Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja a kościół co wybrać?

Polecane posty

Gość gość
09.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość skoro jest wiele książek nie kościelnych to daj mi w końcu listę tytułów, bo sie miotasz. nie mam czasu szukać w necie, a ty znasz te pozycje i niby taką katoliczką jesteś, to może pomóż innym w oświeceniu. x odsyłam do tego co napisałam wyżej- mi nie zależy na tobie ani twojej wierze. Nie jestem Jehowa, żeby ci tytułami książek rzucać. Będziesz chciała- sama zgłebisz tą wiedzę. nie bedziesz chciała- to nawet i w necie nie poczytasz. Dałam Ci wedke (jak na katolika przystało) wiecej NIE MUSZĘ ;)

Gość gość
brzydzi cię twój sluz??? o rany... straszne... kupa nie jest potrzebna do nprjezyk.gif" TAK, gdy wydzielina opuści la ciało mnie brzydzi, na tej samej zasadzie gdybym splunęła do szklanki, już bym tego nie wypiła. Dlatego brzydzą mnie takie maniaczki które lubują się w babraniu wydzielinami. Bardzo. Serio to az mnie osłabia to jak to opisujecie - dla mnie jesteście oblechami "i to ty mnie atakujesz nie ja ciebie kochana, ja piszę jak to wygląda a ty się wściekaszjezyk.gif a co do badania szyjki ja w przeciwieństwie do ciebie mam łazienkę z drzwiami i nie muszę tego robić przy innychusmiech.gif" łazienkę tez mam ale po co w imię chorej ideologii ma się tam macać przez kilka minut jak w te 5 minut mogę się ubrać, poczytać newsy, wypić kawę, porozmawiać. cokolwiek. "nikogo nie przymuszam bo mnie to wali, naprawdęusmiech.gif ale zanim ktoś się wypowie, niech sam spróbuje najpierw a potem oceniausmiech.gif" nie, zrozum że niektórym już ciarki przechodzą jak czytają o tym waszym fetyszu i ja np. mogę mieć zdanie bez próbowania, bo to dla mnie jest tak ohydne że po prosty słów mi brak - chyba przestanę korzystać z publicznych toalet bo jeszcze się tam kiedyś natknę na jedną z was brudasek zboczonych fanatyczek. Uważam że jesteś jak zwierzę które się liże po tyłku.

Gość gość
tzw autorytety zakazuja kobietom ksztalcenia sie a jesli baba pracuje to nie wolno zarabiac jej wiecej niz srednia krajowa bo tzw autorytety ją wyklna

Gość bkt
bo npr to nie kalendarzyk który pewnie na wioskach stosuja:P żeby npr było skuteczne trzeba mieć wiedzę i o metodach i o swoim ciele a tam pewnie tego nie maja:) proste ale dla niektórych zbyt trudne:P

Gość gość
09.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość pisalo ze na wsi antykoncepcje stosuje 10 razy mniej bab niz w miescie i wiekszosc przypadkow dzeciobojstwa zdarza sie na wsi-kobiety stosuja metody naturalne zamiast antkoncepcji, rodza stado niechcianych dzieci, i morduja nowordki bo nie maja warunkow i kasy do wychowania coraz to liczniejszych dzieci -oto do czego prowadzi stosowanie metod naturalnych zamiast antykoncepcji i posluszenstwo tzw autorytetom x te kobiety nie stosują NPR- jak nie wiesz to nie gadaj. One stosuja zasadę 'co Bóg da" a tego wiara katolicka nie popiera.

Gość gość
na wsi stosuje sie masowo metody naturalne

Gość gość
" odsyłam do tego co napisałam wyżej- mi nie zależy na tobie ani twojej wierze. Nie jestem Jehowa, żeby ci tytułami książek rzucać. Będziesz chciała- sama zgłebisz tą wiedzę. nie bedziesz chciała- to nawet i w necie " miotasz się bo nie masz żadnej listy i nic konkretnego a te bzdury które podałaś to są akurat powszechnie znane i oficjalna nauka ich nie uznaje.

