Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość ewelina 26
U mnie dziewczyny jest na odwrót mała rusza się cały czas jak tylko chce odpocząć to nie daje rady bo tak się wierci. Ale dajemy rade jeszcze trochę trzeba wytrzymać. Najgorzej ze te upały nie dają mi spać w nocy. Nawet jak się teraz juz przekrecam to czuje jakiś bol w biodrach. Jutro do lekarza zobaczymy co powie.

Gość karolcia2088
Tak natka u mnie jest 33 tydzien :-) młoda jest dośc aktywna tylko ze to juz bardziej czuje jak sie przeciaga i wyciga nózki bo na wieksze harce to ma juz pewnie mało miejsca ;-)u nas troche popadalo i fajne powietrze teraz jest

Gość gość
Polecam konkurs na portalu rossnet.pl - Zapraszamy przyszłe mamy - link do konkursu Polecam program rossnę

Gość gość
Polecam konkurs na portalu rossnet.pl - Zapraszamy przyszłe mamy - link do konkursu http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,698b8599-2735-48fc-a7c2-68b0d7d35bc9 Polecam program rossnę

Gość ewelina 26
Hej dziewczyny ja juz po wizycie. Mialam napisać którejś z was ile razy może twardniec brzuszek. tylko 10 razy. Jeśli więcej to trzeba powiedzieć o tym swojej gin. Dzisiaj miałam niezapowiedziane USG no i moja mała w 35+6 wazy juz2850 g wszystko ma w normie. W następnym tygodniu mam badanie gbs później morfologię przeciwciała na szczęście to juz będzie ostatnie badanie. UFC ale u nas gorąco. Pozdrawiam mamy.

Gość karolcia2088
U nas łózeczko dotarło i nawet udało mi sie zgromadzic pare bodziaków i spioszków tak ze zaczynam pomału sie przygotowywac hehe w końcu ;-) tak sie zastanawiam kiedy to wszystko poprac i poprasowac bo to jeszcze półtora miesiaca

Gość natka2233
Ja tam Karolciu już większość ubranek mam poprane i poprasowane, ładnie złożone w komodzie i przykryte pieluszką. Ze względu na to moje serce i że coraz mi ciężej to zrobiłam to na początku tego tygodnia tym bardziej, że lekarz mówił, że jak będą mi się ataki powtarzać to będę musiała szybciej leżeć w szpitalu. Jeszcze teraz przez te upały zauważyłam, że ciśnienie mi czasem skacze i muszę to obserwować. Swoją torbę do szpitala też mam już prawie spakowaną (kilka rzeczy muszę dokupić) no i została mi do spakowania torba dla maluszka, ale jeszcze nie kupiłam kosmetyków itd.

Gość natka2233
Wam też dziewczyny wycieka siara ?

Gość Mika07
Mi wczoraj na wizycie lekarz powiedziała że główka zaczyna się wstawiać w kanał rodny ale szyjka zamknięta boję się że urodze wcześniej a jestem w 35 tyg

Gość Mika07
natka : ja zauważyłam na sutkach takie coś żółte wygląda jak ropa nie wiele tego było więc myślę że to chyba siara a ty jakie masz

Gość natka2233
No ja pytam bo ze mnie to się leje od 17 tyg ciąży. Jak się budzę rano to mam mokrą aż bluzkę:) Nie martw się Mika z tą główką w kanale bo mój mały jest nisko od 25 tyg ciąży i za każdym razem na badaniu ginekologicznym lekarz mówi, że wyczuwa główkę i podpycha ją palcami:) a jak widać jestem w 33 tyg i jeszcze się nie rodzi:) A na tarczycę miałyście w ciąży badania? Tylko TSH?

