Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam wszystkich mi od paru dni dokucza ból dziąseł podniebienie tez takie wrazliwe nic twardego nie moge jesc

Gość jajeczko78
Witam i ja, lat 36. termin mam na 24 lipca i to moje drugie dziecko po 13 latach :) jest szansa na dziewczynke, (chlopak juz jest) ale ciagle nie chce sie pokazac - uparta po mamusi ;) zaczynam dzis 21 tydzien i przyznam ze jest gorzej niz w 1 trymestrze. juz 4 razy wymiotowalam z powodu niestrawnosci - wychodzi na to ze diete musze trzymac lekkostrawna i do tego z powodu bolesnej uchylkowatosci jelita, ograniczyc blonnik... a tak mnie wczoraj naszlo n akpuste kiszona, ze zezarlam pol kilo :D brzuch bolal, ale dalam rade jak tam wasze brzuchy? moj juz mi przeszkadza w schylaniu i siedzeniu, ciagle zgaga i refluks, ble... w pierwszej ciazy nawet nie wiedzialam do 9 miesiaca co to zgaga...

Gość pedagozka86
Dziewczyny czy wy też macie takie dosyć twarde podbrzusze? Ja od kilku dni mam takie twarde i jakby lekko napuchnięte podbrzusze w okolicach pachwin.

Ja tez od czasu do czasu mam twarde podbrzusze ale to trwa chwile i przechodzi.Mi tez juz ciezko sie siedzi dziecko jeszcze nie jest duze a ja mam wrazenie ze cały czas mi siedzi pod żebrami:-)

Gość jajeczko78
twarde podbrzusze to nie, natomiast skurcze braxtona juz sie moga zaczynac, podobno rozciaganie brzucha moze dawac bolesnosc w okolicach pachwin, mnie czasem takie cosik pociagnie, ale boli chwileczke... generalnie znowu mnie wzielo na przestawianie mebli, cos czuje ze to juz oststnie chwile mojej nadaktywnosci i latam po mieszkaniu jak glupia, tez tak macie? :D

Gość Olinka 86
O tak! Ostatnio strasznie bolało mnie w lewej pachwinie!Ponad 12 godzin.Ani siedzieć,ani stać, jedynie leżenie przynosiło ulgę.

Mnie juz tak często w pachwinach nie boli choc jeszcze ze 2 tygodnie temu to prawie codziennie mnie bolało az byłam u ginekologa ale moja Pani doktor mnie uspokoiła ze nic sie nie dzieje

Gość gość
jak w dniu kobiet?

Karolcia z dziąsłami ma podobnie. Ponoć to normalne i nie ma sie co przejmować. Dziasla(i cała reszta ciała) są lepiej ukrwione wiec czasem nawet krwawią. Ja mam zapuchniętym od środka nos. Cieżko sie w nocy oddycha.... Mój lekarz twierdzi ze takie są uroki ciazy. Tez miewam twarde podbrzusze. Wtedy zwykle wystarczy jeśli sie położę na pół godziny. Xxxxx W środę miałam robione usg polowkowe. Mała jest zdrowa, prawidłowo zbudowana, serduszko jest silne.... Czego więcej można chcieć? Dodam, ze jestem na dwutygodniowym zwolnieniu lekarskim. Miałam paskudny ból pleców i ból podbrzusza. To wszystko od długiego siedzenia przed kompem. Mam serdecznie dosyć mojej pracy. Jestem procoholiczką i naprawdę dużo kosztowała mnie zmiana nawyków. W końcu dobro mojego dziecka jest priorytetem. Niestety mój szef nie był w stanie zrozumieć, ze z niektórych projektów niestety muszę zrezygnować. Ostatnio zostałam potraktowana ja nabuzowana hormonami histeryczka gdy poinformowałem go ze rezygnuje z połowy moich obowiązków. Cóż, teraz musi sobie poradzić beze mnie przez najbliższe 2 tygodnie.... Pozdrawiam