Gość gość
nie, zrozum że niektórym już ciarki przechodzą jak czytają o tym waszym fetyszu i ja np. mogę mieć zdanie bez próbowania, bo to dla mnie jest tak ohydne że po prosty słów mi brak - chyba przestanę korzystać z publicznych toalet bo jeszcze się tam kiedyś natknę na jedną z was brudasek zboczonych fanatyczek. Uważam że jesteś jak zwierzę które się liże po tyłku. x powinnas isc do dobrego psychologa- autentycznie. Śluz Cię brzydzi? To ja współczuję Twojemu męzowi, bo pewnie biedak nawet fajnej zabawy z Toba nie ma ;) Sperma tez Cie pewnie brzydzi ;P

Gość gość
ciemne wiesniaczki stosuja masowo metody naturalne bo wies jest na poziomie sredniowiecznym a skutkiem tego jest wielodzietnosc bieda i dzieciobojstwo

Gość gość
zrozumcie wreszcie że nie każda z nas chce tracić czas na te obserwacje, nie każda ma ten czas, nie każda chce to robić przy mężu bo nawet głupi pomiar temperatury rano może sprawiać że mu się odechciewa!

Gość bkt
do gościa z 20.49... jak to czytam to stwierdzam że masz problemy psychiczne i szkoda na ciebie czasu.... zboczone fanatyczki??? zwierzęta??? mam nadzieję że będziesz zreć te tabl do końca i się nie rozmnozysz...

Gość gość
miotasz się bo nie masz żadnej listy i nic konkretnego a te bzdury które podałaś to są akurat powszechnie znane i oficjalna nauka ich nie uznaje. x a wmawiaj sobie :D Myslisz, ze mnie wzruszysz tym?:D Ja swoje wiem, swoje przestudiowałam w życiu na ten temat ( 5 lat studiów plus praca demonologa od 5 lat). Nauka nie uznaje? Czego konkretnie pani madralińska?:D

Gość gość
09.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość zrozumcie wreszcie że nie każda z nas chce tracić czas na te obserwacje, nie każda ma ten czas, nie każda chce to robić przy mężu bo nawet głupi pomiar temperatury rano może sprawiać że mu się odechciewa! x ale nie kazda musi! Każe Ci ktos byc katoliczką? Nikt tu nikogo do niczego nie namawia

Gość bkt
ja to rozumiem, ale wyzywanie kobiet które to popieraja od brudasek, zwierzat, fanatyczek, ciemnoty itp nie jest na miejscu...

Gość gość
20;55 musisz byc bardzo biedna. naprawdę ci współczuje :( rozumiem, że niezłej patologii pochodzisz- słownictwo rodem z rynsztoka.

Gość bkt
hahaha.... jestem szczupła i noszę rurki :P każdy sądzi po sobie:P to że ty taka jesteś nie znaczy że inni też są:P

Gość bkt
pomodlę się dziś za ciebie, naprawdę:) ta modlitwa przyda ci się bardziej niż mnie:) to przykre że kobiety potrafią reprezentować sobą taki poziom...

Gość bkt
i nie pisz tak... bo złe zawsze wraca... znam to z bliskiego otoczenia...

