Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 23 lata i chciałabym się usamodzielnić

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym wynając sobie jakies mieszkanie ale rodzice nie chcą nic na tent temat słyszeć... :(

Gość daleko od domu
to idź o pracy i się wyprowadź jaki problem, chyba że chcesz żeby to rodzice utrzymywali ci mieszkanie

Gość gość
ale ja pracuje ... tylko jak mowie im ze chce się wyprowadzić to jest odrazu koniec tematu

Gość daleko od domu
jesteś w stanie się sama utrzymać

Gość gość
Zarabiam 1500 zl + dodatkowo prywatnie bo jestem fizjoterapeutą wiec kolo 1800 mam

Gość gość
a co musisz mieć rodziców zgodę? Wynajmujesz mieszkanie, w dniu wyprowadzki oznajmiasz rodzicom że się wyprowadzasz zostawiasz adres i co zrobią zatrzymią cię siłą, pracujesz to ci kasy nie będą dawać, dorosłość polega na tym że ty podejmujesz decyzje a nie rodzice za ciebie

Gość daleko od domu
to może zapytaj czego się boją, a masz rodzeństwo może nie chcą zostać sami, może boją się że nie dasz rady. a chcesz zamieszkać sama czy z chłopakiem czy tam z kimś wynajmować

Gość gość
no tak ale czy się utrzymam za taką pensje

Gość gość
mam chlopaka no i pewnie razem byśmy coś wynajeli ale oni tego nie tolerują ze do slubu nigdzie nie pojde i tyle ;/

Gość daleko od domu
jak chłopak pracuje to może razem dalibyście radę. jak ja wyjeżdżałam to moi rodzice nie stanowili problemu a też mieszkam z chłopakiem :)

Gość gość
Dorośnij dziewczyno, bo się można uśmiać. Masz 15 lat? Wiele KOBIET a nie dzieci w wieku 23 lat ma dziecko, pracę i same się utrzymują i nie myślą o tym, czy rodzicie się zgodzą. Zacznij myśleć samodzielnie.

Gość gość
Jesteś dorosła i nie musisz się pytać mamusi o zgodę. Dlacczego w ogóle to robisz? Czy sie utrzymasz? Jeśli nie to, to będziesz musiała zarobić wiecej. Szukasz podswiadowmie gwarancji od nas, ze wszystko bedzie ok, a to dziecinne, bo gwarancji w życiu nie ma.

Gość gość
A jak masz zacofanych rodziców, dla których tylko papierem jest istotny, to dlaczego bierzesz pod uwagę ich zdanie?