Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście, że inteligentni ludzie nie wierzą w żadne religie?

Polecane posty

Gość gość
ja natomiast czytałam że bardzo wiele naukowców wierzą w stwórce, Boga i nie potrafią tego wykluczyć że go nie ma. takimi artykułami i sondażami można sobie d**e podetrzeć

Gość gość
kzdy sondaz jest tendencyjny ,robiony na okreslone zamowienie

Gość gość
03.03.14 [zgłoś do usunięcia] martyna 33 Osoby wierzące,których Panem jest Jezus i które są Jemu posłuszne na pewno idą do nieba. Dlatego ja nie boję się śmierci i już nie mogę się doczekać,kiedy skończy się to dziwne życie i w końcu będę z moim Panem w niebie usmiech.gif x To w takim razie wytłumacz jaki sens ma życie, tu na Ziemi, często trudne, często dramatyczne, albo nudne, nieudane, po co ten cały trud i starania? Czy nie lepiej byłoby zaraz po urodzeniu umrzeć albo raczej umrzeć zaraz po uświadomieniu sobie, że Tam będzie nam lepiej i wrócić do Domu Pana? PS. Dlaczego napisałaś "dziwne życie"?

Gość gość
;

W takim razie to jest słowo, które przeczytałaś nie wiemy gdzie, przeciwko artykułowi w Nature. Pewnie nawet nie otworzyłaś go żeby sprawdzić. Taki jest właśnie problem z religijnymi ludźmi, większość ma klapki na oczach gdy przychodzi do ocenienia wiarygodności źródła. (Inaczej nie byliby religijni?) Stąd tylu niedoinformowanych ludzi na temat efektu cieplarnianego, ewolucji, ba, gość z linku wyżej myśli że Ziemia ma 6 tysięcy lat i chce tego uczyć w szkołach.

Gość Karnitta
[zgłoś do usunięcia] ateista z powołania W takim razie to jest słowo, które przeczytałaś nie wiemy gdzie, przeciwko artykułowi w Nature. Pewnie nawet nie otworzyłaś go żeby sprawdzić. Taki jest właśnie problem z religijnymi ludźmi, większość ma klapki na oczach gdy przychodzi do ocenienia wiarygodności źródła. (Inaczej nie byliby religijni?) Stąd tylu niedoinformowanych ludzi na temat efektu cieplarnianego, ewolucji, ba, gość z linku wyżej myśli że Ziemia ma 6 tysięcy lat i chce tego uczyć w szkołach. x Otworzyłam ale to nie o to w ogóle chodzi,tylko o to że takie artykuły są kompletnie niewiarygodne,często różne ''obiektywne badania''są pisane pod określoną z góry tezę, na zlecenie firm które je sponsorują,i chodzi o ściśle określony cel.Także naprawdę nie ma sensu przytaczać takich sondaży-to nie jest obiektywne zródło i wiadomo to od dawna. Jeśli idzie o kreacjonizm to tak samo jak i teoria ewolucji ma on swoj***ardzo konkretne podstawy naukowe,spróbuj sie z nimi zapoznać.Fajnie o tym mowi Kevin Howind.

""""""Tylko osoby proste, bez własnego zdania, dały sobie wmówić, że trzeba płacić na kościoły, bo istnieją jakieś bostwa. Smutne, ale prawdziwe"""""" ­­­ Zgadzam się z tym, tak samo myślę, dodam ,że sa to osoby zastraszane piekłem ,szatanem, gniewem Bożym ( a ponoć Pan taki miłosierny :p ) i stąd ich bezwzględne posłuszeństwo kościołowi i omamienie żyjąc w lęku

Gość gość
Macie jakieś chore pojęcie o ludziach wierzących i kościele,kompletnie nieprzystające do realiów.Zanim się o czymś zaopiniuje proponuję najpierw zapoznać się z tematem...

Gość gość
Wiara w Boga polega na milosci,a w 'w miłości nie ma lęku''-jak mówi Biblia. Więc nie chodzi o żadne zastraszenie,tylko o relację

Gość gość
ciekawy temat niestety nie mam jeszcze wyrobionego zadnia a zawsze szukam prawdy nie interesuje mnie gdybanie jestem z tych co potrzbuja namacalnego objawienia :P jesli nie zobacze nie uwierze :P

To w jakim celu w Biblii tyle razy widnieją wersety dotyczące gniewu Bożego, piekla, szatana i dzieci się straszy ,ze jak nie będą posłuszne Panu Bogu to trafią do piekła? to nie jest forma lęku i zastraszania? otóż jest i to w sposób okrutny zwłaszcza wobec małych dzieci wyskakując z tym szatanem i piekłem /

kto straszy dziec*****ekłem ? rozumiem ,ze rodzice bo to przecież od nich zależy duchowe wychowanie dzieci . To do kogo pretensje ?