Gość Mika07
A wczoraj miałam tkie bóle pleców tzn dokładnie tak po bokach aż się wystraszyłam ze to jakies skurcze bo tak ze 3 razy silnie zabolało przez chwilę a potem mniej i nie mogłam spać na plecach tylko na boku rano ustąpiło dopiero. Czy to może być z przewiania bo byłam zgrzana a potem owiał mnie chłodny wiatr

Gość Mika07
z tego co pamiętam to tylko TSH . Mnie wczesnie wogóle nic nie wyciekało z piersi

Gość natka2233
Ja też miałam 2 razy takie bóle pleców w ciąży, nie mogłam się ułożyć na żadnej stronie tak bolało i tak jak nagle przyszło tak po 2 godzinach minęło i nie wróciło od tamtej pory. I sama nie wiem z czego to było.

Gość Olinka 86
dziewczyny a wygodnie wam się śpi (leży) na plecach?? Mi tragicznie. Najlepsza pozycja- na lewym boku. Fajnie ze dziś juz tych upałów nie ma...Jutro mam masę egzaminów, musze zakuwać,a powiem wam że jak jestem w ciąży kompletnie żadna wiedza mi nie wchodzi do głowy. Nie wiem czym to jest spowodowane... ;( oczywiście nie mogłam się powstrzymac i kupiłam jeszcze 5 par bodziaków. Te małe rzeczy są takie słodkie...

Gość karolcia2088
No mi siara tez leci jakos od ponad 2 miesiecy nieraz w nocy wstaje sie przebrac ale cóz taki urok :-)Ja tez miałam tylko TSH moje starsze dziecko sie mnie dzis pyta po co jest juz łóżeczko jak młodej jeszcze nie ma to ja jej tłumacze że trzeba już zaczac wszystko szykowac bo czasu coraz mniej i moze sie tak zdazyc ze Julka urodzi sie wczesnie a ta do mnie to mamo trzymaj mocno krocze scisniete zeby nie chciała wyjsc bo jeszcze sie urodzi chora :-& skad ten moj przedszkolak bierze te pomysły normalnie kopara mi opadła :-)

Gość natka2233
Te dzieciaczki są mądrzejsze niż nam się wydaje:) hehe To mówicie, że miałyście TSH tylko w I trymestrze? Bo ja robiłam w 1, potem w 2 TSH i FT4 i nie wiem czy sobie nie powtórzę w 3. Jakoś trafiają mi w ręce same głupie artykuły i nachodzą mnie głupie myśli więc chyba sobie dla spokoju powtórzę:) Co do spania to śpię na bokach bo ilekroć budzę się na plecach to mam zawroty głowy i wymioty- i to raczej nie jest ucisk maluszka bo przed ciążą było to samo.

Gość natka2233
A jecie rybki w ciąży? Bo ja kurcze mam trochę wyrzuty sumienia, ale nie mogę po prostu. Ilekroć zjem to mi tak niedobrze- kilka razy się zmusiłam, ale cienko mi to szło ale łykam ten olej rybi(DHA) od początku ciąży bo zgłaszałam gin, że nie daje rady tego jeść.

Gość ewelina 26
Matka ja jestem w 36 tygodniu i powiem ci ze może dwa razy zjadlam rybę po prostu nie Lubie. I nie mam zamiaru się zmuszać bo po co mam jeść a później wymiotowac. No u nas tez chłodniej dzisiaj a nawet deszczyk zaczął padać jaka ulga. No ja tez zauwazylam ze wycieka mi z piersi.

Gość gość
Dziecko ma prawo byc juz główką w dół, spokojnie. Ryby jadam dosc systematycznie, ale oprocz tego biore femibion z omega. Dzis byla polozna i zrobilysmy wywiad do porodu - co sobie życzę a co nie :) juz to widze jak będzie to brane pod uwagę :D kłucia w pochwie nie sa niczym niepokojącym takze sie uspokoilam - bo 2 dni temu musialam az sie zatrzymac bo tak mnie klulo, ze kroku nie moglam dac.... siary nie mam - ale ma prawo sie pojawic.

