Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niedobrzyzna

Ciąża po in vitro

Polecane posty

Gość Gabi___
Alika kciuki zacisniete. Najwazniejsze aby beta przyrastala.

Gość Gabi___
Goscmilutka unikaj niedogotowanego mięsa, krwistych befsztyków oraz dań i wędlin z surowego mięsa (np. tatara, kiełbasy typu metka, salami lub szynki parmeńskiej). Często bywają one przyczyną zakażenia toksoplazmozą matki... oraz dziecka. Mogą się w nich znajdować także drobnoustroje odpowiedzialne za listeriozę. Ogólnie patrz na etykiety. Ja jem mięsko praktycznie pod każdą postacią. A najbardziej lubię schabowe :) XXX Dziewczyny czy ćwiczycie mięśnie dnia miednicy??

Gość Andzik87
Groszek stymulacja u kazdej z nas była inna bo kazda z nas jest inna;). Ja szłam długim protokołem i miałam ponad 40 zastrzyków ktore robił mi maż. I wcale az tak nie bolą. Na podglądanie jezdziłam co drugi dzien I wtedy tez pobierano mi krew na progesteron i estriadol. Punkcja i transwer to pikuś. Najgorsze z tego wszystkiego jest czekanie na efekty. Ja byłam na L4. W pracy tez nie miałam rzadnych problenów bo o wszystkim moja szefowa wiedziała i nie robiła problemów. (Jak sie pozniej okazało szefowa zaszła praktycznie w tym samym czasie co ja bo ma termin 8 dni po mnie;)) nam udało sie za pierwszym podejsciem i w tej chwili jestem w 30tc. Aby mi szkoda bo nie udało sie zamrozic rzadnego zarodka;(

Gość Andzik87
A tak po za tym to szleje dziewczyny;) mam juz poprane wszystki ciuszki dla Leona i dzis planuje poprasowac reszte. a i maz ma mi tez zamówic dzisiaj koszule do karmienia bo juz 3 dni mu sie prosze;) Remontów ciag dalszy a co sie z tym wiaze balaganu ciag dalszy;) Pomyłam juz wszystkie podłogi od rana i wyprałam 3 automaty. Teraz zbieram sie do mamuski pazurki jej zrobic bo na wczasy jedzie;)

Gość stefania31
groszek 31 witaj na forum, gdzie się leczysz- ja w berlinie

Gość gość ania123
dziewczyny jak urządzacie łóżeczka dla maluszków: jaki materac, prześcieradło, dajecie ochraniacz na szczebelki? Mam termin na początek października podobnie jak niektóre z was więc pewnie jesteście na podobnym etapie przygotowań :)

cześć dziewczyny, w końcu mam czas żeby napisać. Po wczorajszym badaniu jestem przerażona wizją porodu, którego do tej pory się nie bałam wcale, ale raczej nastawiałam się na dziecko o max wadze 3800 a tutaj takie zaskoczenie. Nie boję się o siebie, tylko o ewentualne komplikacje z Małym. No nic, muszę czekać co zadecyduje mój lekarz prowadzący. xx Mojej stymulacji nie pamiętam już dokładnie, bo 1,5 roku temu, ale była w miarę krótka i dobra, bo uzyskałam 6 komórek. Całość nie była uciążliwa, zastrzyki robił mi mąż, pracowałam normalnie i czułam się znośnie (poza bólem brzucha, ale do zniesienia). xx Ja do łóżeczka daję prześcieradło i do tego śpiworek. Nie zamierzam na początku używać poduszki ani kołderki. Docelowo mam je jednak przewidziane, razem z ochraniaczem. Poduszkę i kołderkę już kupiłam, poszewki i ochraniacz szyję sama. Na samym początku jednak Mały będzie spał w kołysce, do niej zamierzam na pewno dać ochraniacz z ciemno czerwonym kolorem od wewnątrz i baldachimem (z zewnątrz chyba granat), bo ostatnio czytaliśmy i na sr była mowa o tym, że dziecku jest się lepiej zaadaptować jeśli nie jest narażone na silne światło a czerwony kocyk czy ręcznik przypomina mu kolorystycznie wnętrze brzucha :)

Gość Gabi___
Andzik pracowity dzień masz dziś Groszek31 trzymam kciuki

Gość Lila 78
Cześć Dziewczyny, nie było mnie kilka dni, a tu tyle nowych wieści :) Na początek gratulacje dla wszystkich nowych Mamusiek :) i oczywiście trzymam kciuki za te, które już niedługo swoje Skarby będą mieć przy sobie :) Z naszym maleństwem wszystko w porządku, wykonaliśmy usg genetyczne w 19 tc i podczas badania maluch w końcu się ujawnił, będzie facet :) Waży 310g i ma 19 cm :) ale dla mnie najważniejsze jest to, że jest zdrowy :) Niedobrzyzna, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale tak bardzo spodobała się nam imię które wybrałaś dla swojego synka, że chyba też będziemy mieć Tymka :) Pozdrawiam cieplutko i aktualizuję listę :) Tere79 TP maj 2014 bliźniaki dwóch chłopców Siacha- TP 06 sierpień 2014 -dziewczynka EMILKA Moncia81- TP 30 sierpień 2014- dziewczynka Asinska - TP 25 wrzesień 2014 - dziewczynka Niedobrzyzna -TP 12 październik 2014 -chłopiec Małpka TP 26 październik 2014 Ewas123 TP 26 październik 2014 Stefania TP listopad 2014 - bliźniaki, chłopczyk i dziewczynka Patuśka1987 TP 2 listopad 2014 Andzik87 TP 2 listopad 2014 chłopiec billu TP 4 grudzień 2014 Gabi TP 19 grudzień 2014 - dziewczynka Lila 78 TP 13 stycznia 2015 - chłopiec Kaśka83 TP 18 styczeń 2015 - bliźniaki dwóch chłopców Bratek77 28 luty

