Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge przestac o tym myslec

Moja mlodsza siostra jest w ciazy. Nie tak to mialo byc...

Polecane posty

Gość rozmowa czyni cuda
zaszalała dziewczyna i tyle , dla niej to też nie łatwe !

ale jak bys nie pomogla? wyrzucilabys z domu?

Gość gość
niech odda do adopcji co za problem?dlaczego odrazu zabijac dziecko?mozoe oddac do ona zycia lub zostawic w szpitalu i tyle napweno znajdzie kochajaca rodzine.

a jesli chce usunacv? Mowila o aborcji. To mam ja zmusic by urodzila?

Gość gość
W ktorym jest tygodniu? Do 8 tc mozna usunac tabletkami.. Moja znajoma tak zrobila.

Gość gość
Przeciez juz w 6 tygodniu mozna uslyszec bicie serduszka.

Gość lubie luksus
to jest prowokacja , w tamtym roku byl identyczny temat . Pod koniec okazalo sie , ze to dziecko meza autorki. Autorka szpiegowala ich przez jakies urzadzenie zamontowane w dlugopisie :D i potem to na laptopie odtwarzala :D Ludzie , nie dajcie sie nabrac!!!!!

Gość gość
Do lubie luksus chetnie poczytam w takim razie caly tamten temat.. Mozesz dac linka?

Gość lubie luksus
nie chce mi sie pisac ale ta kobieta byla stomatolozka i maila meza ktory jak sie okzalo byl strasznym d****arzem i zdradzal ja na lewo i prawo. O czym dowiedziala sie z tej kamery ktora zostawila w sypialni.

Gość gosc 123
A moim zdaniem powinnas pomóc siostrze. Na kogo ma liczyc jak nie na najbliższą osobe, rodzinę? Fakt, to bylo nieodpowiedzialne, ale ja jestem zdania, ze jak wszyscy beda wspolpracowac, to dziecko tez sie wychowa. Nie musi byc bogato, byle by bylo zgodnie. Musisz pomóc siostrze, chociażby na starcie, póki sama nie znajdzie wlasnej drogi. Sama tez bedziesz miec pocieche z takiego malego szkraba.

Gość gość
gosc 123 A moim zdaniem powinnas pomóc siostrze. Na kogo ma liczyc jak nie na najbliższą osobe, rodzinę? Fakt, to bylo nieodpowiedzialne, ale ja jestem zdania, ze jak wszyscy beda wspolpracowac, to dziecko tez sie wychowa. Nie musi byc bogato, byle by bylo zgodnie. Musisz pomóc siostrze, chociażby na starcie, póki sama nie znajdzie wlasnej drogi. Sama tez bedziesz miec pocieche z takiego malego szkraba. xxx ogarnij ze sie. jak jej ma pomoc? laska wogole kasy swojej nie ma..rente jej zabiora bo przestanie sie uczyc, do pracy nikt jej nie przyjmie. ojcec nieznajomy. Autorka i jej maz ma utrzymywac rodzine 5 osobowa? masz dzieci? chyba nie bo nie wiesz jakie sa koszty.... Ciezarna musi sama zdecydowac to chce zrobic. Autorka duzo jej pomogla chocby tym ze pozwolila zamieszkac u siebie. I nie robcie juz z siebie takich dobrych, bo gdyby was to dotyczylo to watpie byscie zrobily to co tu deklarujecie.... w koncu skądś sie biora domy dziecka, samotne matki, aborcje. A więc nie badzcie tu fikcyjnymi swietymi teresami

Gość gosciu z daleka
Jesli siostra zdecyduje sie na aborcje, to bedzie najlepsze rozwiazanie. skonczy studia, znajdzie prace, znajdzie odpowiedniego partnera i wtedy pomysli o macierzynstwie. Nie pieprzcie o psychicznych czy fizycznych konsekwencjach i ze jakos to bedzie jak urodzi. Lepiej, zeby dziecko bylo chciane i kochane i mialo warunki niz urodzic i sie martwic co dalej. Jak odda do adopcji, to bedzie do konca zycia myslec czy dziecku jest dobrze czy jest kochane, a moze nie bedzie w stanie je oddac ani wychowac. Aborcja to nie koniec swiata. Trzeba podejsc do niej rozsadnie i rozwazyc ile osob na niej zyska, a ile bedzie problemow jesli faktycznie zdecyduje sie urodzic.

Gość gość
takie spokojne i bezstresowe pisanie kafeterianek namów siostrę do zabicia dzieciaka ech matki polki by ktoś pomyślał a tu co druga to suka bez serca autorko siostrę masz fakt nie poważną no ale teraz to już nie ma co gdybać bo już jest po fakcie no chyba że faktycznie zabijecie dzieciaka i proszę mi nie pisać JAKIEGO DZIIECIAKA bo to tylko zlep komórek itd. itp. bo moje zlepy komórek są w szkole i biegają po domu a jeden rano powiedział do mnie kocham cię mamo więc znam rodziców dziewczyny która się powiesiła po aborcji rodzice nalegali bo miała 17 lat więc .....

Gość gość1234
to widocznie tylko ja jestem tak nauczona, ze rodzina musi sie wspierac. Sama dałabym wsparcie i też mogłabym na nie liczyc - i nie jestem świętą Teresą.

