Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia1987

STARAMY SIĘ OD MARCA 2014

Polecane posty

Gość Katarina1987
Hej wiosnaaa :) w sumie jakos mi to umknęło :P ale masz rację :) Moja kumpela miała cesarke i z tego co pamiętam, to mówiła, że strasznie ją po tem w srodku wszystko bolało, natomiast druga kumpela w maju w zeszłym roku rodziła naturalnie, ale mówi że taką traume przezyła, że nastepnym razem nie zawacha sie wziąść cc....uważam, że tak naprawde jest to kwestia indywidualna każdej z nas ;)

Gość Roxanna32
Mam już taką ochotę zrobić test, ale okres mam dopiero za tydzień i wątpię czy wyjdzie miarodajny. A Was nie korci żeby zrobić test przed @? Co tu dzisiaj taka cisza?

Gość Katarina1987
Hej:) tydzień przed myslę, że może wyjść ( I) za wcześnie..trzeba uzbroić się w cierpliwość :) też bym chciała w końcu zobaczyć (II) ale jeszcze muszę poczekać bo dopiero co zaczynam nowy cykl..:x

no ja zrobilam i dupa z tego wyszla :( no trudno poczekam pare do @ i dopiero jak go nie bedzie to zrobie nie wczesniej napewno

Gość wiosnaaa
Część dziewczyny :) Nie róbcie tych testów za wcześnie bo tylko się zdołujecie, najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Trzeba podejść do tego na luzie :D

Gość Liwia99
Ja tez zrobilabym juz najchetniej test ale kurcze 4 dni do @.Objawow zreszta na @ zero. Za to dzisiaj mam beznadziejny humor.Az mi sie plakac chce. A co u Was dziewczyny?

glowa do gory :-) bedzie dobrze :-) u mnie brzuch jak bomba masakra jakas a @ powinien byc za tydzien ehh wogole jakos tak do d**y cos, byle do przodu :-)

Gość Aneczka8828
Witam Was dziewczynki po weekendzie :D Jak samopoczucie? Lepiej się czujecie? Strasznie Wam zazdroszczę, że już za kilka dni testujecie... Ja jeszcze tyle czasu, oby tylko warto było na to czekać ;) Liwia, ja bym już na Twoim miejscu testowała, ale ja bardzo niecierpliwa jestem, pewnie to dlatego :p

Gość Liwia99
A ja jestem jakos zadziwiajaco spokojna :P Nie kusi mnie az tak bardzo na testowanie. Moze dlatego ze przytulanko bylo po @ i sa bardzo male szanse na ciaze

Gość Aneczka8828
Podziwiam cierpliwość :) Wiadomo, że przed @ może test wyjść błędnie, więc lepiej poczekać. Tylko łatwo się mówi ;) A jak humor, lepszy? Nie wiem, że już pisałam ale mój syn jest właśnie z takiej sytuacji jak Twoja :)

Gość Liwia99
Humor troche lepszy.Nie wiem co mnie wczoraj tak na placz wzielo ;/ Kurcze, to jakies szanse na II kreski chyba sa :P Boje sie testowac, takie dziwne uczucie. A Ty kurcze jeszcze tyyyyle czekania ....

Hej :) Jestem nowa i od wczoraj zaczęliśmy starać się o dziecko :) Nie łudzę się, że uda się za pierwszym razem ale cicha nadzieja jest ;) Mam 34 lata i nie mam jeszcze dziecka. Wg obliczeń, to wczoraj miałam owulację i jeszcze dzisiaj powinna być. Nie wiem czy kupować testy owulacyjne, czy wyliczać z kalendarzyka? Jakie macie objawu owulacji? Bo u mnie to jest tak, że ciut pobolewają jajniki i ciut boli brzuch.

Gość Liwia99
Co do testow owulacyjnych. Ja nie probowalam, ale duzo dziewczyn mowi ze to nie wypal. Uzywam kalendarzyka (aplikacji w telefonie) ale to tez pewne nie jest.Nigdy tez nie mierzylam temperatury, nie obserwowalam sluzu bo nie bylo mi to potrzebne. Ale tez lekko czulam jajniki

Ja też mam tę aplikację w telefonie. Mierzenie temp. itd., to kurczę trzeba mieć czas (rano zabiegana jestem), a przede wszystkim cierpliwość ;) Bierzecie kwas foliowy? Robicie jakieś badania?

