Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość NowaPrzyszlaMama
u mnie na razie sie nic nie rozkreca...wciaz tak samo sie czuje.. poli podbrzusze jak na okres, kregoslup i krocze... no i wygladam jak banka :D takie mam nogi opuchniete

Natka moga byc bo dziecko wstawia sie w kanal rodny i dlatego boli podbrzusze a ze w pachwinach i klucie to znowu rozwarcie i szyjka sie skraca tak mi moja gin mowila. Ja czuje sie dobrze w sensie nie boli mnie nic czasami jedynie krocze. Moze byc tak ze ty juz nie dlugo urodzisz natka.

Nowaprzyszlamama spokojnie to moze trwac nie ktore kobiety mecza sie z takimi bolami nawet 12 godzin zanim sie to wszystko rozkreci. Albo moze tez minac. U mnie w sobote tak bolalo 3 godziny myslalam ze pojade juz do szpitala i nagle wszystko ucichlo a juz taka szczesliwa bylam.

Gość natka2233
Ale mi sie wydaealo ze te przepowiadajace to sa sporadycznie a nie od 2dni tak czesto. Sama nie wiem czy sprzatac czy odpoczywac? Jeszcze tak mnie bola nogi od lydek w dol ze ledwo stoje.

Natka moze odpocznij sobie troche . Daj sobie chwile moze przejdzie albo za duzo wysilku dzisiaj i tez moze byc. Organizm tak reaguje.

Gość gość
Wiadomo - inaczej u pierworódek a inaczej u tych co porod maja juz za soba. Pierworodki moga miec skurcze nawet przez 12h - oczywiscie od lekkich po silne - u mnie zaczelo sie w nocy lekkie skurcze, z rana byly coraz silniejsze ale jeszcze ok. wiadomo jako nie rodzaca to pojechalam do szpitala a tam rozwarcie tylko na 2cm. Wiec mialam chodzic i chodzic i ok. 14.00 wzieli mnie na porodowke a urodzilam o 17.00. Dzis wiedzac jak to dziala to bym pojechala pozniej :P ale z drugim porodem to podobno szybciej idzie - oby !!!

Gość natka2233
Wlasnie najgorzej ze ja nie wiem jak te bole odczytywac ale domyslam sie ze jak przyjda bole porodowe to nie bede miala zadnych watpliwosci. Hehe . Wszyscy mnie pytaja czy bardzo sie boje a ja sie doczekac nie moge.

Gość gość
Natka - bo nie wiesz co to porod - no i dobrze :P ja juz wiem i mimo ze bardzo chcialabym juz byc po - to boje sie jak cholercia, bo juz wiem co mnie czeka - chociaz caly czas sie łudzę, że tym razem będzie szybciej i mniej boleśnie. Tego nam wszystkim zyczę :):):)

Gość natka2233
No nie wiem to fakt,ale jakos tak patrze na to wszystko tak ze zobacze mojego synka. Nie mysle o bolu. Mam dwie siostry i jedna miala szybki porod i wspomina go dobrze a druga dwa razy rodzila 15 godzin i ona juz tak pozytywnie tego nie wspomina. Najwazniejsze jednak zeby maluszku byly zdrowe,kazda z nas dba jak moze o siebie i dziecko przez te 9 miesiecy i mysle ze wystarczy jedno spojrzenie zeby wynagrodzuc najwiekszy bol.

Gość natka2233
Dziewczyny mam jeszcxe pytanie jak mam te skurcze 2 dxien to powinnam podjechac zrobic ktg? Czy spokojnie mam czekac az sie rozkreci albo minie.

Natka jak masz taka mozliwosc to jedz na to ktg. Ono wszystko wykarze. I daj znac co i jak

Natka moja polozna powiedziala tak porodu nie da sie przegapic. Bp to sa bole i skurcze ktorych nie da sie przeoczyc.

Gosc witaj no tak ja tez nie moge sie doczekac porodu i tez wiem co mnie czeka. Tym bardziej jakas zestresowana jestem. A i mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz szybciej niz za pierwszym razem. Bardzo bym chciala.

Cześć :) to będzie mój pierwszy poród i troche się stresuje, chociaż z tego co czytam to pierwszy poród najczęściej po terminie a u mnie do terminu jeszcze 5 dni... Jak myślicie czy delikatne kłucie to znak że już blisko, czy raczej to normalne w ostatnim tygodniu?