Gość gość
Czasami bardzo byś sie zdziwiła i rozczarowała " wsparciem " rodziny

Gość gość
A jak pisze w dokumentacji ciazowej? Dziecko? Pisze zarodek w tak wczesnej ciazy a pozniej płód!

Gość gość
dla katolików płód i zarodek to DZIECKO.

Gość gość
Ale na tym etapie to zarodek!

Gość gość
można i tak jak piszecie- usunąć, ale no właśnie, ale... tego się nigdy nie zapomina, przychodzą momenty w życiu, że jakieś wydarzene przypomni ci co zrobiłaś do tego trzeba miec silną psychikę, np. jak matka co ma 5 dzieci to zrobi to sama sobie może to jakoś wytłumaczyć, ale dziewczyna na progu macierzyństwa? coś mi się zdaje,ze solidnie to odchoruje zmieni to jej życie bardzo

Gość nie mog przestac o tym myslec
Pisalam juz wyraznie po kilka razy, ze na pewno to nie jest dziecko mojego meza, a te bzdury o kamerce w dlugopisie to wez dzieciom na dobranoc opowiadaj. Nawet by mi sie nie chcialo takich glupich historii tworzyc. Rozmawialam dzis dlugo z siostra, ja wzielam wolne w pracy, ona nie poszla na zajecia. Mamy caly dzien dla siebie. Mloda jest troche rozstrzesiona, poszla sie przespac, ale powtarzala dzis caly czas, ze jest pewna i decyzje podjela. Czyli chce ciaze usunac.

Gość gość
no niestety- coś za coś kazda decyzja ma swoją cenę ale skoro tak postanowila- widocznie nie ma wyboru gdyby miała wybór to pewnie by urodziła

Gość gość
znam podobny przypadek ze swojego otoczenia kobieta zrobiła to wiele lat temu po jakimś czasie wyszła za mąż i urodziła 3 dzieci ma męża, dom ulożone życie, ale leczy depresję, może nie z tego powodu ? tak też bywa

Gość gość
życie nie rozpieszcza, można prawić morały, kiedy nie brakuje kasy, ale kiedy jej nie ma to wszystko staje się nieosiągalne, wszystko toczy sie pod górę, autorko pociesz siostrę, twoje wsparcie jest jej teraz potrzebne najbardziej na świecie, bez wzgledu na to jak postanowi

Gość nie mog przestac o tym myslec
oj nie wiem czy majac nawet miliony by urodzila, bo dzis powiedziala, ze to ''nie czas w jej zyciu by zmieniac pieluchy bachorom''. A tak raczej nie mowi osoba ktora chce byc matka ale nie moze bo nie ma warunkow

Gość gość
z tego co czytam to, autorko jesteście same z siostrą bez matki? tylko macie ojca, ale nie musisz odpowiadać, pytam bo wiem jak wazna jest w takich chwilach matka wspólczuję tej młodej kobiecie, bo przerwać takie studia to cios, a macierzyństwo to nie wczasy, to ciężka charówka, a na dodatek bez ojca dziecka na łasce rodziny ona podejmuje teraz najcięższą decyzję swojego życia ,bo od niej zalezy co będzie dalej, to wszystko nie jest takie proste i jednoznaczne, życie to najlepszy nauczyciel, może na przyszłość będzie rozważniejsza.

Gość gość
moja siostra urodzila, rodzice pomogli ale rzucila studia, poszla do pracy i dzisiaj szkoda mi dzieciaka bo siostra mu ciagle wypomina ze to przez niego zmarnowala sobie zycie, moze i go kocha w jakis tam sposob ale nie tak jak powinna matka kochac swoje dziecko, moja mama go bardziej kocha niz moja siostra, w koncu to moja mama odwalala cala robote za siostre.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Ale na tym etapie to zarodek! x zarodek to człowiek w początkowej fazie rozwodu- i nieważne czy Tobie się to podoba czy nie, bo to jest FAKT niepodważalny nawet przez naukę. Ale ludzie są teraz zezwierzęcieni- aż rzygać mi się chce jak czytam co poniektóre wypisują. Cholera lamentują nad biednymi piesiami w schroniskach czy na ulicy, ale zywego człowieka, któremu po 21dniach od zapłodnienia bije SERCE tylko by w kibel spusciły :o jesteście odrażającymi kreaturami- bo na pewno nie ludźmi. Ludzie mają dusze (czy to sie komuś podoba czy nie) - wy nie.

Gość gość
Matka polka sie znalazla... To czy tobie sie podoba czy nie na tym etapie to jest zarodek! Tak pisze w kazdej dokumentacji lekarskiej! Pozniej nazywa sie to plod! Pewnie lepiej zeby urodzila i zeby dziecko nie mislo warunkow do zycia, jak zapyta o ojca to co mu powie? Ze nawet nie wie jak ma na imie bo na jednej z imptez poplynela? Lepiej zeby dziecko mialo godne warunki i pelna rodzine! Znalazla sie matka teresa bez skazy... Pfff

Gość gość
Kazda cwana w internecie i zgrywa matke Terese ale jakby do jej domu zwalila sie ciezarna siostra bez kasy z zamiarem pozostania nie wiadomo jak dlugo to juz widze jakby sie cieszyly z tego dzieciaczka, wezcie sie juz nie osmieszajcie...

Gość gość
Może w waszych patologicznych rodzinkach sie skrobie dzieci nad kiblem. u mnie wszyscy sa NORMALNI.