Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pennyyy

na basen z niemowlakiem

Polecane posty

Gość pennyyy

córa ma 5,5 miesiąca, uwielbia wodę. myślę czy nie zabrać jej na basen. czy są tu mamy które jeżdzą z niemowlakami na basen? mam pewne obawy, czy się nie rozchoruje, czy nie złapie jakichś bakterii itp. jakie polecacie pampersy na basen? podzielcie się swoim doświadczeniem :)

Ja często z synkiem bywam na basenie. Zaczęliśmy chodzić coś ok 5-6 miesiąca teraz ma 9. Nie złapał nigdy żadnej infekcji, przeziębienia. Używamy pieluszek babydream z rossmana. Na początku czuje się niepewnie ale uwielbia wodę i za chwilę jest ok.

Gość gość
My chodzimy na basen, ale taki specjalny.. w którym są zajęcia dla dzieci (młodszych, starszych)... woda jest ozonowana, cieplejsza niż na zwykłych basenach, są odpowiednie zabawki, atrakcje, które są wykorzystywane podczas zajęć. W szatniach suszarki, przewijaki, kojec, krzesełka z ikea. Dziecko ze stycznia, zajęcia rozpoczęliśmy we wrześniu..synek miał wtedy 9 miesięcy. A pozostałe dzieci miały akurat 10-12 miesięcy. W grupie 8 maluszków z rodzicami. Kiedy zajęcia były "lajtowe" czyli pływanie (na brzuchu,na plecach, polewanie konewką itp.) było ok.. później przy nurkowaniach nasze dziecko często płakało (te starsze raczej nie). Były etapy gorsze i lepsze. Teraz dziecko ma 13 miesięcy, a od grudnia nie ma problemów z nurkowaniem.. uwielbia zajcia na basenie, jest roześmiany.. maluchy są zanurzane przez rodziców lub prowadzącą, przepływają pod wodą kawałeczek, łapią piłki, wrzucają do obręczy, przenoszą zabawki.. mają różne ćwiczenia. W każdym razie widzę, że dziecko zrobiło bardzo duże postępy podczas 18 zajęć... Więc jeśli masz basen, gdzie są organizowane zajęcia dla takich małych dzieci, to polecam.