Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

inseminacja 2014

Polecane posty

Gość aneczka2321
Dziewczyny, niestety ale nie mam żadnych wieści! Nie kupiłam testu i postanowiłam poczekać na @ Szczerze mówiąc to po prostu stchórzyłam, boję się kolejnego rozczarowania. w piątek lub w sobote powinnam mieć @ wtedy zobaczymy. Tym razem testu nie robie i spokojnie czekam do wekendu.

Gość aneczka2321
A Wam dziewczyny mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze :) Że urosną pęcherzyki, że mężowie wrócą na czas i że wszystko pójdzie po Waszej myśli. Trzymam za Was kciuki :)

Gość daria275
Aneczka2321, a wiesz że leki na podtrzymanie opóźniają #? Mam nadzieje, że Ci się udało, ale wiem po sobie jakie przeżyłam rozczarowanie jak się okazało, że opóźniająca się @ to wina luteiny... Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać i trzymać kciuki ;)

Gość aneczka2321
daria ja biorę douphaston, dzisiaj ostatni dzień w którym go brałam a zawsze dostaje @ 4 lub 5 dnia po odstawieniu wiec wypada piątek lub sobota Ja też zawsze miałam takiego doła jak się okazywało, że znowu się nie udało więc postanowiłam, że poczekam. Zobaczymy..... Nie chciałam dziś przepłakać całego wieczoru bo tak pewnie by było :(

Gość daria275
Aneczka2321, wierzę w to że się mylisz. Komuś w końcu musi się udać chociażby dla samych statystyk ;)

Gość aneczka2321
heh... poprawiłaś mi humor :) Mam nadzieję, że tak będzie :)

Gość Patusia1
Aneczka to trzymamy kciuki dalej. Mój pęcherzyk pękł, teraz przez 10 dni mam brać duphaston potem iść na bete. Lekarz mi powiedział że jak wyjdzie negatywnie to mam odstawić duphaston, a jak będzie pozytywny to mam brać dalej.Teraz pozostało tylko czekać:) Daria daj znać jak po dzisiejszej wizycie.

aneczka2321 z tego co wiem to jak odstawisz dupka to jeśli jesteś w ciąży to jest ogromne prawdopodobienstwo ze poronisz Ja osobiście bym nie ryzykowała... Sikańca też bym nie robiła tylko betę... Ale to wiadomo indywidualna sprawa każdej z nas... Słyszałam też teorię chyba o tym wspominałam już nawet że luteina i d**ek zamyka fazę cyklu i utrudnia zajście w ciąże.. info od dr Ja w tym cyklu jesli podejdzemy do IUI nie będę brała dupka...

Gość Kalina SZ
Cześć dziewczyny :) przepraszam za moją nieobecność, musiałam odreagować rzucając się w wir pracy i zakupów, musiałam jakoś się pocieszyć :) aneczka trzymam mocno kciuki aby do soboty @ nie przyszła, kuuliczek i daria Wam życzę udanych IUI :) ja jeszcze dochodzę do siebie i mam nadzieję, że koniec kwietnia lub początek maja zaczniemy działać :)

Gość majki111
Hej kochane Dawno mnie tu nie było bo miałam dużo pracy. Dzisiaj rano robiłam test bo nie mogłam wytrzymać i oczywiście jedna krecha. Jestem 12 dni po inseminacji także chyba by już wyszło jak bym była w ciąży. 3 inseminacja nie udana heh A co do Duphastonu to faktycznie trochę zaburza zapłodnienie. Ale jak się chodzi na monitoring to widać w której jest się wazie cyklu i od kiedy można brać żeby nie zaburzyć cyklu. Moja przyjaciółka brała duphaston na wywołanie miesiączki bo ma PCO a tu się okazało ze nie dostała bo jest w ciąży i lekarz zabronił jej odstawiać bo by poroniła. Także jak już się zaczyna zabawę z duphastonem to trzeba brać do 3 miesiąca. Aneczka trzymam kciuki ;)))) pisz co i jak. Kalina głowa do góry, jeszcze będziesz super mamą;) Kuliczek trzymam kciuki za jajeczka Patusia życzę powodzenia ;)

Gość Kalina SZ
dziewczyny, ostatnio spotkałam znajomą, która miała problem taki jak ja, czyli bardzo słabe nasienie męża i poleciła mi preparat dostępny w sklepach zielarskich MACA. Ona miała 5 nieudanych inseminacji i odpuściła, po 3 miesiącach od przyjmowania tych suplementów nasienie jej męża uległo znacznej poprawie i po 4 miesiącach zaszła naturalnie :)

Gość Kalina SZ
majki mi się wydaje, że za wcześnie na test, mi gin kazał zrobić najwcześniej 14 dni po inseminacji, a miałam ją w 10 dniu cyklu, bo było duże jajeczko, cykle mam 26 dniowe, a ty w którym dc miałaś IUI?

