Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ogóle nie potrafię doprawiać zup, uzywam wegety, proszę o jakies rady

Polecane posty

Gość gość
wegeta to g...o przeciez to trucizna zupa bierze smak z miesa i warzyw jak gotujesz sama wode, to normalne, ze nie bedzie mialo smaku

Gość gość
,Ja akurat dodaje laske wanilii,nie uzywam cukru waniliowego,wiec trafilas

Gość gość
ale chrzanicie, zawsze gotuję np. rosół na dwóch rodzajach mięsa, dodaję cały pęczek włoszczyzny a i tak bez vegety to jest jałowe moja babcia niby też taka tradycjonalistka a całe życie gotuje na kostkach i by się nieźle z waszego tematu uśmiała

Gość gość
Smak zupy to mieszanka slonego, slodkiego i kwasnego. Ja do zup przecierowych dodaje sok z cytryny i cukier i sol. Do tego lubczyk i koperek to podstawa.

Gość gość
Co do odrobiny cukru do zupy to sekret mojej mamy. Doprawia tak pomidorowa i buraczkowa. Dlugo bylo to to cos czego nie moglam znalezc.

Gość gość
nie ma wsklepach już takich warzyw i miesa jak kiedyś a to była podstawa pysznego smaku. Druga sprawa...mój mąż na początku mówił, że moje zupy są za mało doprawione. Okazało się, że jego mama np. do rosołu dodawała kostki rosołowe, do barszczu trębke barszczu fix, do zurku zamiast zakwasu dawała znowu z torebki i ogólnie do każdej zupy dawała kostki itp po jakims czasie jedzenia bez tych "przypraw" moje zupy zaczęły mu bardzo smakować. Tak samo jak ktos uzywa duzo soli czy pieprzu to "normalne" posiłki nie mają dla niego smaku. Organizm sie do tych gówien przyzwyczaja i tyle

Gość gość
no właśnie mój mąż też ciągle narzekał a w jego rodzinie wszystko zawsze przesolone że jeść się nie da niektórzy mają bardzo stępiony zmysł smaku i ciągle im za mało słone

Gość gość
brzydziłabym się dac opaloną nad gazem cebule... jak można to dawać do jedzenia i zupy

Gość gość
cebula się karmelizuje

Gość gość
ale naprawde brzydzi mnie to i odstrasza naprawde

Gość gość
nie wiem czemu robicie takie halo z glutaminianu sodu, to jest sol jednego z najbardziej powszechnych aminokwasow, obecny w kazdym bialkowym pozywieniu zadne naukowe badania nie potwierdzily szkodliwosci tego zwiazku, jest mniej szkodliwy niz zwykla sol stolowa

Gość gość
vegety się boją a papierochy palą i wódke piją kafeterianki eko :P

Gość gość
mówisz o sobie? Nie palę, nie piję wódki i nie używam vegety jak 3/4 mojej rodziny... no może poza facetami oni ze 2 razy w roku wypiją.

Gość gość
chyba cukru WANILINOWEGO jak już

Gość gość
zupa bez magii knora w płynie to nie zupa wogóle zupa bez przypraw typyu wegeta smakuje jak pomyje

Gość gość
masz wypalony pysk chemią, inaczej nie mogę napisać.

Gość mamusia jacusia  1994
jestem chemikiem i jem chemie chemia fajna jest