Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najbardziej tandetny styl u kobiety

Polecane posty

Rokokowa - co nie znaczy, że wszyscy Włosi mają dobry gust :). Co do włosów - prawda, ale tylko jeżeli są źle dopięte, podobnie jest z przerysowywaniem ust. Jeżeli są dobrze zrobione - nie widać.

Gość gość
Ja mam na sobie jeansy i bokserkę :)

Gość gość
czarne włosy nie są tandetne, zależy jak do kogo pasują do styl osoby. jeśli jest to solara z czarnymi włosami to sie zgodze, że ochyda zrobiona na arabke

Gość wiedzma0700a
Gdybyście podeszli do tego z dystansem to mógłby być to całkiem fajny temat. Moim zdaniem strasznie tandetnie wyglądają dziewczyny, które nadmiernie eksponują strojem muzykę, której słuchają. I tak zwane "metalówy" i te które przyodziewają bluzy o 10 rozmiarów za duże i udają czarnych mężczyzn. Uważam też, że wszystko zależy od wieku. Mam 20 lat, więc czuję się uprawniona do noszenia miniówek, choćby tych przysłowiowych "ledwo zakrywających d**ę". Muszę korzystać z tego prawa teraz, bo za rok czy dwa będę się tym ośmieszać :D

Gość Martaaaaaaaaaaaaaaaaa
Moorland no to co Ci sie podoba, pisz :)

Gość gość
tandetne sa -plastikowe materialy sztuczne toksyczne -plastikowe torby male szczegulnie -wyprane dresy -roze dla starych lampucer no i zeby popsute ceraz dziurami tliuste wlosy to jest kaszana na maksa -spodniez nogawka rozciagnieta

Gość gość
Gdybyście podeszli do tego z dystansem to mógłby być to całkiem fajny temat. Moim zdaniem strasznie tandetnie wyglądają dziewczyny, które nadmiernie eksponują strojem muzykę, której słuchają. I tak zwane "metalówy" i te które przyodziewają bluzy o 10 rozmiarów za duże i udają czarnych mężczyzn. Uważam też, że wszystko zależy od wieku. Mam 20 lat, więc czuję się uprawniona do noszenia miniówek, choćby tych przysłowiowych "ledwo zakrywających d**ę". Muszę korzystać z tego prawa teraz, bo za rok czy dwa będę się tym ośmieszać smiech.gif x najlepiej w w ogóle nie zakładaj miniówki tylko chodz z gołą d**ą, na to samo wyjdzie

Marta - Podobnie jak Ty lubię klasyczny makijaż oczu (na co dzień zamiast pomadki wolę balsam ochronny), sukienki w grochy, paseczki. Poza tym lubię duże swetry, luźniejsze bluzki odsłaniające jedno ramię, dobrej jakości skórzane kurtki i płaszcze, botki na solidnych obcasach. Jednocześnie lubię poprzecierane spodnie (ale też nie założę ich np. do pracy!), legginsy, zwykłe koszulki z nadrukami, "śmieszne buty". I zdaję sobie sprawę, że niektóre te rzeczy są tandetne, ale co z tego? :)

Gość gość
Nic z tego, tylko psychopatom to przeszkadza.

U nas klimat i komunizm zrobiły swoje. Klimat nigdy nie sprzyjał, a komunizm zabił na lata smak i styl. Wszystko bylo siermiezne, byle jakie, smutne... Z takim dziedzictwem trudno jest wyuczyc piękna. U nas rodzice nie pokazują dzieciom dziel sztuki, nie zwracają uwagi na to kompletnie. Dlatego pozniej trudno zrozumieć prostej dziewczynie z prowincji, ze dobry makijaz to ten, którego nie widac.

rokokowa - mnie zastanawia uwielbienie dla stylu sportowego w Polsce (przez co od wczoraj chodzi za mną ten dziwny troll). Skąd to się bierze?

sportowy styl, trolle biorą się z praktyki karmienia brzydkich dzieci z procy, potem te dzieci rosną i spędzają dni na necie czekając na konkretne osoby :P

Gość gość
Moorland mieszkasz za granicą, to uj cie obchodzi styl ludzi w Polsce?

zwykła ciekawość, tutaj też masa Polaków chodzi w jeansach, sportowych bluzach, adidasach do wszystkiego i tych dziwnych, pikowanych bezrękawnikach.

Przypominało mi sie, jak kiedyś laska z czarna firanka na nogach skomentowała włoska koszule na jednym facecie: tandeta. Myslalam, ze parskne śmiechem.

