Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na bolące dziąsełka czy to pierwszy ząb

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma 4 miesiące ślini się i pcha raczki do buzi czy możliwe ze będzie miał już ząb? Co polecacie na dziasełka ?

Gość gość
Bardzo możliwe. Mojemu synkowi pierwszy ząbek się pokazał jak miał 4 miesiące i 20 dni. A wszyscy mówili że to za szybko na ząbkowanie, nawet jego pediatra. Teraz ma 11 miesięcy i ma 8 ząbków. Na ząbkowanie można stosować żele np. dentinox, bobodent. Ja na noc też czasami daje dziecku ibum forte lub czopki VIBURCOL (działają uspakajająco, są naprawdę super, niestety na receptę).

Gość gość
ja polecam calgel. Moja córkę dziąsła zaczęły bolec gdy miał 3 miesiace tez objawiało si e to jak u Twojego dziecka

Gość gość
I kiedy wyrósł jej ząb?

Gość gość
Mojej małej pierwszy ząbek pojawił się jak miała skończone 6 miesięcy, ale znam przypadki, że dzieciaki w wieku 4-5 miesięcy zaczynały ząbkować. Ślinienie i płacz to objawy ząbkowania, więc bardzo prawdopodobne, że Twoje dziecko niedługo będzie miało swój pierwszy ząbek  Bolące dziąsła ja smarowałam żelem do masażu dentibaby, on ma taki słodkawy smak, więc bez problemu przekonałam małą do niego  Poza tym nie ma w składzie tych substancji, o których ostatnio głośno, że są niebezpieczne dla dziecka, więc jestem spokojna, że jest bezpieczny. Trzymaj się kochana 

Gość gość
moja pcha rączki do buzi od 3-mca i też od wtedy ma ślinotok. teraz ma 6 mcy, jest marudna, popłakuje, nie chce jeść ani pić, poję ją na siłę by się nie odwodniła, wszystko gryzie, a zębów brak. w srodę byliśmy na szczepieniu, pediatra jej zaglądała do buzi i powiedziała, że zębków jeszcze nie widzi - dziąsełka cały czas wyglądają tak samo. jak długo to potrwa? czy któremuś dziecku wyszedł ząbek bez jakiś widocznych zmian na dziąsłach?

Gość brybrynd
U nas w wieku 4 miesiecy tez pchała rączki się sliniła a dzis już 7 miesięcy i zabków nie ma :D

Gość brybrynd
Im później tym lepiej, i najlepiej nie wyczekiwać i nie denerwować sie razem z dzieckiem. Wasz niepokój, nerwy działają 200% na dziecko. Zlitujcie się. Jak będa to będa :P

Gość gość
Bobodent.

Gość Latisha
Mój syn tez ślinił się od 3/4 mca, a ząb ma od skończenia 6 mcy. Dziecko wkłada wszystko do buzi bo tak poznaje świat. Synek przed pierwszymi ząbkami slinił się tak, że czasami leciało mu ciurkiem, musiałam go przebierać co chwilę.

Gość Latisha
Tak u nas długo nic nie było widać, aż jak przejechałam palcem po dziąsłach i poczułam zgrubienie. Tez pediatra mówiła, że nie widzi ząbków a długo nie potrwało aż zaczęły się wysuwać. Synek ma 7 mcy i tydzień i ma 2 jedynki na dole a 2 górne wychodzą.

Gość gość
moja corka zaczela zabkowac jak miala 4 mc a 1 zabek byl w wieku 6 mc nie moglam podawac dentinoxa alni bobodenta bo w skladzie zawiera rumianek na ktory moje dziecko jest uczulone calgel sie nie sprawdzil za to polecam preparat Camilia sa to kropelki do wypicia w opakowaniu jest ich chyba 10 koszt 20 zl

Gość gość
Wszystko możliwe u nas zaczęło się w 5 miesiącu, ślinienie, marudzenie, pchanie wszystkiego do buzi, a pierwszy ząb pojawił się po półtora miesiąca. Czasami pojawia się również gorączka, podawałam wtedy milifen - ibuprofen w syropku, wszystkie dostępne w aptece żele są skuteczne ale warto pamiętać że równie ważny jest masaż dziąseł. Fajnie sprawdzają się też schodzone gryzaki.

Gość dankaaaanka
do smarowania zel dentinox (rewelacyjny dziala znieczulajaco) a w czopkach Viburcol dawalism na noc jak bylo naprawde ciezko.

Gość gość
Mój synek też miał gorączkę w czasie ząbkowania, na szczęście innych poważnych objawów nie miał, tylko spuchnięte dziąsła i marudzenie… My łagodziliśmy podrażnienia żelem dentibaby, który wmasowywaliśmy w dziąsełka. Działał!