Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ludomila

uważam że jesteście wyrodne matki

Polecane posty

Są foteliki odpowiednie dla 2 latka montowane typem do kierunku jazdy. Wpisz w wyszukiwarke RWF i znajdziesz. ___ Daga dla noworodka to naprawdę ciezki wybor bo jest dużo dobrych fotelików. Zwróć uwagę aby mialy dodatkową osłonę na głowę tak jak np. peg perego lub cybex. No i najlepiej z baza isofix bo wtedy fotelik jest nie do ruszenia, a na pasy to ba boki może ostro latać. Besafe izi sleep ma ciekawa opcję, mozna go rozlozyc do pozycji leżącej gdy np z dzieckiem jedziesz na zakupy i Ci zaśnie w foteliku.

Gość gość
Ludomila, nikt nie zabrania Ci mieć swojego zdania więc i Ty nie zabraniaj innym matkom go mieć. -Ja uważam że w Polsce jest jeszcze słaba edukacja rodziców odnośnie bezpieczeństwa dzieci-jakim jest porządny fotelik samochodowy a nie to że jest "wyrodnym rodzicem" jak to sobie płytko określiłaś. -Ja sama nie karmiłam piersią zbyt długo-mój wybór, moje cycki i nic Tobie do tego. Nigdy nie krytykowałam matek które karmią piersią do 3 lat dziecko i inne wybryki. Średnio mnie to boli a wiesz dlaczego? Bo nie mój cyrk nie moje małpy. -Chyba nie wiesz czemu ludzie fundują klapsy dzieciom-nie przez swoje lenistwo, ale przez wychowanie z domu które wnieśli i słabą wiedzę na temat tego jak karać i nagradzać dziecko. -Moja matka zabraniała widywać mi się z ojcem i rodziną ojca. Mogę jej tylko za to podziękować-wyszło szydło z worka po latach jacy kochający byli tylko po to żeby w sądzie pokazać ile to mamy od ojca i reszty a matka jaka zła. Szczuli wiecznie mnie i brata przeciw naszej rodzinie. Ojciec sam odszedł od matki i zostawił ją z 3-ójką małych dzieci-to było fair? Nie, więc i ona miała prawo zrobić jak robiła.

Mam męża :) samotną matka nie jestem ale znam kilka takich co sie próbują odegrać na facetach używając dzieci.

Gość Mężatka1980rok
Ja karmilam piersią ale powiem szczerze ze nigdy nie nazwałbym matki karmiącej mm wyrodna . Naprawde to bardzo krzywdzące dla tych kobiet .

Gość gość
a przepraszam bardzo że tak się wtrące , gdzie się przez 1 rok AŻ tak podróżuje z dzieckiem, żeby kupowac niewiadomo co ? Wazny jest atest , i tyle ! Nie przesadzaj, pewnie nieźle pod kloszem trzymasz swoej dziecko, najpiewr było werandowanie, itp potem 10 min na spacerze, odwiedziny piewrsze pewnie po miesiącu dopiero, żeby dziecko się zaklimatyzowało ?! masakra ...aaaa no i wszystko eko :) a potem wpada do przedszkola taki dzikus, i dzieci się z niego śmieją, no soorrryyyy

Gość gość
Besafe izi sleep ma ciekawa opcję, mozna go rozlozyc do pozycji leżącej gdy np z dzieckiem jedziesz na zakupy i Ci zaśnie w foteliku. x gdybys nie była wyrodną matką i poczytałabyś specjalistów, wiedziałabyś że dziecko bedac w pozycji leżącej - w jakimkolwiek foteliku cybexa czy maxi cosi czy innym drogim jak nie wiem co - nie jest bezpieczne w trakcie wypadku

Gość gość
Ale jak nogi 2latka zmieszczą się gdy fotelik będzie zamontowany tyłem bo ja nie rozumiem

Gość gość
Nie istnieje coś takiego jak "bezpieczne w czasie wypadków". Bezpieczna (a i to nie do końca) to jest tytanowa klatka dla rajdowców, a nie k****a fotelik.

Eeee no nie trafiłaś:) podróżuje z dzieckiem dużo, bo dziadkowie daleko. po za tym wypadek moze się zdarzyć dwie ulice dalej w mieście. Honologacja europejska jest malo warta, drewniany fotelik pewnie przy przeszedl taki test. O fotelikach się wypowiadam bo czytalam tu kilka tematow i w szoku bylam gdy matki które dowiedziały sie o tym ze istnieją foteliku typem do kierunku jazdy uznały to za fanaberie. To jest tak jakby machnąć ręką na bezpieczenstwo dziecka. Co do trzymania dziecka pod kloszem to nie, nie trzymam. Nie wiem czemu wydedukowalas to z moim postow.

Gość gość
Ludomiła masz męża to się ciesz bo gdyby nie daj bóg poszedł sobie papa to by cię na foteliki nie było stać i na p********ie gówien w necie a że zmęczenia po pracy padła byś na twarz .Ciekawe ile klapsów by wtedy dzieciak dostał .....Oj nie sorry oddała byś pewnie tacie by się ciesz zajmowal.Dziewcze nie wiess co to prawdziwe życie .

