Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieszczęśliwy1

Nieszczęśliwy w małżeństwie, bardzo proszę o poradę

Polecane posty

Gość arkadddddddddia
jasne, poudawaj kogoś kim nie ejsteś, a potem buchnij żonie w oczy jadem i najlepiej silnym wyładowaniem frustracji. chore to jest. nie dojdziesz do niczego jeśli będziesz odstawiał koziołki jak foki w cyrku, ty nie chcesz mieć normalnego związku, ty wolisz manipulowac zoną p.s. ona tobą manipuluje od początku

Gość gość
Pewnie że manipuluje też tak uważam, ja bym na to nie pozwolił, jesteś w jej oczach ciapą i tyle na temat...

Ale po co masz znowu próbować i znowu się poniżać. Bo tak- to już zakrawa o poniżanie. Masz ochotę na piwo, to je otwierasz, pijesz i tyle. Co? Pójdzie na skargę na do Twoich rodziców? Nie daj sobą tak pomiatać. I tak jak mówi gość wyżej: mówisz o psychologu, jeśli Księżniczka nie chce, to bierzesz kasę i i dziesz. No chyba że ni emasz dostępu do konta wspólnego.

Gość Nieszczęśliwy1
Nie być kimś innym. Jestem tak naprawdę romantykiem i sprawia a przynajmniej sprawiało mi to przyjemność. W sumie to nie wiem co się stało. Może jak bym widział efekty znów bym się zakochał. Ja nie jestem zimnym draniem. Jestem uczuciowy i potrafię kochać. Taka sytuacja musiała do tego doprowadzić.

Gość gość
z rodzicami takie sprawy omawiac jezu:o

Fajnie że jesteś romantyczny, że kochasz swoją żoną, ale czy Ty nie widzisz że to działa tylko w jedną stronę? Facet chce się napić piwa- nie może. Konto wspólna, więc wszystko konsultowane z żoną, seks jest jaki jest, siedzidzie w domu jak dziadki. Nie uważasz że jesteście na to za młodzi? Żona nie chce- to wyjdź sam. Chłopie- ogarnij się.

Gość Nieszczęśliwy1
Jak zacznę robić co chce, wychodzić itd to będzie ze mnie nie olewasz nie bierzesz pod uwagę bo ja tez nie stad jestem i nie mam znajomych i nie mam gdzie i z kim wyjść. Jowita masz racje w każdym razie psycholog postawienie w ostateczności rozwód ale oczywiście jak by nie było wole tego uniknąć. Dziękuje wszystkim za wypowiedzi. Żona jaka jest taka jest ale warto to ewyprostowac jak się da. Jeszcze raz wszystkim dziękuje.

Gość gość
Jemu wydaje sie ze to takie proste wziac rozwod. Chlopie macie malutkie dziecko i to takie banalne nie jest, twoje niezadowolenie z jej charakteru to za malo i w kontrze z reszta spraw wcale tak hop siup moze nie byc

Gość gość
niech lepiej wezmie ten rozwod i moze jego eks zona znajdzie sobie normalnego , dobrego chlopa co nie bedzie jej w internecie obrazał i spowiadal sie z ich "intymnego" zycia wlasnym rodzicom , ciekawe gdzie tylko ta intymnosc !

Gość gość
toż to jakiś totalny debil, sam naważył piwska a teraz gorzkie żale i świętego pańskiego z siebie robi a z niej wiedźmę.

Gość Nieszczęśliwy1
Ci co mówią ze się spowiadam rodzicom, to co się mówi dzieciom od małego? Możesz rozmawiać ze mną o wszystkim i zawsze. Jeżeli chce się rady to jak chodzi o najbliższych w tym przypadku o żonę to gdzie się szuka porady i pomocy? Właśnie u najbliższych czyli rodziców. Jak ktoś mówi ze to spowiadanie się itd, to pewnie seksuolog tez jest dla niego spowiadaniem się z intymności. Średniowiecze z co niektórych.

Gość gość
seksuolog a rodzice to sa rozne dwie sprawy! ciekawe czy zona wie, ze tesciowa doskonale zna jej seksualne zycie, rodzice tez mowia Ci o swoim seksie?

Gość arkaddddddddddia
dla mnie to strasznie dziwne że gadasz o seksie z żoną z rodzicami, no ale rozumiem, zę to u was normalne więc ok. poza tym ogarnij się i przestań się czuć we własnym domu jak intruz, który nie moze nawet piwa sobei wypić

Gość gość
Nieszczęśliwy1 tak czytam Twój wątek i myślę, że Twoja żonka ma małe libido ważne co ona je spróbuj od kuchni z afrodyzjakami w typie herbata z imbirem, rosół gotowany przez min.3 godz. na wołowinie z lubczykiem i wszelkie rozgrzewające przyprawy pieprz cayen, ciasteczka czy kompoty z goździkami, zielem angielskim. Róbcie sobie wszystko z selera - zupa krem z selera, surówki z selera z rodzynkami co drugi dzień. Może żonka - gospodarna jest ale może jest przepracowana ? Co jest normalne przy rocznym dziecku. Zobacz świat jej oczami i spróbuj zrozumieć, pomóc. Może zostawcie dziecko dziadkom i jedźcie gdzieś na weekend nad morze czy w góry. Może spróbuj się z nią umówić np. z innego telefonu na wieczór w restauracji czy do kina, teatru. Wszystko zależy od Ciebie. Trzymam kciuki za Was.