Gość natka2233
U mnie też się ochłodziło:) aż się lepiej oddycha:) Powiem Wam dziewczyny, że strasznie mi się ciągnie teraz czas-chyba muszę sobie znalezć jakieś zajęcie (ubranka gotowe), może kupię w następnym tygodniu pieluszek trochę i wypiorę i będę miała co prasować:) Pytanie do mamuś, które mają małe dzieciaczki:) -Co kupić 2-letniej dziewczynce na urodziny? Jakoś nie mam bardzo pomysłu. W tamtym roku dostała spacerówkę dla lalki, lalkę i sukienkę a teraz nie wiem.........

Gość ewelina 26
Natka 2233 może jakiś tablecik edukacyjny ja kupilam taki mojej chrzesnicy na urodzinki. Była bardzo zadowolona. Albo jakiś zestaw z modeliny co robi się rożne babeczki. A jak juz no to zawsze ostatecznie można kupić ciuszki.

Gość natka2233
Porozglądam się za jakimiś zabawkami dla dziecka to zawsze większa frajda niż ubranko:) Mierzycie sobie obwód brzuszka? :) Ile macie? I dużo przytyłyście do tej pory?

Gość ewelina 26
Ja przytylam 6 kilogramów do tej pory. Pani doktor stwierdziła ze mała będzie duża i ze kilogramy mi szybko zleca. Tak wiec się nie martwie niczym oby tak tylko do porodu zostało. :-)

Gość natka2233
No ja też niewiele bo 7 ale w I trymestrze schudłam 5. A teraz od miesiąca waga stoi mi w miejscu a malutki pięknie rośnie:) Odczytałam właśnie wyniki badań z neta i transaminazy mam ok i dobrze, no i toxo też ujemny. Ja mam paranoję na punkcie tej toxo( nigdy nie chorowałam) i tak się boję a wiadomo teraz sezon truskawkowy to zdarza mi się zjeść. Oby do końca ciąży pozostało ujemne.

Gość ewelina 26
No ja miałam na toxo tylko raz robione badania. Teraz dostalam tylko na przeciwciała i morfologię. Tak patrzę bo znalazłam USG synka i porownalam z cora i okazuje się ze córka jest ponad pol kilo cięższa niż synek. Czyli będzie cos kolo 4 kilo ważyć jak się urodzi w terminie. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy :-) miłego wieczorku :-)

Gość kataryna999
Czesc dziewczynki. Ja wlasnie wrocilam ze szpitala. Troche wroslo mi cisnienie i opuchly nogi wiec moj gin wreczyl mi skierowanie wiec caly tydzien polezalam sobie. Jest juz ok biore dopegyt 3 razy dziennie i mam sie oszczedzac. Mala wazy w 34 tygodniu 2,5 kg wiec ma szanse do 4 kg dobic. Zajrze jutro. Pozdrawiam was serdecznie

Gość Mika07
Ja od początku ciąży przytyłam 13kg ale jakoś bardzo nie widać po mnie albo mi tak się tylko wydaje:)

Gość Zuzia11117
Jak na razie mam 15 kg extra. Mały waży już 2800g, jest długi więc będzie podobny do tatusia. Od dwóch-trzech dni strasznie bolą mnie dłonie, a właściwie stawy dłoni. Stopy sa dwa rozmiary wieksze, kostki strasznie mi spuchly.... Jakby tego było mało mam alergie na pylki traw więc katar i swedzace oczy naprawdę dają mi podpalić. Zostało jeszcze 5 tygodni.... Pozdrawiam

Gość kataryna999
Diewczyny w szpitalu mialam robione usg i troche sie martwie. Nie wiem czy wszystko jest ok, niby w szpitalu nic nie mowili a zmoim gin bede sie widziala za 2 tygodnie, moze ktoras sie zna i mnie uspokoi. BPD 36,5 tyg HC 36 tyg, AC 34,4 tyg, FL 34,1 tyg. Prosze napiszcie bo oszaleje