Gość dzidzik
cześć! zauważyłam, że piszecie o twardnieniu podbrzusza i skurczach braxtona-h. Ja miałam sytuację nerwową w czwartek właśnie z nimi związaną. Zaczęły mi się co kilkanaście minut regularne, takie wyczuwalne skurcze w każdej pozycji. Zdenerwowalam się, bo chwilę wczesniej wróciłam od ginekologa i mu o tych skurczach mówiłam. Tyle, że przed wizytą miałam je jedynie jak leżałam na plecach. a po wizycie w każdej pozycji. Obdzwoniłam wszystkie ciężarne i po-ciężarne dookoła, wzięłam za ich radą nospę i trochę więcej magnezu niż zwykle i przeszło. Brzuch przestał się regularnie, wyczuwalnie napinać. Teraz zauważam od czasu do czasu, ze się napnie, ale zupełnie przy tym nic nie czuję. Tylko jak go dotknę to taki twardszy jest. Zwłaszcza podczas chodzenia. Nie wiem ile razy dziennie się to dzieje, bo za brzuch się nie trzymam. Szyjka zamknięta (w pon było usg), 3,7cm. echhh.... Nie powiem, żebym się specjalnie przemęczała w ciąży, pracuję sama u siebie w domu, więc nie szaleję. Od dwóch dni jednak więcej odpoczywam... w poniedziałek mam dodatkową wizytę u lekarza. Zobaczymy co powie...

Gość dzidzik
ale nieskładnie mi ten post wyszedł. Generalnie chodziło o to, że na moje pytanie do ginekologa: co może mnie w takich skurczach zaniepokoić ona odpowiedziała, że jak będą się pojawiać regularnie co określoną ilość czasu, często i będą bolesne. Do kilkunastu na dobę jest ok. I jak wróciłam do domu to właśnie miałam wrażenie, że dostałam takich regularnych. co 10 minut. Może spanikowałam, nie wiem... Dobrze, ze już po wszystkim i już sobota.

Gość jajeczko78
ja przez te cholerne zaparcia biore magnez juz od miesiaca, natomiast sporadyczne skurcze tez mi sie zdarzaja, wtedy nospa - tyle ze trwa to gora kilkanascie minut i bardziej klade to na karb stresu i przemeczenia... w dniu kobiet nic nowego - jak jestem na wojennej sciezce z przyszlym tatusiem tak jestem, zyczen nie zlozyl... :-/

Wy już też łazicie powoli jak Male ciężarowy? Ja czuję, że ruszam się coraz wolniej, wolniej, woooolniej. Wczoraj ledwo z krótkiego spaceru wróciłam, a dodam, ze marzy mi się jeszcze zapisanie na basen :)))) ale jutro to jeszcze,skonsultuję z,moją lekarką po przebojach z twardnieniem brzucha. co do zakupów ciążowych to wczoraj kupiłam taki adapter na pasy do samochodu dla kobiet w ciąży. Faktycznie odciąga pas pod brzuch, który wcześniej mi na niego zachodził i jest wygodniej. No i wybraliśmy ostatecznie,wózek - z moim wymarzonym bebetto Solaris wygral inny polski model adamex jogger. Ma te same zalety, co bebetto, tyle, że ma dodatkowo wyżej i większy kosz na dole, poza tym spacerówka jest lepiej obudowana. I kola ma też wg mnie fajniejsze. jak szukacie fajnych pluszakow to polecam firmę kolezanki kolezanki FABRYKA SŁONI. Szyje fajne słonie i kocyki z pieknych materiałów. miłego słonecznego dnia ciężarówki!!!!!

Gość jajeczko78
ja czuje jak mi sie biodra rozjezdzaja i ide jak krowa :D bardzo wolno, az dziwne dla mnie ;) z wyprawki nic nie kompletuje bo nadal nie znam plci :( a poza tym niech przyszly tatus sie wykaze, palcem nie kiwne, ciekawe kiedy go oswieci ze cos by trzeba zaczac kupowac... ;) 3 godzinny spacer dzis sobie zafundowalam, dotlenilam sie, wrocilam najadlam, malenstwo kopie a ja chyba sie zdrzemne, nalezy mi sie :P

Witam ja tez powoli widze ze co niektóre rzeczy powoli sprawiaja mi problem coraz ciezej mi wchodzic pod górki a codziennie chodze z psem na spacery po lesie ja tez jeszcze nie kompletuje wyprawki tez niewiem kto sie skrywa w srodku:-)

Mam dwa tygodnie wolnego! Dziś spędziłam cały dzień w łóżku, taki mały odpoczynek.... Od 2 dni mam niewielki ból brzucha. Taki trochę jak przed okresem. Zastanawiam sie, czy nie powinnam tego jakoś skontrolować. Mała ślicznie kopie, robi sie coraz silniejsza. Wczoraj wyczułam jej ruchy pod ręka. Co do wyprawki to zakaz od m nadal obowiązuje. Mam zaczekać jeszcze miesiąc.

Gość gość
Byla dzis u gina na badaniu - szyjka cala zamknieta - a te kłucia w pochwie to normalne od powiekszajacej sie macicy. Ale dopadlo mnie przeziebienie:( Co bierzecie?

