie leczenia na raty - ja tak w Bamedzie81 robiłam

Gość aoka
kurcze zgadzam sie - na zebach nie ma co oszczędzać. Ja robilam licówki na przednich zębach w Dental Services w krakowie - mam zęby nie do poznania :D bardzo jestem zadowolona, wreszcie szeroko się usmiecham :)

Gość gość
hejka, ja 2 tyg. temu byłam w tej klinice www.rojekdental.pl na przyklejaniu licówki, bo niestety mam martwą dwójkę u góry :/ nic nie bolało, nie dostawałam żadnego znieczulenia. tak jak wszyscy piszą, to jest tylko przyklejenie płatka do zęba. wcześniej byłam na wizycie, na której lekarz dał mi licówki zastępcze na okres, kiedy nie zrobi tych stałych (około tyg). tylko podobno licówka licówce nierówna, więc upewnij się, że dentysta ci założy coś wytrzymałego.

Gość gość
Dzięki za informacje, przeraża mnie tylko trochę koszt. Ale jak pomyślę, że wreszcie będę miała ładne ząbki, to jestem w stanie wycierpieć wszystko. Zapisałam się tutaj www.stomatolog-ostroda-ilawa.pl ,podobno mają trwałe te licówki. Naprawdę zakładanie w ogóle nie boli?