Pewnie, że się nie obrazę :) niech nam Tymki rosną zdrowe i silne! (mój to może do porodu niech już tak nie rośnie ;)) A Moncia juz pewnie czeka na Natalke :)

Gość Lila 78
To dobrze :) bo jak to mówi mój mąż imię jest oryginalne, a zarazem nie zwydziwiane :) A Twój synuś faktycznie będzie "chłop jak dąb" ;-)

Lila dobre wieści moncia pisała o cc sobota, poniedziałek to może już na stole jest Niedobrzyzna masz już wanienkę ja zastanawiam się nad taką profilowaną, a w ogóle to mam dziś bardzo płaczliwy dzień łzy same mi płyną

Dziewczynki ja cc będę miała w poniedziałek jestem w domu w poniedziałek rano mam przyjść nad czczo .

moncia co w domu to w domu ,a my tu spekulujemy, czy jeszcze w 2-paku? powodzenia i trzymaj się

Lila fajnie, że wszystko ok i znasz już płeć, będziemy mieli kolejnego Tymka, super. Patrząc na listę to narazie prawie równowaga dziewczynek do chłopców. chciałabym już być te 6 tyg do przodu i też wiedzieć hihihi a ja upiekłam ciasteczka z ziarnami, niektóre co prawda się przypiekły, ale tak to jest jak się gada z mamą przez telefon, a nie pilnuje piecyka :)

Asinska, nie przejmuj się, ja tak miałam w czwartek wieczorem - cały przeplakalam, hormony niestety dają nam popalić :( Ja wanienke mam bebe jou Mickey mouse. W ogóle to ceny ładnych wanienek ze stelazami mnie przeraziły :( na szczęście udało mi się trafić na promocję i trochę oszczędzilam.

Moncia, ale ja Ci zazdroszczę! Też bym chciała juz :) naciesz się mężusiem, zjedz coś dobrego i weź sobie kąpiel, bo po cc może być Ci ciężko na początku :)

Gość ewas123
Moncia, to trzymam kciuki za poniedziałek, wsztystko będzie dobrze, odezwij się jak już Wasze maleństwo będzie z Wami.... Niedobrzyna, duży chłopczyk. Ja też kupiłam do łóżeczka śpiworek dla Maluszka, na razie kołderki i poduszeczki nie będę używała. Powiem Wam dziewczyny, że też bywam płaczliwa bez powodu, a jeśli chodzi o moją kondycję to niekiedy mam tyle energii, że mogłabym całe mieszkanie ogarnąć, a niekiedy to leżę plackiem i nie mam siły palcem ruszyć. Ja mam USG 01.09 ciekawa jestem jak tam mój chłopczyk... Miłego weekendu wszystkim.

Gość małpka N
Hej kochane. Trzymam mocno kciuki za Natalke :)) ja tez Natalka:)) ja jutro mam wizyte i doslownie nie moge sie doczekac, bo teraz nie bylam 5tyg. U lekarza. Tez tak mam, ze raz energii masa, a za chwile lezakuje, ale u mnie to chyba leń:))) u nas wczoraj maz jeszcze pomalowal kuchnie, po wizycie mam zamiar posprzątać troche w szafkach, jeśli wszystko będzie Oki :)) i tak mieszkanie gotowe na,przyjęcie księżniczki mojej. A ona tak mi sie rozpycha, szczególnie jak rano sie,obudzę, ze to i gilga i boli:)))

Gość gość
fajne forum:) Ja o swoim szczęściu dowiedziałam się 30 grudnia, teraz czekam już spakowana na poród termin 5 wrzesień -będzie synek.

Gość Siacha1
moncia Trzymam jutro za ciebie kciuki. Będe zaglądała na forum i czekała na wieści od ciebie :) Pozdrawiam pozostałe przyszłe mamy. Miłej niedzieli :) Co do wanienek to mam tega baby z termometrem. Fajna jest :)

Gość Gabi___
Moncia powodzenia, jutro trzymam kciuki. Daj znać po porodzie. Lila super, że z Tymkiem wszystko w porządku Niedobrzyna dużego mężczyznę będziesz miała :) Gość powodzenia i życzę łagodnego porodu Jutro idę na badania krew i mocz oraz glukozka :) We wtorek zobaczę swoją Gabrysię

Gość goscmilutka1
Kochane kiedy zakupilyscie pierwsze rzeczy dla swojego malenstwa? Jestem w 21tc termin na 6 stycznia bedzie coreczka a ja nadal boje sie zapeszyc i nie mam jeszcze nic dla malej.

Gość Gabi___
goscmilutka my też jeszcze nic nie mamy. Dopiero przedwczoraj kupiliśmy dla naszej córeczki pierwsze ubranka. Ja wybrałam body a mąż śliczną sukieneczkę. Zakupy zaczniemy we wrześniu. Jestem w 23tc

Gość Andzik87
Moncia powodzenia jutro i czekamy na wieści jak dojdziesz do siebie;)

moncia kciuki zaciśnięte co do zakupów to tak kupowałam po jednej rzeczy, wczoraj zmówiliśmy łóżeczko, jeszcze tylko wanienka i wózek