Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość gość
Czyli u Ciebie na odwrót - głowka 3 tyg. młodsza od kości udowej - czyli nie ma co się martwić - każde dziecko rośnie inaczej. Ja na toxo miałam na początku ciąży, a teraz dała mi znowu na pełno badań - sprawdze czy tam jest toxo, na pewno po 36tc obowiązkowo na paciorkowca - wymaz z pochwy.

Gość natka2233
A ja się wyleguje teraz, byłam rano w laboratorium i jest taki skwar, że do wieczora nie ruszam się już z domu. Jeszcze plastikowy podajnik na mydło mi się wyśliznał i lekko zahaczył o brzuch,ale chyba nie ma co panikować nie? Nie ma nawet śladu zaczerwienienia ani nie zabolało tylko zahaczył lekko o brzuch i złapałam go nogami:) ma się refleks. hehe. a mały się normalnie rusza. Naprawdę jestem przewrażliwiona w ciąży:)

Gość natka2233
Mi na tego paciorkowca mówiła, że mogę zrobić sobie wcześniej bo się trochę bała żebym nie urodziła wcześniej, ale ostatnio stwierdziła, że mały się podniósł do góry trochę i nie uciska już tej szyjki tak mocno.Aby wytrwać do 35 tyg.

Ten gość z ost. strony to ja hehe :-) ja tez jestem ostatnio bardziej jakas zestresowana dzis w nocy nie mogłam spac bo mieliśmy balkon otwarty a ze mieszkamy na 12 pietrze to co chwile wstawałam do starszej córki bo sie bałam ze ona wstanie i mi jeszcze wypadnie masakra dopiero jak zamknełam balkon o 4 to usnełam dopiero choc mieszkamy tu 4 lata to pierwszy raz miałam taka jazde moja młoda cały czas siedzi mi na tym pecherzu tez jest główka juz na dól brzuch mi tak opadł a tu jeszcze 2 miesiace natka2233 napewno małemu nic nie jest:-)

Gość natka2233
karolcia pocieszyłaś mnie bo myślałam, że tylko mi tak odbija. :) już naprawdę czasem się zastanawiam czy normalna jestem:) Mój niunio już główką w dół od 25 tyg jest, ale teraz ciągle ładuje mnie po żebrach. Powiem Wam, że ciąża to mega stres:) aby nam zleciały te 2 miesiące.

Gość natka2233
A jak u Was z wyprawką? Macie już wszystko pokupione? Ja już mam na maksa chęć na pranie i prasowanie ubranek, ale chyba za wcześnie nie?

Gość gość
a kłuje was w pochwie? mi jak główka nadusi szok....

Gość natka2233
mi się zdarzało takie kłucie i to chyba normalne, ale mało przyjemne:)

Pranie i prasowanie ubranek mam zaplanowane na ten weekend. Podobnie z przygotowaniem torby do szpitala. Wszystkie niezbędne ubranka i kosmetyki kupione. Zapas pieluszek wielorazowych i jednorazowych mam gotowy. Zostało tylko poprac i spakować. Musimy złożyć łóżeczko.... Przydałoby sie pomalować pokój młodego, tyle ze moj luby uważa, ze magnolii to idealny kolor sypialni dziecka. Ja chce zielony..... Cóż, moze po prostu zacznę i poczekam aż skończy.... :) Pozdrawiam

Gość natka2233
Zuziu a w którym ty jesteś dokładnie tygodniu? Ja w sumie ubranka już mam skompletowane bo część dostałam od siostry po jej 2 małych synkach a i sporo dokupiłam jeszcze (nie mogłam się oprzeć):) ale nie mam łóżeczka, pościeli, pieluszek, wózka, kosmetyków i w sumie to nie wiem na co czekam. Chyba zacznę się rozglądać na allegro bo szczerze mówiąc jest tak gorąco, że na świeże powietrze to ja dopiero popołudniami wychodzę:) fajnie, że jesteście to możemy sobie pogadać, podzielić się doświadczeniami.