Gość Liwia99
Ja w sumie ciazy nie planowalam.Ale sa "objawy" wiec dolaczylam do forum. Nie robilam badan, nie biore kwasu.Jesli zobacze II kreski to dopiero od tego czasu zaczne dbac

Gość Aneczka8828
Witaj :) Ja obserwuję śluz, jak wygląda jak białko jajka, to zbliża się owulacja :) No i ból jajników. Temp mierzyłam w poprzednim cyklu, teraz trochę odpuściłam i nie mierzę... Kwas biorę, od miesiąca, ale to dlatego, że byłam pewna, że uda się odrazu w pierwszym podejściu. Liwia, cieszę się, że już dzisiaj lepiej :) Może to burza hormonów się zaczyna :P

Ja podczas owulacji mam taki jakby galaretowaty śluz i nie wiem czy to dobrze, co to znaczy :( Ja dzisiaj kupię kwas foliowy i zacznę brać.

Gość Liwia99
🌼 Aneczka, jesli tak czuja sie kobiety w ciazy i tak g***townie zmienia sie humor to ja wspolczuje :P Chcialabym juz testowac, a za chwile przechodzi mi ochota.. 🌼 Xymena, jesli cos Cie niepokoi to do lekarza idz.I dopisz sie do tabelki :)

Gość Aneczka8828
Gdzieś czytałam, że taki śluz jak galaretka to szczyt dni płodnych. Ale to było na jakimś forum, więc informacja nie sprawdzona ;) Liwia, chyba tak to może wyglądać ;) Ja w ciąży nie miałam jakiś specjalnych humorów, albo nie pamiętam... Za to moja przyjaciółka na początku to bez kija nie podchodź :D

Gość Liwia99
Wole sie nie nakrecac. Kurcze, znow mnie chyba jakis dolek bierze, porazka. A Ty Aneczka jak dajesz rade?

Gość Aneczka8828
Narazie jeszcze dużo czasu, więc spokojnie. nie wariuję. Poprzednim razem byłam pewna że zaszłam, dlatego koniecznie chciałam jak najszybciej to potwierdzić. Teraz sobie mówię, że poczekam do @ i jak nie będzie to przetestuję. Ale wiem że tak gadam bo jeszcze nawet owulacji nie miałam, a im bliżej terminu @ tym bardziej będę wariowac ;) i na pewno do tego terminu nie wytrzymam, tylko będę sprawdzała wcześniej. Na bete nie mam zamiaru od razu lecieć, dopiero żeby ewentualnie potwierdzić test sikany. Powiem szczerze, że teraz już nie jestem tak pewna w 100% że to jest dobra pora na dziecko, zaczęłam się wahać. No ale póki co próbujemy :p

Gość Aneczka8828
Xymena1980 dzięki za stronkę, popatrzę ;)

Gość Liwia99
Aneczka, ja mam wlasnie podobnie.Mam dopiero 19 (no prawie 20) lat.Chlopaka mam o 10 lat starszego i to moze tez dlatego chcialabym juz miec dziecko.W sumie zawsze chcialam byc mloda matka :P Teraz mam takie wahania.Chce byc w tej ciazy i boje sie ze jednak @ przyjdzie, a za chwile wypatruje oznakow @ i chce zeby przyszla. Teraz to i tak nic nie poradze.Bedzie co ma byc

Gość Liwia99
Chcialabym juz testowac.Strasznie mnie ciekawi dlaczego (.)(.) mnie nie bola, skoro @ byc za 2 dni a zawsze bola mnie tydzien przed. I kurcze to krwawienie tydzien po przytulaniu. Boje sie isc po test :P

Gość Aneczka8828
Idź Liwia, myslę, że już powinno Ci wyjść... Będę trzymać kciuki :) Lepiej wiedzieć na czym się stoi niż się nakręcać itp Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę to też miałam 19 lat ;)

Ja mam Liwia to samo :) wczoraj jakas masakra byla a dzis kompletnie nic nie czuje ze @ sie zbliza no tylko mam apetyt wiekszy hehe :) dziewczyny nie wahajcie sie czy to odpiwiedni czas :) moja kolezanka czekala i czekala i teraz dupa stara sie od 2 lat i mowi ze gdyby mogla cofnac czas to napewno nie zastanawialaby sie tak dlugo :)

Gość Liwia99
Ale boje sie :P Boje sie i sie sama z siebie smieje :P No to jest nienormalne :P Caly czas macam sie po (.)(.) czy czasem nie zaczynaja bolec.Az chlopakowi od dwoch tygodni mowie zeby mnie nie sciskal bo nei bede czuc :P Cholera sama nie wiem. Wieczorem moze po test skocze i zrobie jutro rano.A jesli nie jutro to w srode

Gość Aneczka8828
Dziewczyny, a powiedzcie mi, jak się bada szyjkę? Czy miękka czy twarda, to wiem. Ale czy wysoko czy nisko, to jak? Tak konkretnie. I z tą otwartością? jak to sprawdzić? Mozecie bardzo obrazowo napisać hehe :p

Gość Liwia99
Wiem ze w internecie bylo to opisane ilustracjami :P