Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

inseminacja 2014

Polecane posty

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie Wiadomo że robimy IUI bo z reguły faceci mają troszkę odbiegające parametry nasienia od normy... A właściwie jakie parametry? Ilość,******iwość a jakies formy patologiczne też mają wasi M? Mój ma 19 mln 12% ruchu a i 79% form patologiczych i nie wiem czy to jest jeszcze oki czy już mega tragedia

Gość daria275
kuuliczekxxx, dostałem brzuch mnie pierwszego dnia bolał tak jak nigdy. Od dzisiaj biorę CLO i szykuje się na drugą IUI. Chyba wyraźnie zaznaczę doktorowi, że chce to zrobić 24 gidziny po podaniu zastrzyka a nie już po 17. Różnica może i mała, ale...

Gość Kalina SZ
dziewczyny przez najbliższe 3 dni mam bardzo napięty grafik i nie dam rady zrobić bety rano, dzisiaj wieczorem umówiłam się do mojego gina , może coś podejrzy? :) tak jeszcze myślę, czy przed wizytą zrobić test? kuuliczekxxx to była moja pierwsza iui i to w 46 godzinie po zastrzyku, dlatego nie miałam nadzieji... dzisiaj się wszystko wypytam i o te godziny po zastrzyku i o nasienie :)

Gość patusia1
daria to moj 11 dc bylam juz na usg lecz mimo brania lekow jest kilka pecherzykow nie ma dominujacego. Lekarz stwierdzil ze reakcja jajnikow prawie zerowa, kazal mi jeszcze w piatek przyjechac bo endometrium jest dobre, wiec moze cos urosnie. Kalina moze przed wizyta zrob test bo na usg moze nie bedzie jeszcze nic widac

Gość daria275
Kalina SZ i czego się dowiedzialas? Pijemy Picolo na szczęście? Pisz tu nam szybko bo siedzę jak na gwoździach ;)

Gość daria275
Patusia1 za Ciebie też trzymam kciuki. Niech te jajeczka rosną, na święta razem czekali byśmy na dobrą nowinę ;) A ja teraz będę twardi stawiać warunki, niech mi robią IUI po 24h od zastrzyku. Dodatkowy plus bo nie będę musiała brać wolnego w pracy ;)

Gość Kalina SZ
A to Ci niespodzianka! torbiel ten brak okresu to przez torbiel, która jest wynikiem stymulowanej owulacji :( teraz tracę cykl na leczenie, więc szczęścia nie ma, były łzy... no cóż takie życie... tylko skąd brać tą cierpliwość... o resztę przepraszam dziewczyny, ale nie zapytałam, bo byłam wstrząśnięta. Zaraz lecę na betę aby potwierdzić brak ciąży i zacząć leczenie. A Wy hodujcie swoje jajeczka i czekam razem z Wami na dobre wieści :)

Gość patusia1
daria musze cierpliwie czekać do piątku :) w takim tempie to jeszcze w tym samym czasie będziemy miały IUI;) Kalina co lekarz powiedział??zrobiłaś test??

Gość daria275
Kalina SZ, bardzo mi przykro. Nie martw się, jeszcze wszystkie będziemy mamusiami musimy w to wierzyć. Patusia1, jak tam nerwy na wodzy? Ja miałam na spokojnie podejsc do drugiej, ale jakoś nie potrafię o niczym innym myśleć. Chyba zacznę pić melise ;) Kuliczekxxx, mój M ma dobre wyniki. Podchodzimy do inseminacji, poniewaz to ze mną jest problem, mimo 28 lat mam niską rezerwę jajnikowa A co słychać u naszej Anusia2321?