Gość natka2233
Wlasnie tak srednio mam gdzie jechac na to ktg bo tak szpital w ktorym nam rodzic jest 65km od domu wiec nie bede sie wozic i sa 2 w odkeglosci 20km ale boje sie ze tam mi nie zrobia ktg tylko zatrzymaja na iddziale. Niepokoi mnie ze te bole sa tak czesto skoro to nie te porodowe. Poczekam na meza i z nim pogadam.

Aleksandra nie ma reguly ze pierwszy porod po terminie. Klucie to ja mam juz od dluzszego czasu. A termin mam w sobote. Natka a czujesz ruchy dziecka czy bardziej takie przeciaganie?? A kiedy masz na wizyte do ginekologa???

Gość natka2233
Do poludnia mocno kopal teraz chyba odpoczywa. Wizyte u gina mam we wtorek. Ja jestem zbytnio chyba przewrazliwiona.

Natka mozliwe wiesz co to tak jest jak sie chce miec maluszka juz przy sobie. Ja to bym poczekala czy zaczna sie wiesz takie skurcze regularne co godzine i zeby trwaly z 15 minut. I znowu mi moja gin powiedziala ze tak najlepiej albo ze gdy wody odejda to do 4 godzin zebym zglosila sie do szpitala. Wiec czekam mam jeszcze tydzien po terminie zostac w domu i bede sie modlic zeby sie zaczelo samo.

Gość Mika07
Ja mam termin na 21lipca a zero rozwarcia szyjka zamknieta, ale zapytał się mnie lekarz czy juz chcę się położyć do szpitala na obserwacje, jak dla mnie to trochę za wcześnie więc umówiłam się na wizytę za tydzień w czwartek i jak coś to pójdę w piątek do szpitala na 3 dni przed terminem. Was też tak lekarz pytał? Ulżyło mi bo wyniki z posiewu moczu mam ok bo ostatnio miałam trochę białka i bakterie

Gość Mika07
I dodam że wogóle nie czuje skurczy przepowiadających, tylko jak długo stoję lub chodze to mi twardnieje brzuch i ból w kroczu czasami tez kłucie

Gość natka2233
hehe moze i tak byc. Musze sie jak najbradziej wyciszyc i tyle:) zaraz sobie jakis film zalacze. Jutro mam badania do powtorzenia (oby wszystkie byly dobre) i pozostaje czekanie, ale nie mam apetytu. Musze sie zmuszac, bezsensu.

Natka brak apetytu tez oznaka zblizajacego sie porodu. A masz mdlosci albo wymioty utrata wagi bezsennosc tez objawy zblizajacego sie porodu. Moja mala mniej aktywna sie zrobila teraz tylko sie przeciaga.

Mika ja moge zostac w domu 7 dni po terminie. Pozniej mam sie zglosic do szpitala. Niestety beda mi wywolywac oksytocyna. Ale dla mnie to norma. W pierwszej ciazy tez tak bylo.

Gość natka2233
Damy jakos rade. Najgorsze dla mnie w tym czekaniu jest to, że im bliżej tym bardziej martwie sie zeby maly byl zdrowy i w ogole o niego. Starsznie mnie to meczy. Czasem jest ok a czasem ogrania mnie jakis nieuzasadniony lęk.

Gość gość
oj dziewczyny ale ja wam zazdrosze:) ja mam termin dopiero na grudzien ale jak Was czytam to emocje siegaja zenitu:) tak naprawde w kazdej chwili mozecie zaczac rodzic...ta niepewnosc ale tez brak cierpliwosci, ja chyba umre ze strachu:)

Natka spokojnie napewno zdrowe bedzie juz jest duze i nawet jak sie urodzi to przezyje. Moja mala ma wazyc kolo 4 kilo jak urodze w terminie. Ciekawe ile bedzie wazyc po terminie. Matrwie sie troche ta waga malej. Ciekawi mnie tez jak urodze ile zostanie mi kilogramow do zrzucenia. I jak bedzie wygladal moj brzuch. Pani w aptece powiedziala zeby nie stosowac zadnego pasu poporodowego tylko samemu dwa tygodnie po porodzie troche ugniatac troche masowac

Gość natka2233
ewelina to duza panienka. Ja we wtorek sie dowiem jak moj maly- mam nadzieje ze ladnie przybral. Ciagnie mi sie ten ostatni miesiac ciazy, a myslalm ze szybko zleci.

Gość natka2233
zuzia tez sie dawno jakoś nie odzywała. Ciekawe, moze już tuli bobaska.