Gość gość
mimo, ze jeszcze 2 miesiace - to jednak upały i druga ciaza, moze byc szybszy porod - wiec i moze jak zaczne juz wyprawke szykowac - ja mam wszystko po corce, dokupie tylko troszke ciuszkow, bo jak taki maluszek to przeciez nie musi miec typowo chlopiecych śpioszków:) no ale pieluszki, kosmetyki, waciki, proszek do prania, nożyczki itp..... trzeba kupic. Biore sie od przyszlego tygpdnia.

To tak jak ja nic nie mam jeszcze i od miesiaca mam sie za to zabrac i jakos nie moge tez musze sie za to wziasc od przyszłego tygodnia jedynie co mam to pampersy bo pracuje na produkcji to sobie z pracy przyniosłam :-) Moje dziecko znowu sie przestawiło i o północy tak fika ale za to teraz spokoj śpi :-)

Gość gość
Dziewczynki macie dla maluszków rodzących się w lipcu rzeczy typu krótkie spodenki, rampersy, krótkie rękawki, niewiadomo jakie będzie lato i czy taki maluszek rodzony w lipcu może wyjść na spacer na krótko?/ANNA/

Gość gość
Ja mam termin wg OM 15 lipiec wg USG 8 lipiec,ale mam pessar który będzie zdejmowany w połowie czerwca więc może być różnie./ANNA/

Gość natka2233
To chyba wszystkie zaczniemy od przyszłego tygodnia:) A jak będziecie prały to taką całą miarkę na 1 pranie dajecie proszku dziecięcego czy to za dużo? W dodatku jestem już taka wkurzona wzięłam już z 6 paczek globulek na grzybice i za każdym razem wraca a przed ciążą ani razu nie miałam. Was też tak to męczy?

Ja dzis widzialam maluszka na dworzu to w samym bodziaku i takie gołe stópki słodkie :-) Ja grzybicy to nie mam ale czesto mam jakies stany zapalne ale mam nadzieje ze po porodzie minie myśle ze miarka bedzie wystarczajaca chociaz moze lepiej zgodnie z instrukcja na opakowaniu :-) a ja siedze i tak sie zastanawiam bo znowu mi odbija niewiem czy to moje dziecie tak sobie dzis odpoczywa bo mało ja czuje rzadko

Gość natka2233
A z tym stanem zapalnym odrazu lecisz do lekarza czy czekasz do wizyty? Coś Ci daje na to? Spokojnie mój tez teraz np odpoczywa a rano nie dal mi lezec na boku tak sie pchal

Gość pedagozka86
witam Was w ten upalny piątek :) czy Wam też tak puchną stopy?? Ja praktycznie cały czas mam lekko opuchnięte a jak jestem dłużej na słońcu czy więcej pochodzę to już mi nawet kostek nie widać. Ja z wyprawki jak na razie mam prawie cały komplet ubranek a całą resztą zajmiemy się od początku czerwca. Zamówić w sklepie wózek, kupić wanienkę, kosmetyki (prawdopodobnie skompletuje w rossmannie), łóżeczko z pościelą z allegro. Moja mała też jest już ułożona główką w dół, na USG wykonanym we wtorek ślicznie się ruszała, dotychczas cały czas spała na każdej wizycie. Wszystko prawidłowo się rozwija, jestem w 31 tygodniu i różnica pomiędzy długością kości udowej a główką jest zaledwie tydzień :) Za 2 godzinki idę do fryzjera na lekki balejaż i podcięcie włosów bo już minęło prawie 4 miesiące od ostatniej wizyty i moje włosy są w nie najlepszym stanie.

Gość natka2233
Mi na szczescie nie puchną stopy ale nie mogę w ogóle chodzić w takim słońcu bo mi niedobrze zaraz jest. A przecież dopiero zaczynają się upały, aby do porodu:)

Gość Olinka 86
My wyprawkę mamy juz całą skompletowaną.Wszystkie ubranka,wanienki, kosmetyki, wózek.Już tak bardzo nie mogę sie doczekać...