Gość gość
albo spróbuj z godzinkę wcześniej z delikatną grą wstępną...zapytaj co lubi, może właśnie przez wychowanie nie umie wyrażać swoich potrzeb.. może babeczka jest jak pociąg, który trudno ruszyć ale jak ruszy to trudno zatrzymać i jak się rozkręci to ona tobie nie będzie dawała spokoju w nocy

Gość gość
czasem też tak jest, że skoro dość długo nie uprawiała seksu z mężczyzną to może sama się zaspokajała i teraz ona ma problem z tym by twoje pieszczoty były jej przyjemne zapytaj ją czy wcześniej nie uprawiała masturbacji bo może to jest właśnie blokada bo w sumie w małżeństwie powinna rozkwitnąć w tym temacie musi być jakiś powód, że tak jest może to nie jej "wina" ale właśnie niskiego libido bo może mieć problem zdrowotny z nerkami, krążeniem albo mieć anemię po ciąży

Gość gość
jeśli jest typem zmarźlucha tzn. ma wiecznie zimne ręce i nogi to ma problem z krążeniem i stąd brak pociągu do bliskości bo nie ma z tego przyjemności

Gość Nieszczęśliwy1
Fajnie widzieć konkretne podnoszące na duc****ak niedawny gość ze trzyma kciuki albo jak te ostatnie konstruktywne nie oceniające. Ja nie szukam poklasku albo przyzwolenia na rozwód. Owszem staram się unikać kłótni i może dlatego byłem niezbyt stanowczy i sytuacja tak się rozwinęła. Myśle ze spróbuje najpierw być kochającym romantycznym mężem jak kiedyś. Taki byłem to raczej teraz się zmieniłem na mniej czulego w tej sytuacji. Teoria o libido jest interesująca, myśle nawet zasadna to może być jakaś przyczyna. Jeżeli ej podniosłe tak ze poczuje się sexi kobieta to moze seksualnie i ogólnie rozkwitnie. Widzę tez sporo emocjonalnych i nieobiektywnych które by szukały przyczyny i coś proponowany a nie rozwód albo mówiące ze ja jestem do niczego.

Gość gość
Nieszczęśliwy1 I jeszcze coś. Modlitwa o miłość w rodzinie. W końcu przysięga obejmuje i na dobre i na złe. Ale zawsze trzeba walczyć o dobro w małżeństwie dla dwojga :)

Gość gość
Nieszczęśliwy1 w końcu szczęśliwa mama i szczęśliwy tata równa się szczęśliwe dziecko to się nazywa rodzina :)

Gość gość
tak jest w małżeństwie, jak w życiu raz z górki, raz pod górkę ale ważne, że razem i we dwoje:)

Gość gość
Autorze sam musisz wiedzieć czego chcesz, czy ratować to (chociaż z tak upartą żoną będzie ciężko) czy odpuścić i poszukać kogoś z kim będziesz szczęśliwy w życiu jak i w łóżku :) Mam nadzieję, że wszystko się ułożu, cokolwiek postanowisz ;)

Gość gościówka 2777
Myślę, że pomóc mogą: - modlitwa, zaproszenie Boga do Waszego małżeństwa, spowiedź, bo zakładam, że łączy Was Sakrament, a to nie jest byle co, zwłaszcza dla osoby wierzącej - dużo szczerych i otwartych rozmów, ale na spokojnie, bez krzyków i pretensji, schowanie swojej dumy do kieszeni, przełamanie się do naprawdę szczerych wyznań typu: "kocham Cię", "potrzebuję Cię", "rani mnie Twoje zachowanie, czuję się odrzucony", "czuję, że oddalamy się od siebie, spróbujmy jeszcze raz" itp., wtedy jest nadzieja, że i ona się otworzy i powie co się dzieje, o co chodzi, jakie ma potrzeby - do tego oczywiście gesty, pocałunki, przytulanie, dużo komplementów, oczywiście szczerych - możesz zadzwonić na tel zaufania, psycholog pewnie coś doradzi albo napisać na maila tel zaufania jeśli jest - nie wiem czy ona by sobie życzyła, żebyś zwierzał się rodzicom z tego, że np. w łóżku się nie układa, mi by było przykro i czułabym się z tym fatalnie, już lepiej się zwierzać nieznajomych np. przez tel. zaufania

Gość gość
odejdz bo wykonczysz sie z nia

Gość gość
czekam tu na relację jak sobie radzisz z wdrażaniem swojego planu :) Trzymaj się ! POwodzenia

Gość gość
przeczytaj TRAFIONA PRZEZ PIORUNA Glori Polo

Gość gość
Jak ona ci nie chce loda robic to ty jej nie liż.

Gość gość
Nieszczęśliwy staraj się znależć jak najwięcej fragmentów wypowiedzi Papieża Franciszka i jego dwóch poprzedników mówiących że miłość fizyczna pomiędzy żoną a mężem czyli seks są też wyrazem miłości Bożej bo wzajemne oddanie , bliskość itp. Na pewno warto też pomyśleć o pomocy przy dziecku i pracach domowych. Zmęczona kobieta ma niskie szanse na ochotę do igraszek w łóżku. Powodzenia!