Witam Was, ja niestety w szpitalu. Przyjechałam w poniedzialek tylko sprawdzić co z tymi napięciami brzucha, z szyjka, no i zostawili mnie na obserwacji. Szyjka niby się nieco skrocila względem usg sprzed tygodnia, ale teraz jest bez zmian. Mówią mi, że wszystko w normie i ok. Dzisiaj przestal mi się regularnie napinać brzuch i jest szansa na wyjście na koniec tyg. Z dzidzią tez ok, kopie jak szalona, wazy już 630gr :))) pozdrawiam i dbajcie o siebie!!!!

Witam ja na przeziebienie niestety nic nie brałam tyle co naturalne metody a byłam juz przeziebiona ze 3 razy ale narazie spoko odpukac.Mi w ciagu dnia tez czuje sie brzuch napina ale chwile i przechodzi we wtorek byłam u lekarza wszystko ok a dzis ide na USG i mam nadzieje ze dzidzia pokaze co ma miedzy nózkami:-) bo jestem bardzo ciekawa

Gość pedagozka86
Moja dzidzia dzisiaj od samiutkiego rana jest bardzo *****iwa. od ponad 3 godzin czuję co kilka minut małe kopnięcia :D. Co jaki czas macie robione przez waszego ginekologa badanie USG? Przy każdej wizycie?

Gość gość
Moja poprzednia robiła 3 normalne długie badania, a co wizyte chociaz na chwile sprawdzala czy serduszko bije. Ta obecna co 2 wizyta usg a co wizyta bada. Natomiast 2xw ciazy jade na usg do innego miasta - na prenatalne co juz bylam i za tydz. na polowkowe - juz mam stresa.

Witam ponownie tak wiec jestem po usg i oto bede miala druga dziewczynke:-) mała zdrowa wszystko ok ciesze sie bardzo:-) tylko córcia mówi ze sie cieszy ale ona chciała brata:-)

Gość gość
Ale Ci zazdroszczę - tez bym chciala druga corke. Zobaczymy za tydz. na te chwile mowia, ze chlopiec - ale ze niby za wczesnie i by sie nie nastawiac - bo mialam robione w 12tc i 16tc. Teraz w 21 moze cos juz sie pokaze. Byleby zdrowe :)

dziewczyny czy mogłabym do Was dołączyć?:) mam termin na początek lipca 4-5:) pierwsza ciąża :)

Córcia moja wczoraj była troche zawiedziona widziałam to po jej minie ale dzis juz mówi ze sie cieszy:-) Dla mnie tez najwazniejsze ze zdrowe:-)choc wszysy mi mowili ze bedzie napewno chlopak bo z córcia inaczej wygladałam inaczej sie czułam a tu niespodzianka :-) kazdy organizm reaguje po swojemu nie ma reguły:-)

Witaj top secret! Xxxx Miałam kolejne usg. Miałyśmy mieć dokładne mierzenie... Mała ułożyła sie w taki sposób, ze musimy powtórzyć badanie. Wstępnie wiem, ze na obecna chwile wazy 420 g. Moje *****iwe maleństwo budzi mnie w nocy.... M jest zachwycony, wreszcie może wyczuć jej ruchy.

Nie mialam okazji sie wglębić w wasz temat i poznać was ale obiecuję nadrobić w najbliższym wolnym czasie chociaż z tym trudno. Cały czas pracuje, do tego w tym tygodniu podchodze do egzaminu na prawko :) mam mase rzeczy na głowie przez co nie mam okazji skupić się na ciąży:( u mnie podobno dziewczynka, juz niby na 100% ale i tak sie nie nastawiam bo różnie bywa:) mam nadzieje że przyjmiecie mnie tutaj miło, moze nie bede czesto pisać ale postaram sie sledzić nasze losy :D pozdrawiam 🌼 🖐️

Gość pedagozka86
Witam:) Jutro mam kolejną wizytę u ginekologa, ciekawe co tym razem mi powie:) Mam mieć robione zwykłe badanie ginekologiczne ponieważ ostatnio na USG dostrzegł, że łożysko jest bardzo nisko położone. Być może USG też mi zrobi przy okazji :) Ile przytyłyście do tej pory??

Witam ja narazie przytyłam 3kg. mam nadzieje ze w tej ciazy tak duzo nie przytyje bo z pierwsza to 30kg. normalnie masakra

Gość Olinka 86
Ja przytyłam juz 6 kg cholera.Ale póki co zwisa mi to bo byłam bardzo szczupła więc tej nadwyżki nawet po mnie nie widać.W środę kolejna wizyta.Weszłam w 6 miesiąc.Powiem wam dziewczyny że czas w tej ciąży niesamowicie leci.