Gość daria275
kuliczekxxx, no niestety. Za to druga będzie owocna ;) W końcu przy drugiej są większe szanse na powodzenie ;)

Gość patusia1
ja podchodzę do pierwsze, ale to już 3 podejście bo zawsze coś. jak miałam mieć pierwszą to okazało się że mam polipa, przeszłam histeroskopie, po histero miała być druga okazało się że nie mam owulacji, teraz jest podejście nr 3. Jak tyle razy podchodzę do pierwszej to aż się boje co będzie jak się nie uda, ale tym to się będę martwić potem:) Na razie to mąż podsuwa mi melisę i zajmuje pierdołami, żebym tyle nie myślała o tym. Kalina przykro mi A wczoraj jeszcze lekarz mi powiedział, że mam mięśniaka, tylko podobno na razie nie przeszkadza w niczym. Trzymam mocno kciuki, żeby druga była dla Was owocna:)

Gość daria275
Mam do Was pytanie laseczki. Jaką informacje otrzymaliscie vo do ilości inseminacji? Mi lekarz powiedział iż mamy zrobić trzy próby, ten sam lekarz dzisiaj kumpeli powiedział, że zmieniły się procedury i warto wykonać 6 prób. Jak to jest, jaką Wy otrzymaliscie informacje? Oczywiście mam nadzieję, że druga będzie ostatnią, ale nurtuje mnie to pytanie, bo taka zmiana po 3 miesiaach?

Mi dr nic nie mówił o ilości prób tylko że z takimi parametrami co mamy to powinno się za pierwszym razem udać... ale się nie udało... Właśnie do niego dryndałam na kiedy mam przyjechać na USG w celu oceny wielkości pęcherzyka... Więc teraz do niedzieli do godz 11.00... To będzie 8 dc. W ubieglym cyklu miałam pierwsze USG w 7dc. A wy kiedy je macie laseczki?

Gość Kalina SZ
mi też lekarz mówił o 6 inseminacjach i faktycznie przy drugiej i trzeciej ponoć są największe szanse, więc dziewczyny trzymam za Was kciukasy :)

Gość gość
mam pytanie do tych co miały monitorowany cykl - czy np. dzien lub dwa dni po uwolnieniu jajeczka powinno to byc widac na usg ze jajeczkowanaie wystapiło ale jej juz po? czy moze nie powinno byc nic widac?

Gość patusia1
kuuliczekxxx ja miałam robione usg w 11 dc i nic na razie nie ma drugie usg będzie w 15 zobaczymy co wyjdzie, wszystko zależy od tego jak długie są cykle u mnie baaardzo długie są przeciętnie ok 35 dni ale zdarza się i 45 dni. Co do ilości IUI to podobnie jak Kalina słyszałam że 6 gdzie największa skuteczność jest przy 2 i 3.

Gość daria275
No to domyślam się czenu taka różnica w IUI. Skoro mam obniżoną rezerwę jajnikowa to nie mam już zbyt dużo czasu. A jeżeli 2 i 3 daje największe szanse to kolejne byłyby już stratą czasu i kasy... nie wiem czy dobrze kombinuje, ale nie chce być inaczej.

Gość Kalina SZ
niby dobrze, ale mam koleżankę, której udało się namówić lekarza na 7 iui i wtedy zaszła.

Gość aneczka2321
Troszkę zaniedbałam nasze forum ale już jestem. Ostatnio tyle na głowie, że nie miałam czasu nawet popisać z Wami dziewczyny mimo,że cały czas śledziłam wasze komentarze, co dziennie czytałam więc jestem na bieżąco. Brakowało tylko czasu aby się odezwać. Kalina SZ Przykro mi z powodu torbieli :( Będziesz ją jakoś leczyć bo u mojej koleżanki sam się wchłonął, musiała odczekać m-c czasu ale przynajmniej obyło się bez zbędnych lekarstw. kuuliczekxxx daria275 Dzięki dziewczyny za troskę.Jakichkolwiek objawów u mnie brak więc czekamy...:) Mój też powiedz. że maks.6 IUI do wykonania, jeżeli przy tych 6 się nie uda to są bardzo małe szanse aby później mogło się udać.Ale tak jak pisze Kalinka są wyjątki od reguły. Ja miałam drugą IUI i jeśli okaże się nie udana to będę podchodzić do in vitro. Więc co kobieta, to inny przypadek i inna droga leczenia. A co do USG to ja zawsze mam 3dc i później 10dc i już potem wiadomo co robimy dalej. No to się dzisiaj rozpisałam :) Przyjemnej nocy Wam życzę :) Trzymajcie się dziewczyny i pamiętajcie, że każdy dzień przybliża nas do tego by zostać najszczęśliwszą mamą na świecie :)