Gość gość
"możesz sobie wsadzić takie życzenia, ja ci szmato z kolei życzę żeby ci cała rodzina wyzdychała, żeby cię facet zdradzał z k*****i i przyniósł ci hiv, żebyś k***a za te brednie co wypisujesz dostała raka, a najbardziej ci szmato tępa, gnoju, kawalku g***a katolickiego, tłumoku, ś****wo, brzydulo, życzę żeby cię napadł tłum niewyżytych zboków i zerżnął z 10 razy, zapłodnił, po czym wykopał ci z glana wszystkie zęby i wrzucił cię do rowu. Bo za swoje poglądy to na tyle zasłużyłaś. ależ w Tobie nienawiści...sam jad i wulgarność,chyba rzeczywiście musisz być bardzo biedną osobą -żałosna jesteś w swoim chamskim zachowaniu,i faktycznie z patologii pochodzisz-slownictwo Cię zdradza, uważaj żebyś się kiedyś nie ugryzła w język uważaj żebyś się kiedyś nie ugryzła w język bo się otrujesz własnym jadem

Gość gość
ja nie wyobrażam sobie do kogoś powiedzieć takich słów jakich Ty używasz do wobec innych ludzi...nie masz za grosz szacunku do drugiego człowieka,wątpię że Ty masz męża czy partnera-nie wierzę by jakikolwiek normalny mężczyzna chciał zadawać się z takim chamidłem.. ps a te swoje fantasy historie pt katechetka w ''brylach''z krótkimi włosami to już ponawiasz drugi raz ,w stosunku do kolenej osoby-widać że jesteś bardzo ograniczona umysłowo nie wiem jak można być tak obleśną,i obrzydliwie wulgarną osobą jak Ty,poziom jaki tu prezentujesz soba to jest dno dna Moim zdaniem ta osoba jest bardzo chora-nikt o zdrowych zmysłach nie wypisuje takich rzeczy...to przekracza wszystko

Gość gość
To ja autorka:) Jestem wierząca ale jak slysze te wszystkie obelgi to zaczynam zalowac:'( dlatego założyłam ten wątek gdyż jak jedna z Was powiedziala zebym poszla do poradni wiec juz mowie bylam... Wtedy pani mi powiedziała ze mogę stosowc tabletki ale w potencjalnie płodne dni mamy nie współżyć pg taka niby naturalna metoda... Dziwne mi sie to wydało ale ok-kobieta wie co mówi bo przecież z poradni parafialnej...Poszlam do spowiedzi a tutaj zonk ksiadz zbeształ i rozgrzeszenia nie dal... ja w 1 ciaze zaszłam jak kończyl mi sie @ a w 2 w dniu spodziewanej @... Wiec ja nie mam pewności kiedy tym razem będzie tak??? No i zastanawialam sie nad tym urządzeniem co sie kupuje nie pamietam nazwy ale na podstawie chyba temp i sliny(?)nie pamietam dokładnie określa.dni płodne ale...cena ok 2000 zl - moglabym dać ale tam jak byk pisze ze nie stosować przy pracy zmianowej i cyklach powyżej 36 dni... a.pytanie zadałam nie prowo ale dla wiedzy jak to jest ze w naszej wierze dla ksiedza i kosciola wazniejsze od tego czy wierze w Boga i staram sie byc dobrym czlowiekiem jest czy pykam sie w gumkach czy zażywam tabs? aaaa i jeszcze chcialam dodać ze czuje sie jak potępiona ze myślę o przyszłości moich dzieci... a jeśli sie zażywa tabletki nie dochodzi do owulacji wiec o dzialaniu poronnym nie ma mowy-specjalnie pytałam dr...

Gość gość
link: ( h ttp://www.naturalfamilyplanning.ie/nfp-effectiveness/nfp-comparison/) link: ( h ttp://www.perimon.com/en/pearlindex.html ) NFP - nmpr skutecznosc wg indeksu pearla dla metody objawowo termicznej podwojnego sprawdzania jest wyzsza niz dla prezerwatywy... i wynosi (0.4)* - idealne uzycie oraz 1.8 - rzeczywiste stosowanie. to nie jest zaden ciemnogrod tylko nauka... i prosze nie mylic NMPR z tzw. kalendzrazykiem bo to glupota! krytykujecie cos, o czym nie macie pojecia... jestem wyksztalcona osoba, ze studiami podyplomowymi, 1 planowanym dzieckiem i 2 w drodze nmpr stosuje od 8 lat, bo wtedy dojrzalam do tego, po tym jak hormony rozwalily moj organizm...