Gość majki111
Insemke miałam14 dc po pękniętym jajeczku, może faktycznie za wcześnie, ale chyba nic z tego bo mam taki brązowo-żółty śluz, pewnie ciotka idzie :/ Kalina watro spróbować z tym preparatem, czasem właśnie wystarczy kuracja u męża i jest ciąża ;)

Witajcie ja mialam tylko 1 iui ni udana na kolejne iui niebylo szans ogolnie staramy sie juz 6 rok oduscilismy ale to nie pomoglo maz w sumie prawie nie ma plemnikow leczyl sie juz wszystkim i niestety nic teraz chcemy.sie zapisac na refundacje in vitro

Gość Kalina SZ
majki pierwsze co zrobiłam to poleciałam do zielarskiego po ten suplement i dostałam potwierdzenie sprzedawcy, że faktycznie wpływa na jakość nasienia, no i już faszeruję mężunia :)

Gość Kalina SZ
majki mimo wszystko trzymam kciuki, że @ się nie rozkręci :)

Gość majki111
no właśnie teraz już nic nie mam heh Ja mam nadzieje ze proszki wam pomogą i doczekasz się małego bobaska ;)

Gość daria275
No i jestem już po USG. Mam trzy ładne jajeczka po lewej stronie, największe są wielkości 12 i 13 mm. Lekarz powiedział, że bardzo ładnie to wygląda. W czwartek idę na drugie USG by zobaczyć jak to wygląda. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli to w piątek IUI. Już nie mogę się doczekać

Gość daria275
Aneczka2321 i jak robiłaś test? Sama się już zaczynam denerwować

Gość aneczka2321
Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam test. Jestem w szoku, wyszły dwie kreski. Idę jutro na betę, nie wierzę......

Gość daria275
Ale super, cieszę się razem z Tobą ,) Mam nadzieję, że test bety to potwierdzi ;)

Gość Patusia1
majki dziekuje daria super, niech pecherzyki rosna, nie bedziesz musiala sie denerwowac ze M nie zdarzy:) aneczka super, niech beta potwierdzi test:)

aneczka2321 gratulacje i trzymam mocno kciukasy za Ciebie dzidzi i betę ;) Będzie dobrze.. Dwa dni bieganiny za mną i jeszcze dwa przede mną. Dziś masaż... Mam nadzieję, że choć troszkę pozwoli mi się odprężyć...

Gość daria275
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Moja kumpela ma mieć dzisiaj pierwszą IUI. Lekarz robił jej wczoraj USG i miała pecherzyk wielkości 9 mm. Stwierdził, że sięjak nnajbardziej nadaje i dał jej zastrzyk, a dzisiaj o 24 insemka. Po to co mi wczoraj mój doktor powiedział, uważam że jest ono za małe, nawet w przypadku podchodzenia na cyklu naturalnym. Jak sądzicie, kto ma rację? Nie chce być madrzejsza od lekarza, ale jakoś mi się to nie podoba. ..

Gość Patusia1
daria nie wiem jak to jest, ale jak ja kiedyś miałam podejść do IUI i miałam pęcherzyk 15 mm to lekarz powiedział mi że jeszcze za wcześnie, że musi urosnąć. Więc skoro 15 mm był jeszcze za mały to tym bardziej 9 mm, tak mi się wydaje ale lekarzem nie jestem.

Gość Kalina SZ
aneczka super!!! gratuluję!!! wreszcie się udało!!!

Gość daria275
No ja mam dwa wielkości 13 i 14 mm i lekarz powiedział, że czekamy aż urosną,dlatego bybyłam w szoku

Gość Kalina SZ
no 9 to malutkie, mógł jeszcze poczekać, ale nigdy nic nie wiadomo :) niech Jej się uda

Gość majki111
Aneczka gratuluję kochana i trzymam kciuki za was. Ja mam już brązowy śluz także pewnie lipa a tak liczyłam na tą trzecią inseminację. Nie potrafię sobie z tym poradzić, potrzebuję dobrego psychologa, nie daję juz rady:|