Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile osób kąpiecie w jednej wodzie?

Polecane posty

Gość gość
agnieszka pokroczna nie przesadzaj woda nie kisztuje tyle co opiekunka. ZLITUJ SIE KOBIETO a tak na prawde to wdrazacie w zycie to co z domu wynioslyscie pewnie tak praktykowaliscie. Kapiel jeden po drugim

Gość gość
o k****a! za przeproszeniem, ale właśnie okazało się, że jestem BOGACZKĄ, bo u nas każdy myje się OSOBNO :D dzieci: 5-latek i 2-latka oraz mąż i ja :D po prostu nie wierzę własnym oczom :O ja i mąż zawsze bierzemy prysznic, a dzieciaki kąpią się osobno w wanience i to pretenduje nas do miana: BOGATEJ RODZINY :D dobre sobie, padłam i idę mężowi powiedzieć :P

Gość AgnieszkaPokroczna
a kto powiedzial ze nie mam warunkow do wychowywania dzieci??? to ze sie kapia w jednej wodze to znaczy ze nie maja warunkow do wychowywania???

Gość AgnieszkaPokroczna
no wyobraz sobie ze nie wszystkich w tym kraju stac na cos takiego wie sie ciesz ze nie masz takich problemow!!!

Gość kerris
AgnieszkaPokroczna pampersy tez pewnie pierzesz i suszysz....

Gość gość
skoro tak chcecie zaoszczędzić, to bierzcie PRYSZNIC, a nie KĄPIEL my z mężem zawsze bierzemy prysznic, bo na kąpiele przy dwójce małych dzieci nie ma czasu odkręcasz wodę, namaczasz się, zakręcasz wodę, namydlasz, spłukujesz to chyba dużo bardziej ekonomiczne niż moczenie się codzienne w wannie, nie wspominając o tym jak bardzo mało higieniczne jest moczenie się w brudnej wodzie po kimś i z myciem to raczej nie ma nic wspólnego :O

Gość AgnieszkaPokroczna
nie bo uzywam ich rzadko tylko na wyjscia a w domu uzywam pieluch tetrowych ktore piore i sa wielokrotnego uzytku moze mi napiszecie ze to tez jest niehigieniczne???

Gość gość
Agnieszka, chcesz mi powiedzieć, że takie mycie jak opisałam powyżej też jest dla Was za drogie?

Gość AgnieszkaPokroczna
napisalam wyraznie ze nalewam wody tylko do 1/3 wysokosci wanny i na pewno w ten sposob sie zuzywa mniej niz by 5 osob mialo lac wode pod prysznicem!!! potem ta woda jest uzyta do mycia podlog a wody spod prysznica raczej juz nie uzyje drugi raz!!!

Gość giga77
SZokkkk!!!!!,co za pomysł-kąpać jedno po drugim,przeciez mozna sie pozarażac jesli jedno bedzie chore to zaraz drugie.... a pozywienie tez jecie z jednej miski???? oszczędniej przecież-jest jeden talerz a nie 4-5:)

Gość AgnieszkaPokroczna
nie nie jemy z jednej miski ale przy zmywaniu tez oszczedzam na wodzie w porownaniu np z moja tesciowa ktora wszystkie naczynia myje pod lejaca sie woda!!!

Gość gość
czyli później jeszcze myjesz podłogi tą brudną wodą? skoro myjesz podłogi woda w której wczesniej myło d**y 5 osób to balabym się wejść do twojego mieszkania bez butów

Gość AgnieszkaPokroczna
co??? dlaczego niby bys sie bala??/ jest u mnie zawsze czysto posprzatane i nie musze wydawac na to majatku jak co poniektorzy!!!

