Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja a kościół co wybrać?

Polecane posty

Gość gość
rozkaz rodzenia co rok lub 2 jest od zawsze

Gość gość
ciemnota sredniowieczna

Gość gość
kobieta z 20 dzieci moze zdychac z glodu a zaden oredownik wielodzietnosci jej nie pomoze

Gość gość
Pomysl Co dla ciebie i twojej rodziny jest najlepsze.

Gość gość
Widać że to prowo na kilometr-daj se siana babo... Zresztą był już temat o tym "pytanie do katoliczek''

Gość gość
russisch-blau-vom-zarentraum.npage.de

Gość gość
Nie wiem co Ty masz za dylemat-przecież nie jesteś wierząca to o jakim piszesz wyborze?Między czym?Po co Tobie Kościół w który nie wierzysz? Smiechu warte.Gdybyś miała realny dylemat,zapytałabyś w odpowiedniej POradni a nie tutaj na lewackico antyklerykalnym forum.Chciałaś tylko się ponabijać z ''zacofanego''KK,i katolików prawda?

Gość sorki ja na moment
ja nie wiem,nie orientuję się ale podobno z takimi przypadłościami można stosować metodę Roetzera.Ale w sumie przy takim stanie zdrowia to na pewno musi doradzić wszystko lekarz

Gość gość
jest rozkaz rodzenia co rok lub 2

Gość gość
to znowu Ty chory trollu...

Gość gość
jest rozkaz zycia w biedzie glodzie ciasnocie brudzie i smrodzie -a najlepszym sposobem na to jest wielodzietnosc wynikla ze stosowania metod naturalnych

Gość gość
skoro nie chcesz wiecej dzieci przez finanse a wolisz sluchac tych sku/rwysynow zabraniajacych antykoncepcji i pier/dolacych ze odmawianie mezowi to grzech to bzykaj sie bez zabezpieczenie, a co tam. przy nastepnej ciazy moze napisz do kurii? moze ci wysla jakis datek w ramach odpowiedzialnosci za swoje chore p**********e?

Gość gość
jest rozkaz zycia w biedzie o wodzie i chlebie

Gość gość
poczytaj troche wiecej na temat nmpr zacznij od rotzera - jest fajna ksiazka, szcegolowo opisuje ja mam cykle 24-40 dni, hiperprolaktynemie czynnosciowa, cykle niekoniecznie owulacyjne i ponad 35l na karku da sie, przeszkody ktore opisujesz nie sa przeszkodami - 3dc czy 33dc - to zalezy czy byla owulacja czy nie, bo moze to bylo tylko krwawienie srodcykliczne.... w twoim przypadku sprawdzlyby sie jako pomoc testy owulacyjne, albo jakas persona ;) nie poddawaj sie, probuj pzdr

Gość gość
o właśnie :)

Gość gość
a dzeci beda sie rodzic co rok lub 2

Gość gość
Jak slysze o nmpr to mnie szlak trafia, glupio sie pytasz co wybrać. Jak wpadniesz to kościół ci da na wychowanie tego dziecka? Ksiadz pomoże? Czy jeszcze będzie lapy wyciągał by od was wyszarpać resztki kasy... Klechy juz nie wiedzą w jakie sfery ludzkiego życia maja ingerować a co drugi to pedofil albo gej, sluchaj sie dalej co panowie w sukienkach rozkazują a osiągniesz radość z życia jak będziesz kombinować za co jedzenie dzieciom kupić. To twoje dzieci i ich liczba i przyszłość jaką im zapewnisz zależy tylko od ciebie a nie jakichś głupich reguł co glosi ktoś kto dzieci nie ma, na siebie zarabia zbierając od innych i nigdy mu nie zabraknie bo kuria mu zawsze jeść da a ty wpadnij jeszcze 4 razy, szczególnie przy nieregularnych cyklach, doprowadź dom do ruiny i wystąp w tv, znów będą pokazywac jak to tata zarabia 1500zl, matka nie pracuje bo kiedy jak musi obrobić 10 dzieci i retensje "bo nam nie starcza, jak żyć, za co?" to sie k...wa trzeba zabezpieczyć, miej 2-4 dzieci, wiesz chyba na co cię stać a nie narobić a później marudzić a dzieci żadnej przyszlosci nie mają.... Bądź wierząca ale do jasnej cholery myśl trochę o swojej rodzinie a nie o,tym co w chmurkach niby siedzi!