Gość majki111
Hej dziewczyny, super ze znalazłam ten wątek :) ja jestem po 3 inseminacji i czekam na efekty, dopiero za ok 10 dni będę coś wiedziała. Tak jak koleżanka mam torbiel w tym ze endometrialną bo jestem chora na Endometrioze, torbiel ma 4,5cm i to moja ostatnia inseminacja bo robi się niebezpiecznie i czym prędzej muszę iść już na trzecią laparoskopię Wczoraj był piąty dzień po inseminacji i miałam krwawienie, normalnie żywą krew, nie bylo jej dużo ale trochę się przestraszyłam co to może być? Czy coś nie tak poszło przy inseminacji? Pierwszy raz tak mam a miałam już dwie. Dodam ze z powodu torbiela mam cykle nie stymulowane. jak tak was czytam to wiem ze nie jestem sama i ze ktoś wreszcie wie jak ja się czuję i jak mi jest czasami źle:/ z mężem staramy sie juz ok 4 lat z przerwami, czasami mam już wszystkiego dość :/

Gość daria275
majka111, witamy ;) Niestety, nie powiem Ci co oznaczała ta krew. Mogą to być różne symptomy, włącznie z najlepszą dla nas informacja. Zadzwoń do lekarza, niech Cię zbada i zobaczy ;)

Gość majki111
No właśnie nie leczę się prywatnie tylko państwowo i wizytę mam dopiero 16 kwietnia ;( wcześniej raczej nie da rady. Już myślałam że się nikt nie odezwie, coś cicho się tu zrobiło :/ Co tam u was słychać?

Gość aneczka2321
majki111 Ja jestem po dwóch IUI i takich objawów nie miałam. Trochę to niepokojące i moim zdaniem jak dalej będziesz tak krwawić to może lepiej byłoby umówić się do lekarza nawet prywatnie i sprawdzić co się dzieje bo do twojej umówionej wizyty jest bardzo dużo czasu.Lepiej dmuchać na zimne :)

Gość daria275
Majka111, jakoś tak dzisiaj wyszło... Zaczynam porządki przedświąteczne bym po inseminacji mogła sobie spokojnie leżeć i odpoczywać. Poza tym byłam zrobić powtórnie badanie na toksoplazme. Robiłam pół roku temu, wynik negatywny, ale przy kocie... A jak Wy dziewczyny? Zaczelyscie porzadki? A tak poza tym szykuje męża do wyjazdu do Gdyni. Wyjeżdża jutro i wraca w poniedziałek

Gość daria275
Popieram aneczka2321, do 16 kwietnia jest mnóstwo czasu, a jak coś będzie nie tak to...

majki111 a dr przepisał ci jakąś luteinę albo dupka??? może to oznaka zbyt małej ilości progesteronu... Mi dr powiedział że jak będę miała jakieś krwawienia to mam podwoić dawkę.. Ale powinnaś iść i pogadać bo to różnie bywa... Chociaż dziś rozmawiałam z koleżanką z pracy która dłuugo się starała o dzidzię teraz jest oczywiście w ciąży że przeszło rok czasu straciła biorąc luteinę w 2 połowie cyklu bo luteinizowała sobie cykl wywołując miesiączkę Ja się w sumie nie znam ale ponoć powiedział jej tak dr który wspmógł im zapłodnienie... aneczka2321 kiedy Ty testujesz??? daria275 ja porządki świąteczne można by rzec że robię co miesiąc Z mężem się remontujemy ale za własną kasę a że robimy wszystko małymi krokami od gipsowania ścian przez panele itd i co miesiąc coś na ile starczy kasy i czasu jak mężuś jest tutaj to sprzątam co miesiąc bo mega kurz i wogóle... Okien nie myje co prawda tak często bo nie znoszę tego... ale póki co nie biorę się za to bo 13 kwietnia będzie mój mąż i będzie gipsował łazienkę także znowu syfik i to w ostatnim tygodniu przed świętami Ale co tam grunt że będzie zrobione Na przed świętami liczę że damy radę z IUI czasowo niby zdążymy ale zobaczymy jak endometrium i pęcherzyki... Najwyżej okna będą nie umyte :) A wogóle to jak spędzacie święta? My z mężem w domu jemy śniadanko a potem do auta i nad morze z psem. Ehh nas pies to jak członek rodziny także... A nad morzem grill na plaży żeby tak trochę razem czasu spędzić...