Gość natka2233
Chyba każda z nas nie może się doczekać, ale trzeba wytrwać juz niedługo:) Wybrałyście już imiona? chwalcie się:)

Gość gość
dzisiaj męczą mnie te skurcze Hicksa braxtona i kłuje w pochwie - juz sie martwie.... żeby wytrwac chociaz do 35tyg.

Gość ewelina 26
Hej no upał straszny u nas 32 stopnie masakra mi dzisiaj nóżki spuchly trochę no i palce u rąk tylko sprawdzamy czy obrączka schodzi. Ja juz jestem pewna będzie dziewczynka. Huraa.... A imię to Olivia Nicola.

Gość ewelina 26
Ja juz 33 tydzień i powoli zaczynam myśleć o wózku dla malej strasznie podoba mi nie turkusowo czarny. No i tez tylko mam nadzieje ze te upały się skończą. A ciuszki tez muszę poprac tak juz tydzień mi schodzi zęby w wyciągnąć ale ten upał wszystko odwleka. Mała tez główka do dołu i uciska na pęcherz. Ale cieszę się ze wszystkie badania mam dobre.....

Ja dostałam nystastyne i masc i jak cos sie zaczyna robic to smaruje mascia i nic powaznego z tego nie wychodzi. Ja własnie dzis dosyc duzo chodziłam i troche mi kostki spuchły mała ma dzis naprawde leniucha ale wole jak jest bardziej aktywna wtedy spokojniejsza jestem ;-) u nas troche sie ochłodziło burza przyszła

Gość natka2233
Karolciu brałam nystatynę na początku ciąz- nie pomogła, potem dostałam clortimazolum i 10 tyg miałam spokój. W kwietniu znów się zaczęło i dostałam ponownie 2 opakowania clortimazolu i po tygodniu od zakończenia kuracji wróciło i pani dr znów kazała mi wziąść clortimazolum bo miałam w domu i mówiłam jej, że to już chyba nie pomaga ale wziełam i co minał tydzien i to samo.:( za poltora tyg ide do niej i niech mi da cos innego tylko nie wiem czy wytrzymam a jutro podjade do labo i zrobie posiew. Meczy mnie to juz i martwi mnie ta grzybica i ta ilosc globulek czy malemu nie zaszkodzi, ale pani dr twierdzi ze nie dalaby nic co by zaszkodzilo. Musze jej zaufac.

Gość natka2233
A co do leniuchowania to mój mały też dzisiaj mało sie odzywa a jak juz to bardzo delikatnie. Tez zaraz wlacza mi sie glupie myslenie.

Łóżeczko juz skrecone, musimy dokupić materac.... Pościel, kołderka juz w drodze... Co do ubranek to chyba trochę przesadziłam. Napiszcie co juz macie kupione. Myśle, ze muszę dokupić kilka pieluszek tetrowych. Mam tylko 10. Dwa opakowania pieluszek jednorazowych i 25 wielorazowego użytku. Mam nadzieje ze dam radę z tymi wielorazowymi. W czym najlepiej prac ubranka? Niby sa tutaj proszki do prania niemowlecych ubranek ale nie jestem ich pewna. Brakuje wózka.... Chciałam zamówić na allegro ale po otrzymaniu ostatńiej paczki w opłakanym stanie doszłam do wniosku, ze nie chce ryzykować. Najwyraźniej kurierzy inaczej traktują paczki krajowe a inaczej zagraniczne. Poza tym w przypadku uszkodzenia wózka miałabym problemy z gwarancją. Tak wiec żegnaj x-landerze. Skończymy na riko nano. Dzis jest 32tc1d. Mały jest dziś bardzo spokojny.

Gość natka2233
A ja się poskarżyłam do Was, że mój chłopczyk leniuchuje to dostałam całą serię kopniaków:) uwielbiam je:) i poszedł spowrotem spać:) JA kupiłam proszek LOVELA i zobaczymy jak się sprawdzi. Oprócz ubranek nic nie mam wiec naprawde bede musiala sie za to zabrac.

Natka ja tez mam co chwile ale jak zawsze jestem u ginekologa to ph mam idealne jak wczoraj wieczorem się położyłam to moje dziecko wynagrodziło mi cały dzień spokoju ale tez to uwielbiam :-)