Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemilyzapach

ciaza a brzydki zapach

Polecane posty

Gość niemilyzapach

Witajcie jestem w 9 tygodniu ciazy. Nie mam zadnej infekcji mimo tego mam bardzo nieprzyjemny zapach z pochwy :/ bardzo mi to przeszkadza. Podmywam sie zelem intymnym Lactacyd ale nowy dzien sie zaczyna i znow ten zpach. Pomozcie

Gość Ula789
Na Twoim miejscu zrobiłabym posiew z pochwy aby wykluczyć infekcje. Jeśli będzie okej to zrób sobie 7-dniową kurację probiotykiem dopochwowym lactovaginal, odbuduje i wzmocni on Twoją mikroflorę, jest on bezpieczny dla kobiet w ciąży, jego szczepy zostały dokładnie przebadane, posiada pozytywną opinię PTG. Myślę że po tej kuracji wszystko powinno wrócić do normy.

Gość gość
Jak byłam w ciąży ginekolog polecił mi provag, zażywałam go do samego porodu. W tym czasie nie miałam żadnej infekcji czy innych problemów intymnych. Zaparcia również mnie nie męczyły, a wiem że mogą być one dużym problemem, siostra bardzo narzekała w ciąży właśnie na problemy jelitowe. Ja akurat wolę kapsułki doustne, zresztą z dużym brzuszkiem łatwiej coś połknąć niż sobie wsadzić :)

Ja praktycznie przez całą ciążę stosowałam profilaktycznie Lactovaginal, ponieważ ten probiotyk zalecił mi mój ginekolog. Stosowałam go praktycznie do samego porodu, 1 globulkę tygodniowo i problemów nie miałam, więc polecam Polecam fajną stronkę http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/infekcje-intymne/dolegliwosci-intymne-w-czasie-ciazy/

Zgadzam się z poprzedniczką, zrób wymaz i jeśli wszystko będzie ok to przelecz się probiotykiem np. wyżej wspomnianym Lactovaginalem. Ja będąc w ciąży stosowałam właśnie Lactovaginal praktycznie przez całą ciążę, profilaktycznie raz w tygodniu aby uniknąć infekcji intymnych Tutaj jest świetny artykuł na temat infekcji w ciąży. Warto przeczytać http://kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/infekcje-intymne/dolegliwosci-intymne-w-czasie-ciazy/