Tak wiem o tym ze dziecko nie jest bezpieczne w,foteliku leżąc. Dlatego napisalam ze gdy jest np na zakupach i gdy dziecko zaśnie w foteliku :)

Gość gość
Eeee no nie trafiłaśusmiech.gif podróżuje z dzieckiem dużo, bo dziadkowie daleko. po za tym wypadek moze się zdarzyć dwie ulice dalej w mieście. Honologacja europejska jest malo warta, drewniany fotelik pewnie przy przeszedl taki test. O fotelikach się wypowiadam bo czytalam tu kilka tematow i w szoku bylam gdy matki które dowiedziały sie o tym ze istnieją foteliku typem do kierunku jazdy uznały to za fanaberie. To jest tak jakby machnąć ręką na bezpieczenstwo dziecka. Co do trzymania dziecka pod kloszem to nie, nie trzymam. Nie wiem czemu wydedukowalas to z moim postow. G***o Ci da fotelik, jak jakis pajac wrąbie Ci się z prędkością 100 km/h w bok auta, gdzie w "atestowanym, super, hiper bezpiecznym foteliku" siedzi Twój dzieciak

Gość gość
nie widziałam dziecka pow roku w innym foteliku niz przodem do jazdy ... no tak - dzidkowie daleko - rodzinne miasto ahahahahaha :) jak ma sie coś stac to żaden fotelik Ci nie pomoże, więc bez sensu się mądralować, skoro nie masz faktycznego doświadczenia

Ludomila, a ty jesteś ta cleo czy jak jej tam było?

Gość gość
a nie wiesz ze dziecko nie moze spac w foteliku bo wykrzywia sobie kręgosłup i że po każdej 20 min w niej powinna być przerwa, broń boże zakupy no i sen ? skoro już taka jesteś PERFEKCYJNA!!!

Gość gość
Ludomila to ta Pani, która uważa że cycki sa do karmienia, a nie dla męża;) i mąż podobno to rozumie;) czekać tylko jak zacznie rozgladac się za innym dekoltem i (nie) wyrodna matką;)

Nogi mieszczą się bez problemu, w niektorych fotelikach jest miejsce na nogi. ____ Cieszę sie ze mam męża. Nie odejdzie ode mnie bo wybrałam sobie odpowiedniego faceta, a nie p*****le która ucieka gdy robi sie ciężko. ____ Sporo przezylam w życiu. Nie życzę samotnym matkom źle, uwazam tylko ze robią krzywdę wlasnym dzieciom zabraniając widywać sie z ojcem (gdy oczywiscie ojciec jest normalny)

Gość gość
co to za g***o?!

Gość gość
Ja uważam, że jeśli facet odchodzi do innej kobiety (to jeden jedyny przypadek, kiedy tak uważam), to niech sobie z nią zakłada nową rodzinę i nie zawraca d**y dziecku i byłej żonie. A co później dziecko mam mieć dwa domki? Dwa pokoje? Ksiażki od polskiego u taty, od matmy u mamy? Wigilia z tatusiem, reszta świat z mamusią? Chore, niech idzie w p**du do innej baby.

Gość gość
Nigdy nie widziałam by dziecko powyżej roku miało foteli tyłem do kierunku jazdy- naprawdę nigdy, a często jeżdże. Niestety gdy uderzenie jest od boku, to ważne jest również zabezpieczenie głowy od boku- często foteliki tego nie mają.

Gość gość
Ludomila ja przynajmniej potrafię podać powód dlaczego uważam ciebie za wyrodną matkę. Ty nazywasz mnie taboretem bez podania powodu, więc tylko podtrzymujesz moje zdanie o tobie. No te twoje argumenty sa niepodwazalne,wlasnie na poziomie taboreta

Gość gość
Ludomiło gdy twoje dziecko będzie już np. 4latkiem to będziesz wyrodna bo posadzisz dziecko przodem??

a Ty tak na serio? Bo miałam Cie za rozsądną kobietę... Żeby nazywac kogoś wyrodną matką, bo piersią nie karmiła? Nie wiesz chyba co to jest wyrodna matka kochana. Ale podsumowując: rozumiem, ze jeśli kobieta karmi piersią, ma fotelik za 1500zł, usypia dziecko, zeby nie płakało, nigdy nie dała klapsa- to wtedy jest ok? Dziwne masz wyznaczniki "wyrodności".

Gość gość
Zawsze myślałam, że wyrodna matka to ta co np. bije dziecko, nie dokarmia go należycie i dziecko jest głodne, taka co dziecka nie "opierze" i nie umyje. Ale widać są już inne definicje. Na szczęście można je zlać ciepłym moczem, jak i samą Ludmiłę.

Gość bambijo
Ludomiła zjedz snickersa, bo zaczynasz gwiazdorzyć :)

Nie jestem cleo. ale laska dobrze pisala, choć i tak wszystko z bloga osiemgwiazek. ___ Tak mój mąż wie ze cycki są od karmienia i nie rozgląda sie za innymi :) ma uciechę ze w domu moze sobie popatrzec kiedy chce. Moj maz to nie typowy d**ek który kobiete uważa za bzykalnie.

Gość gość
"bambijo Ludomiła zjedz snickersa, bo zaczynasz gwiazdorzyć usmiech.gi"f hehehhehhe

Gość gość
aaaaaahahhahahahahahaha dobre

Gość gość
nie no, teraz potwierdziałś swoją prostotę ! brawo ! tak na marginesie, to niezła rodzinka : perfekcyjna mama, jeżdżąca z dzieckime po marketach a tatuś "bzykalnia" ...bajka, pozazdrościć