Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z tego co obserwuje jest moda na dwojke lub trojke dzieci

Polecane posty

Gość gość
wszedzie jest presja rozkaz i propaganda rodzenia co rok i posiadania kilkanasciorga, 20 lub 30 dzieci

Gość gość
"ucijuuuuuu 13:34] , a jak ty z mezem wykitujesz to pomyslalas, ze twoj jedynak zostanie sam jak palec? Bez rodzenstwa smutas.gif"" A dlaczego sam jak palec? Bedzie miała przyjaciół albo założy kiedyś swoja rodzinę . Dzięki temu ze będzie jedynaczka nie będzie musiała sie babrać w kredytach na 30 lat bo dostanie do nas mieszkanie . Jak dla mnie same plusy :)

Gość gość
Taa, zrob sobie jeszcze jedno, bo jedynak to zlo. Tyle, ze potem trzeba te dzieci ubrac, wyprawic do szkoly i co? Robic kolejne, by pierwsze nie bylo jedynakiem to glupia moda dopiero.

Gość gość
Moje kolezanki z pracy to wieczne staraczki o drugie, wszystkie probuja zajsc, by...miec rok macierzynskiego i legalne wolne z naszej parszywej roboty. Sa w o tyle lepszej sytuacji, ze mieszkaja z rodzicami/tesciami w wielkich chatach i jak by co to dziadkowie sie zajma wnukami.

Gość gość
no i dobrze,że chca odpocząc od parszywej roboty wogóle nie widze sensu siedzieć gdzies gdzie zle płacąi traktują ludzi jak zwierzeta

Gość gość
wedlug tzw autorytetow trzeba rozmnazac sie jak króliki i nie myslec o sprawach materialnych i nie wolno planowac niskiej liczby dzieci ani czasu ich przyjscia na swiat tylko trzeba iśc na zywioł nawet w nędzy-zreszta jak ktos planuje 10 dzeci to i tak jest potępiany przez tzw autorytety bo planowanie jakiejkolwiek liczby dzieci jest zle - a tylko 10 dzieci oznacza zamknięcie na zycie , zbyt mala otwartośc n a zycie

Gość gość
Jakich autorytetów? Napisz mi jakich? Nazwiska? ? Kto każe się rozmnażać?

Gość gość
ogolnie znae autorytety ta propaganda jest wszedzie

Gość gość
Jakie znane? Nazwiska? Stanowiska? Pisz

Gość gość
nomina sunt odiosa-nalezy unikac wymieniania nazwisk ale w mediach i wszedzie jest t a propaganda az do obrzygania

Gość gość
A czy ty naprawde musisz postepowac tak jak każa Ci te autorytety? Nie masz swojego rozumu? Swojego sposobu na życie? Kobieto ogarnij się!

Gość gość
A te twoje autorytety dadzą Ci na czynsz, przybory szkolne i leki dla dzieci? Napewno nie! Więc myśl!

Gość gość
ale mnie chodzi o to z e ogromna wiekszosc kobiet to bezmozgie debilki o niewolniczej mentalnosci posluszne tzw autorytetom tzw autorytet kaze rozmnazac sie jak krolik i durne baby tego sluchaja i biednych wielorodek jest bez liku-oto do czego prowadzi posluszenstwo tzw autorytetom

Gość gość
wedlug tzw autorytetow do wychowania dzieci nie trzeba kasy tylko powietrza i dlatego jest rozkaz rodzenia co rok lub 2

Gość gość
tak jest od starozytnosci

Gość gość
nie widze problemu jak chcą to niech rodza co rok ,az do menopauzy a ty jak nie maszz ochoty nie rób sobie dzieci co za problem?

Gość gość
ja nie lubie kobiet bo ogromna wiekszosc z nich to debilki o niewolniczej mentalnosci nie umieja myslec tylko sa posluszne tz w autorytetom a wlasna szkode

Gość gość
wola wielodzietnosc biede i posluszenstwo tzw autorytetom niz godny byt

Gość gość
racja

Gość oleeeeeeeeee
Ja natomiast obserwuję coś zupełnie innego. Wszyscy moi znajomi i ludzie których spotykam to mają tylko jedno dziecko. W sobotę byłam na naszym nowym placu zabaw wiec wiadomo że nowe wyposażenie przyciągnęło więcej ludzi niż zazwyczaj i w tym tłumie tylko jedna i to w dodatku babcia miała dwójkę dzieci więc pewności nie mam czy to rodzeństwo. Wokół mnie wszędzie jedynaki i wcale się nie dziwię bo sama więcej nie planuję choć chciałabym mieć dużą rodzinę.

Gość gość
Jaki rozkaz rodzenia? Pogielo was? No chyba najwyrazniej.

Gość gość
jest rozkaz nieograniczonego rodzenia a dwoje lub troje dzieci to mikroskopijna liczba

Gość gość
Teraz jest moda na "stać mnie na dziecko" - "nie stać mnie na dziecko". Patologia na to nie zważa, stąd patologicznych dzieciaków jest np. 10ka (mieszkają wszyscy na 40m), a reszta uważa, że wspólny pokój dla dwóch córek czy synów, czy brak możliwości posłania do prywatnej szkoły to już tragedia i decyduje się tylko na jedno albo w ogóle.

Gość gość
raz pisalo o malzonkach z 9 dzieci co na 30 metrach mieszkali dzeci w ogole mieli11 ale 2 najstarszych wyszlo juz z domu-nawet jak malzonkowie gnieżdża sie w 20 metrowej kawalerce to i tak maja rozkaz sprawiania se dziecka co rok lub 2

Gość ucijuuuuuu
"ucijuuuuuu 13:34] , a jak ty z mezem wykitujesz to pomyslalas, ze twoj jedynak zostanie sam jak palec? Bez rodzenstwa smutas.gif"" A dlaczego sam jak palec? Bedzie miała przyjaciół albo założy kiedyś swoja rodzinę . Dzięki temu ze będzie jedynaczka nie będzie musiała sie babrać w kredytach na 30 lat bo dostanie do nas mieszkanie . Jak dla mnie same plusy usmiech.gif " . Taaa , juz widze tych "przyjaciol" :D Ja mialam mnostwo przyjaciol za mmlodu na wiekszosci sie przejechalam, z reszta sama sobie dalam spokoj , z niektorymi kontakt naturalnie mi sie urwal. Lepiej liczyc na rodzine niz przyjaciol. A ten kto liczy na znajomych, kolegow etc jest conajmniej naiwny.

Gość gość
jak sa problemy to tzw przyjaciele ulatniaja sie jak mgła

Gość gość
u mnie 2 i amen koniec :P

Gość gość
nawet 10 dzieci oznacza mentalnosc antykoncepcyjna zamknięcie na zycie , brak otwartosci na zycie -wedlug tzw autorytetow-kobieta przed slubem musi sobie powiedziec-chce miec 20 ;ub 30 dzieci i zrobie by tak bylo

Gość gość
Bo z jedynaka to ni pies ni sabaka jak mawiala moja bardzo madra babcia. I to jest swieta prawda. Jedynacy sa zaburzeni ,musze stwierdzic

Gość gość
a co - zaniedbane glodne dzieci z biednych wielodzietnych rodzin to ideały?