Gość Monalisa ma lisa
Powiem, że tandeta kiedyś była bardziej widoczna, teraz wydaję mi się, że nieco gust Polek ewoluował w dobrym kierunku. Chodzi mi o to że jest mniej tego kiczu i podobizn "wczesnej" Dody na ulicach. Choć to co obserwuję na ulicach nie raz woła o pomstę do nieba " 1. czarne włosy ... nie pasują do 99 % dziewczyn, które je mają ... bardzo prenetsjonalny i gaszący ich naturalna urodę. W dodatku są to wlosy malo zadbane, czarne wlosy powinny błyszczec miec połysk, a często są to jakieś matowe, z porozdwajanymi końcówkami, odrostami ... 2. Legginsy w wersjii XXXXL ... powinny zabronić ich produkcji. Naprawde jest to nieapetyczny widok płaskiej, bezksztaltnej masy z grudkami wbitej w obscisłe "rajty"...Fuj! 3. Do panterek i zeberek nic nie mam, o ile stanowią tylko akcent stroju ... np. apaszka, koszula połączona z jednolitymi spodniami i torebką ... ale legginsy w tymże deseniu są już stanowczą przesadą 4. Białe kozaczki ... przyznam szczerze, że od dawna nie widzialam ... 5. Wiochą jest dla mnie "moda" masowa. Podaje przykład kurtek z obecnego sezonu a'la Zara - z lamówkami i zamkiem w kontrastowym kolorze. Albo moda na niedbały koczek ... no żesz, co druga ... 6. Sztuczne brwi (jakby narysowane) i rzęsy ... widze to nawet u nastolatek ...czasem mnie przeraża ich makijaż oczu - zbyt mocne kreski wokól oczu. Sztuczne rzęsy odrazu wyglądają na sztuczne, więc nad czym sie zachwycać? 7. Kobiety niezadbane ... czyli bez krzty makijażu, z włosami zyjącymi własnym życiem, ubrane byle jak "na sportowo" bym tak określiła. w bezkształtne workowate kurtki, materailowe szerokie spodnie.

Gość gość
tandetne jestescie wy.

Gość gość
''Kobiety niezadbane ... czyli bez krzty makijażu, '' to znaczy że jeśli w ogóle sie nie maluje to jestem zaniedbana i tandetna? dobre :D maluje sie ale na wielkie okazje, na codzień nie maluje sie w ogole bo mam ładną cere i nie strasze, mam ciemne włosy, brwi i rzęsy, wyraziste usta i to daje ładny kontrast nie uważam by makijarz byłby mi potrzebny. ale wole być ''tandetna'' bo naturalna nie umalowana :D niż wymalowana jak prostytutka i nie zmywać makijarzu w łóżku by facet sie nie wystraszył rano

Gość gość
poprawiłaś mi humor jebłam

Gość gość
nie lubie solary tlenionych wlosow , cienkich brwi itd., tzw. maniuryyy

czyli albo zero makijażu albo warstwa którą trzeba kłóć dłutem, dobre...

Gość gość
"Makijarz" zawsze był tandetny. Jesli ktoś nie jest w stanie opanowac podstaw ortografii, jakim cudem potrafi wpisac się na forum?

Gość Makijarz
Dobre, jak pisać nie umiemy poprawnie to jak się ubierzemy nie tandetnie. Zamiast myśleć o tipsach i strojach do słowniczka warto by było zajrzeć. Ja zawsze myślałam, że to dziewczyny, które dojrzewają przesadzają z wchodzeniem w dorosłość i trąci to tandetą, ale jak mamusie gimnazjalistek mają 15-sto centymetrowy tapir i czarne krechy a la kot to czego oczekiwać od jej latorośli. Pozdrawiam dorosłe naturalne kobiety a nie sztuczne nie mające lustra i pełno kompleksów tandetne panie, które zapomniały jak wyglądają naprawdę..... Jak to zobaczyłam to nie mogłam wzroku od tego tapira i kreski oderwać także efekt został osiągnięty było wrażenie - było :) Szkoda, że nie takie jak powinno :)

Gość gość
-buty w szpic -emu -plastikowe torebki -większość białych torebek -panterka/zebra/wszelkie zwierzęce motywy na ubraniach -ombre -rozjaśniane włosy -czarna kreska dookoła oka -pomarańczowy podkład -róż nałożony na skronie i pod ucho -szminki i błyszczyki jaśniejsze od naturalnego koloru ust -długie paznokcie -sklejone rzęsy lub wulgarnie przedłużone -próby noszenia obcasów na zgiętych nogach -szerokie plastikowe paski w spodniach,płaszczach

Gość gość
rozszerzane nogawki w spodniach, przelewajace posladki sie w legginsach/getrach ; okropienstwo

Gość hahaah panterki to wiocha
-panterka -tylko wiesniary w tym chodza -baleriny -spodnie dzowny -bluzy -bezguscia w tym chodza -biale kozaczki -oficerki