Gość gość
wiecie co, jak przeczytalam ten temat to myslalam ze ktos sobie jaja robi a tu widze ze wiecej ludzi robi tak samo, mnie przyznam szczerze nawet cos takiego przez mysl nie przeszlo, ze mozna kilka osob w tej samej wodzie umyc my bierzemy prysznic a corka 4 lata kapie sie w wannie ale tej wody nie ma po pachy tylko zeby usiasc i nie bylo jej zimno to nie lepiej mniej wody dziecku nalac albo te starsze niech biora prysznic? podejrzewam ze tyle samo wody sie zuzyje co do napelnienia calej wanny

Gość giga77
moja babka tak robiła-syfiastą wodą myła podłogi-ślicznie pachniało i było czyssstttttooooo:::)))) padne-oszczedzała-i poszła tam gdzie idą wszyscy,a kasa została pod poscielą w szafie

Gość ciekaweee
a jak masz okres to też w jednej wodzie sie myjesz z reszta?

Gość AgnieszkaPokroczna
a jaka to roznica??? poza tym po mnie sie myje tylko maz

Gość giga77
Może zakręcę wodę synowi ma 19 lat i bierze prysznic min 3 razy dziennie i to po 20 minut-pewnie cos odłoże wtedy do skarpety ::)) a niech mu smierdzi;:):):)

Gość giga77
Co za różnica!!!! okres i kleks!!!! śmiechu warte -padnę za chwilę:::))

Gość AgnieszkaPokroczna
no nie wiem czy to jest takie smiesznne ze u ciebie w domu leje sie woda przez 60 minut dzienne przelicz sobie ile to jest litrow i jaki koszt miesiecznie to sie moze przestaniesz smiac

Gość AgnieszkaPokroczna
jaki kleks???

Gość gość
180 zł na mies za wodę , 5 osób , codzienny prysznic, dodatkowo gaz co 2 mies po 180zł , ja kąpię się pod prysznicem z 2 letnią córcią (wanna z prysznicem) bo tak nam wygodnie. należę do tej bogatej części kafe która nie myje się w wodzie po kimś, miałam trudne czasy, że na wszystkim trzeba było oszczędzać, wtedy lałam wodę do dużej miski , dziecko umyte , opłukane prysznicem, zmiana wody, następne dziecko w misce i opłukane prysznicem , potem dorośli to samo, ale nigdy nikt nie mył się w wodzie po kimś,ani nie używałam wody po "kąpieli" do rozprowadzania martwego naskórka, śluzu, resztek kału itp po podłogach mieszkania :D

Gość gość
Ja p*****le. Zartujecie z tym myciem w jednej wodzie?

Gość gość
Kiedys widzialam taki komiks gdzie kapal sie nastolatek i sie w wanne zabawil, potem do kapieli matka zawolala mlodsza corke a ona sobie gardlo plukala haha

Gość giga77
:0

Gość giga77
No jaki-czy pani zaglada w tyłki dzieciom przed kapielą???

Gość giga77
Resztki kału itd..... higieny nie przeliczam,,płacę i juz!!!! słyszałam ze niektórzy oszczędzają na papierze toaletowym-po jednym listku na wytarcie tyłka-pewnie pachnie świeżością:)

Gość gość
najlepiej to nie jeść,nie pić itd-to wtedy zostaniesz milionerem

Gość gość
kurde, ja rozumiem oszczęnośc ale "mycie się" w brudnej wodzie to już przegięcie... jeszcze żeby mąż miał się kąpać w wodzie po mnie jak mam okres :/ masakra, szczerze mówiąc nie sądziłam, ze jeszcze tacy ludzie stąpają po ziemi poza 90-letnimi babciami, które to w innych czasach żyły... dziś mamy bieżącą wodę i higiena jest wskazana... a jak komuś się wydaje, że 14 letnie dziecko "umyte" w brudnej wodzie po dwójce młodszego rodzeństwa jest czyste... to współczuję temu dziecku :/

Gość gość
ja kiedys uslyszalam od tesciowej, ze wody sie nie spuszcza po kazdym sikaniu, bo pozniej rachunki nas zjedza jestem ciekawa czy chociaz kupe spuszcza, czy np tylko jak ma juz wielka kumulacje