Gość gość
Skoro tak to powiedz mi jeśli z nocnej zmiany wracam o 8 poloze sie spac, wstanę to temp zmierzę ok godz 12-13...potem jak mam ranna zmianę zmierzę o godz 4:20 a popołudniową to ok godz 7 czyli to.jest o stałej porze nie sadze...no chyba ze mam prace zmienić...

Gość gość
swoja drogą wiem od własnego męża że nic tak nie niszczy sexu w związku jak te wszystkie pomiary, oglądanie się, przy facecie w łóżku

Gość Lilliana
szukam osób, które wraz ze mną będą chciały zalożyć fundację/partię/stowarzyszenie na rzecz walki z: -katolickim fanatyzmem i ciemnotą -agitacją w szkołach, salkach katechetycznych, w sieci, na rzecz npr -publicznym obrażaniem innych i publicznymi kłamstwami np. na temat rzekomo powszechnej szkodliwości antykoncecji. proszę wpisywać tu maile wyślę potem zbiorowo co dalej. Precz z ciemnogrodem i głupotą, która się tu panoszy. Załóżmy stronę, wydajmy artykuł, cokolwiek, by nasze córki/synowie nie brali za kilka przykładu z tych osób od npr. Ich siła przebicia jest duża i są gotowi jak widać na wszystko by dalej opowiadać tu swoje i namawiać innych na ten styl życia.

Gość Lilliana
inaczej: reagujmy szybko, bo jak nie będziemy my normalne nic robić to te oszołomy katolickie np. wniosą o ustawę zakazującą sprzedaży pigułek, spirali. tak się np. dzieje jak muzułmanie się w jakimś kraju dobiorą do władzy. To jest chore - trzeba w końcu działać bo się obudzimy zniewolone, a te dziwaki niech mają prawo do opowiadania sobie o npr ale tylko we własnym gronie koło kościoła itp

Gość gość
zapewne po ilus tam obserwacjach wiesz na jakim poziomie mniej wiecej przebiega twoja linia pokrywajaca, jaka jest twoja temepratura w pierwszej fazie, a jaka w drugiej fazie ( u mnie charakterystyczne jest to, ze zadne gotowe arkusze -wykresy nigdy nie wchodzily w gre, bo moja temperatura 1 fazy oscyluje wokol 35 - 36 stopni) ;) znajac te oinformacje notujesz temeratury z roznych pomiarow roznymi kolorami, wyznaczasz stale pory mierzenia np dwie dla dwoch roznych zmian i sprawdzasz z reszta objawow, w koncu poznasz swoj organizm na tyle ze bedziesz wiedziec :)

Gość gość
fertilityfriend(kropka)com - miejsce do notowania, dostep vip daje calkiem fajne mozliwosci npr(kropka)pl - odpowiedzi na pytanie o notowanie temp. przy pracy zmianowej

Gość gość
Liluś - powiedz mi jedno, czym sie rozni agitacja na rzecz antykoncepcji, od rzekomej agitacji na rzecz nmpr? Nikt do niczego nikogo nie zmusza. Sa rozne podejscia - czlowiek wyksztalcony zapozna sie z kazdym i sam wybierze. Ciemnogrodem jest wybiorcze przekazywanie wiedzy i ukrywanie alternatyw. Wychowaj dziecko jak chcesz, ale daj mu sznse na samodzielne myslenie i podejmowanie decyzji ;)

Gość gość
- w jaki sposob wlozenie termometru pod jezyk o stalej godzinie, po czym dalesze spanie niszczy sex w zwiazku, bo nie rozumiem? notujesz w wolnej chwili, reszte objawow sprawdzasz w lazience, twoj facet nawet nie musi widziec jak to wyglada chyba ze robisz z tego ceremonial uzalajac sie nad soba tak zeby facet to widzial... ;)