Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doopa blada

Oto dlaczego konkubiny nie mają męża

Polecane posty

a my nie jesteśmy małżeństwem a i tak jestem "podpięta" i pod ubezpieczenie partnera i pod ubezpieczenie zdrowotne. A mój facet jest wpisany w moją prywatną polisę na wypadek śmierci. Tak chciałam napisac, zeby Wam uswiadomić, ze, całe szczęście, juz nie tylko żona ma takie prawo. Powiedzcie mi skad ostatnio taki wysyp tematów o "wolnych" związkach?

Gość doopa blada
wysyp tematow o wolnych związkach wziął się z wysypu wolnych zwiazkow czyli konkubiantow

Gość doopa blada
a jak jesteście w jakims urzędzie albo poznajecie nowych ludzi to jak przedstawiacie tę drugą osobę? -to moja konkubina/konkubent? no bo chyba nie mówicie o czterdziestoletnim facecie "to mój chłopak" :D

Gość gość
Mój partner nie jest bezmózgiem i sam się przedstawia obcym osobom, nie muszę mówić za niego jak ma na imię.

Gość gość
jestem konkubina,razem 15 lat,dluga i ciezka droga za nami,pogrzeb dziecka miedzy innymi,zwiazek prawie w rozsypce,ale udalo sie walczylismy i wygralismy:)i przyjdzie taki czas ze sie pobierzemy,zeby na starosc bylo formalnie latwiej.Ubezpieczenia mamy oboje takie ze w razie smierci druga polowa otrzymuje pieniadze i nie byl do tego potrzebny slub.Wydaje mi sie ze w tych czasach to juz naprawde niema znaczenia...poza oczywiscie jakas prawna strona tego i niewiem skad sie bierze stereotyp ze konkubenci odchodza a mezowie nie,przeciez to jakas bzdura:)

Gość gość
Po pierwsze: żyją na kocią łape, żeby wyludzac zasiłek z MOPS-u na samotną matkę Po drugie: facet nie ma zamiaru im się oswiadczyc i dorabiają sobie ideologię, ze niby paperek nie jest im do niczego potrzebny jezyk.gif Wyjątek stanowią rozwódki/rozwodnicy (Ci już raz się przejechali i nie chcą więcej ryzykować) Ja jestem konkubiną i co do twoich podejrzeń odpowiadam . Nie pobieram zasiłku z MOPS-U bo nawet by się nie należał sporo przekraczam Facet mi się oświadczył 12 lat temu ,pierścionek przyjęłam ,ale jasno określiłam że może długo czekać . Rozwódką nie jestem ale wdową i boje sie wyjść za mąż ,Kumasz .

Gość gość
Wolnosc tomku w swoim domku. Jesli sa kobiety czy pary ktore nie chca sie hajtac to ich sprawa.

Gość gość
ja nawet rodzinnego nie dostawalam bo przekraczalismy zarobki:)

Gość Whim1
o jakie dylematy ............... bez ślubu dla zasiłku bo samotna matka ? sorry ale nie samotna zgodnie z wyrokiem sądu apelacyjnego samotnym rodzicem się jest gdy wychowuje się dziecko samotnie a nie gdy się nie ma ślubu .......... bo tak naprawdę to oświadczenie podpisuje się pod odpowiedzialnością karną ........... ale co tam kto sprawdzi? ta sobie myślę że to kto jak żyje i z kim pija poranną kawę to jego prywatna sprawa i pisanie stereotypów jest po prostu śmieszne i żenujące

Gość gość
zwolenniczka konkubinatu a to po imieniu nie wystarczy? XX w urzedzie po imieniu sie ludzi nie przedstawia, ok, moga sami sie przedtawic, ale nie zawsza sa pod reka. Wiec trzeba wlasnie w urzedzie, sadzie itp mowic o nich zgodnie ze stanem faktycznym "moj konkubent"i narazac sie na dziwne spojrzenia pan urzedniczek, bo mowcie, co chcecie, w Polsce slowo konkubent a zabarwienie pejoratywne ( glownie chyba z powodu czestego wystepowania owych w kronikach kryminalnych). Nie, zebym miala cos do konkubinatu, ale tak to wyglada, a nie kazdy to lubi.

Gość ogolnie
Zgadzam sie z wszystkimi punktami z wypowiedzi goscia o 21;08

Gość ogolnie
I tez nie chodze do Mopsu tak jak inne darmozjady i dziecioroby co tylko licza na moc panstwa

Gość gość
mialam sytuacje kiedy mnie zapytano o (konkubenta) powiedzialam partner i urzedniczka juz nie wnikala tylko zapisala i koniec...a i nie bylo to w Mops tylko przy odbiorze karty Europejskiej do lekarza.Tak jak juz pisalam wczesniej to moi sasiedzi sa po slubie jakies 7 lat i tez otrzymuja pomoc z MOPS.

Gość gość
zreszta teraz zyje na zachodzie i na szczescie tutaj niema to znaczenia....to nie zacofana Polska.

Gość gość
widze ze braklo argumentow do dalszej dyskusji:)

Gość Fiona05
juz nie maja co pisac?

Gość gość
a niby co pisac? jak ktos wyszedl za maz, to znaczy ze woli nie byc konkubina, wiec silą rzeczy ma argumenty za. Poniewaz malzenswto isnieje od stuleci i wiekszość stalych zwiazkow to wlasnie malzenstwa, widac argumenty sa przekonywajace. Co nie znaczy,ze są i bedą tez konkubinaty. Na ogól za nimi optuja mezczyżni, kobiety rzadziej, moze stad ten topik,zeby sie dowiedziec, jakie korzysc**przynosi konkubinat kobietom. Szczerze mowiac specjalnie tego tematu nie przezywam, moze inni tez nie, dlatego sie konczy.

Gość gość
o nie nie niektore to strasznie przezywaly...

Gość gość
podnoszę, bo fajnie mi się czytało :)

Gość gość
ja lubie miec meza ( ale mojego:)

Gość gość
a ja konkubenta Mojego:) tez mi sie fajnie czytalo te przerozne idiotyzmy.