Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK ZAPEWNIĆ SOBIE ŻEBY PORÓD ODBIERAŁ LEKARZ A NIE POŁOŻNA

Polecane posty

wiem, ale oni różnią się od dziennych tylko tym, że płacą i nie raz taka osoba z 140 może być lepsza od osoby, która miała 90 z demonizowanej biologii. z biochemii? gdzie? na cm uj? na każdej uczelni inny egzamin jest straszny, jak ktoś jest mniej zdolny, a bądźmy szczerzy, jest sporo takich jednostek, bo jednak większość kierunków studiów można sobie wypracować, to prześlęczy całymi dniami nad ksiązkami i jakoś przejdzie. na tych studiach są ludzie, którzy nie cierpią chorób wewnętrznych- i gadają naokoło, jaki to cięzki kierunek, jak się czegoś nie lubi, to trudno się nie męczyć, to jednak nie jest fizyka teoretyczna, gdzie znam ludzi wybitnie uzdolnionych ślęczących całymi dniami nad książkami, a ludziom wydaje się, że wystarczy rozwiązywać mało czasochłonne zadania i podstawiać do wzorów.

tu się nie zgodze, łacina to cholernie trudny przedmiot, prawdziwy wrzód na d***e każdego studenta medycyny. Przynajmniej kilka lat wstecz tak było

no właśnie, wszystko to, co piszesz, jest sprzed kilku lat chyba wiesz, ja sama miałam (mam do czynienia) z łaciną od czasów liceum i z gramatyką i ze słownictwem, nie cierpię, ale tego da się nauczyć. nauka języków nie jest skorelowana z inteligencją poza tym teraz wiele osób wybiera angielski i ponoć opłaca się, bo asystenci nie znają nazw tak dobrze jak łacińskich

informacje o wylatywaniu z uczelni są z zeszłego roku :)

zresztą wątek jest o braku zaufania do położnych, a nie kompetencjach studentów medycyny

ale z śumu? ja mam sprzed roku z umb, warunki wzięli ci, co się nie uczyli i tyle. tam większość to opisówki na pierwszym roku, a nie podchwytliwe testy, bydgoszcz w ogóle lajt głównie skrypty, powtarzające się testy no właśnie zaufanie do lekarzy jest przesadzone, położna ma doświadczenie w takich kwestiach, a lekarz i tak nadzoruje i sprawdza to, co leży w jego kompetencjach

w Lublinie czy Warszawie anatomia to sa właśnie te podchwytliwe testy jak to określiłaś. Biochemia podobnie. Histologia tak samo.

Gość gość
proszę o kolejne rady bo też jestem ciekawa jak zapewnć sobie taki poród, najlepiej w publicznym szpitalu, z kim uzgadniać

Gość gość
up

Gość gość
w górę

Gość gość
w dużych szpitalach położniczych w większych miastach często jest dostępna po prostu taka usługa, oczywiście płatna...