Gość gość
Oto, czego uczę: postępujcie według ducha, a nie spełniajcie pożądania ciała. Ciało bowiem do czego innego dąży niż duch, a duch do czego innego niż ciało, i stąd nie ma między nimi zgody (Ga 5, 16–17).

Gość gość
wpisz w przegladarke "antykoncepcja dzieli kosciół" i bedzie artykuł ks. Jacka Prusaka o tym, poczytak to zmadrzejesz

Gość gość
Powinnaś wiedzieć, że jeśli dojdzie do zapłodnienia, to tabletka antykoncepcyjna może nowo poczęte dzieciątko zabić. Naprawdę życie ludzkie cenisz na równi z przyjemnością, zaspokojeniem swoich pożądliwości?

Gość gość
'

Gość gość
oto chodzi ze nie dojdzie do zaplodnienia stosujac tabletke, bo nie ma owulacji

Gość bkt
ja p******ę... pierwszy raz słyszę że jest nakaz rodzenia dzieci co rok albo 2.... wy jacyś p*****lnięci jesteście.... a wiecie dlaczego ogółem kościół jest przeciw antykoncepcji??? bo jest przeciw zabijaniu, a stosując antykoncepcję również może dojść do zapłodnienia ale komórki nie mają możliwości zagnieżdżenia się i obumierają, o to chodzi, nawet przy gumkach jest ryzyko bo dziecko powinno byc poczęte z pełnej palety plemników a nie jakiś kilku którym sie udało i które niekoniecznie są najsilniejsze...

Gość gość
akurat nie oto chodzi. Kościół jest przeciwko "marnowaniu nasienia", a jak kobieta co miesiąc wydala komórkę jajową w czasie miesiączki to jest ok

Gość gość
najbardziej mnie wk... kobiety piszące że one są "prawdziwie silnie wierzące" i stosują mettodu naturalne, i że bóg ich wysłuchuje i nie zachodzą! Nawet widziałam w innym temacie jak ze 2-3 się wypowiadały że nie stosują nic od kilku lat, maja już dzieci, normalnie współżyją kiedy chcą ale modlą się i nie mają więcej dzieci. Jedna sugerowała, że jak ktoś "nie współpracuje z bogiem", nie modli się szczerze, to bóg go nie słucha i dlatego jest niechciana ciąża!!!! jak można mieć w sobie tyle pychy i sugerować że wszyscy są gorszymy katolikami itp skoro nie doświadczyli cudu nie zachodzenia w ciążę mimo braku antykoncepcji. I jakim durniem trzeba być by zalecać to samo innym, z adnotacją że musisz "wierzyć prawdziwie", bo inaczej się nie uda. dla mnie jak ktoś chce stosować takie metody to ok, ale niech wtedy taka osoba się zrzeknie wszelkich praw socjalu. Niech taką prawdziwą katoliczkę z 4 lub 5 dzieci utrzymują tylko praktykujący katolicy, a nie my wszyscy, bo ja się nie chcę dokładać do czyjegoś fetyszu w postaci zamiłowania do ryzyka lub ewentualnie oceniania śluzu "na oko" i innych zgadywanek.

Gość gość
Kościół nie zabrania antykoncepcji mechanicznej (gumki). Jest nazywana "mniejszym złem". Można stosować

Gość gość
a to akurat zalezy wg ktorego ksiedza

Gość gość
06.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość ciemnota sredniowieczna x ciemnota to ludzie, którzy wbrew dowodom naukowym dalej myślą, że życie po życiu nie istnieje ;)

Gość gość
ja chcę wierzyć że istnieje i -szczerze - podaj linki do tych dowodów, to je ocenię jako naukowiec.

Gość bkt
metody naturalne mają taką samą skuteczność jak anty, a śluz na oko???? dobre:P kobieto... tu nie ma co na oko tylko to się widzi, ciężko nie odróznić śluzu płodnego od niepłodnego:P i kochana nie wszyscy stosujący naturalne metody to katolicy... litości...