Gość gość
dlaczego by nie zabic swoich dzieci od razu po urodzeniu? wtedy mamy stu procentowa pewnosc ze trafia do nieba? po co maja sie "meczyc" na tym swiecie? religia to pewna bajka w ktorej boga kazdy interpretuje sobie tak jak mu sie to podoba

No widzisz allium??!! ty protestancka, twoje dzieci NIGDY nie uczęszczały na religie KATOlicką w szkole , moich znajomych uczęszczają i słyszę narzekania jak na lekcji religii w szkołach dzieci się straszy co grozi za grzechy. Non stop o szatanie i piekle katechetka czy ksiądz/zakonnica o tym mówi Z jakiś powodów nie puściłaś synów na religie czyż nie? a no właśnie . Przeszli by się 2 razy a sami by oknem wyszli

Gość Wiara czyni cuda
Mój pies też nie wierzy ale to tylko pies ale ludziom się dziwię

Gość gość
Nukowcy nie stwierdzają i nie zaprzeczają istnienie boga. Natomiast wiele tłumaczą na temat wszechświata logiką i badaniami, które są namacalne, poparte faktami, wykluczającymi raczej istnienia niewidzialnego przyjaciela . / Dzisiaj nikt nie wierzy w Mitologię Grecką która niewiele różni się od innych religijnych wyznań. Religia jest niebezpiecznym narzędziem i powinna być zabroniona.

,,twoje dzieci NIGDY nie uczęszczały na religie KATOlicką w szkole , moich znajomych uczęszczają i słyszę narzekania jak na lekcji religii w szkołach dzieci się straszy co grozi za grzechy. Non stop o szatanie i piekle katechetka czy ksiądz/zakonnica o tym mówi.'' 🌼 Ja uczeszczalam na religie Katolicka,moje dzieci i naprawde szok co Toksyczna wypisujesz.:D Ja z nauk Kosciola Katolickiego wiem,ze Bog jest Sprawiedliwy,ale przedewszstkim jest Miloscia i Milosierdziem.

Gość Wiara czyni cuda
Komuniści też walczyli z bogiem z wiarą i gdzie ich dzisiaj masz autorze niech ci pomogą walczyć z tymi co wierzą. Chyba nie zaprzeczysz że to twoi sprzymierzeńcy macie takie same poglądy

Gość Wiara czyni cuda
O jakiej inteligencji ty mówisz autorze chyba mi nie powiesz że ciebie to dotyczy jak nawet nie potrafisz pojąć istoty wiary i istnienia boga

Co wypisuje nie tak?? nigdy " a ja Wiara "nie słyszałaś o piekle, szatanie, diable? w dzieciństwie i dorosłości w ogóle? twoje dzieci tez nie wiedza co to piekło, szatan, poważnie ? To z ciebie zapewne taka katoliczka ot tak , bo inni są to ty tez, ,nie czytając nigdy biblii jeśli zaprzeczasz temu ,że w twojej wierze nie ma żadnej mowy o smażeniu się w piekle i o szatanie. Jesteś niedoinformowana i to gruubooo

Gość Wiara czyni cuda
Widzę, że tępota bez czci i wiary się zacięła no śmiało wyrażać te swoje cheretyckie brednie

Mnie nazywasz tępota? typowy chrześcijanin z poszanowaniem do bliźniego najchętniej sztyletując kiedy cos nie po jego myśli Ot twoja czcia wiara :D

Gość Wiara czyni cuda
Uderz w stół a nożyce się odezwą. Mówiłem generalnie o autorze tematu ale skoro sama się przyznajesz to niech ci będzie

Gość gość
inteligentni ludzie nie wierzą w żadne religie!. Zgadzam się, a ciemnota pod kościół won!!!!!!!

uch , widzę ,że inteligencja aż tu wrze :D jeszcze bardziej niż dyskusja :D

,,Co wypisuje nie tak?? nigdy " a ja Wiara "nie słyszałaś o piekle, szatanie, diable? w dzieciństwie i dorosłości w ogóle? twoje dzieci tez nie wiedza co to piekło, szatan, poważnie ? To z ciebie zapewne taka katoliczka ot tak , bo inni są to ty tez, ,nie czytając nigdy biblii jeśli zaprzeczasz temu ,że w twojej wierze nie ma żadnej mowy o smażeniu się w piekle i o szatanie. Jesteś niedoinformowana i to gruubooo'' 🖐️ Jestem doinformowana o szatanie i piekle.Bez obaw.Pieklo jest odrzuceniem Boga. Napisalam Ci ponizej czym dla mnie jest Bog. We mnie nie ma strachu. Ja ufam Bogu.:)

Gość gość
'