Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja a kościół co wybrać?

Polecane posty

Gość gość
'

Gość gość
"tu nie ma co na oko tylko to się widzi" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Tak, stosują je tylko katolicy, bo kto inny by się chciał użerać...

Gość gość
jest odwieczny niezmienny rozkaz rodzenia co rok lub 2 i posiadania kilkanasciorga, 20 lub 30 dzieci

Gość gość
wiesz nie chodziło mi o to czy widać jaki śluz jest czy nie. ja po prostu w ogóle go nie chcę oglądać. nie interesuje mnie to, nie interesi mnie w ogóle czy mam dzień płodny czy inny, ja po prostu nie chcę kolejnych ciąż. Interesuję się po prostu czymś więcej niż wasze święte JA I MOJE CIAŁO, interesuję się światem zewnętrznym. Mam wkładkę i spędzam życie w miłej nieświadomości co do dnia cyklu. tak trudno pojąć Ci że ktoś może tak woleć, i tym samym nie robi nikomu krzywdy (i tylko nie śmiej mi opowiadać o biednej cierpiącej komórce co nie mogła się zagnieździć).

Gość gość
tzw autorytety kaza kobietom zyc w biedzie glodzie ciasnocie brudzie i smrodzie

Gość gość
09.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość ja chcę wierzyć że istnieje i -szczerze - podaj linki do tych dowodów, to je ocenię jako naukowiec. x "linki"? :D widac jaki z ciebie naukowiec ;) Poczytaj chociazby o mało nagłośnionych cudach typu cud w naszej polskiej Sokółce. Z większych cudów i dokumentacji naukowych na ten temat polecam obraz Matki Bozej z Guadalupe- naukowcy wymiękli... i siła rzeczy potwierdzili prawdziwosć tego zjawiska. Co do życia pozagrobowego to internetu nie polecam, bo wiadomo- wiarygodny nie jest, ale i w tym chłamie znajdziesz różne nagrania evp między innymi (swoich nie udostepniam ze wzgledu na treści, ale są rzeczywiste).

Gość gość
ale nie ma takich cudow ze biedna wielorodka znajduje na wycierczce plik kasy - na zycie

Gość gość
09.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość ale nie ma takich cudow ze biedna wielorodka znajduje na wycierczce plik kasy - na zycie x ale kościół wcale nie pochwala tego, by kobiety rodziły na potęgę. mylisz trochę z neonami... Księża sami mówią, ze to skazywanie dzieci na biede i nie szanowanie własnego zdrowia i ciała, bo ciąża wyczerpuje organizm- i to wiedzą nawet księża. Metoda naturalna jest bardzo wiarygodna a w połączeniu z prezerwatywa, którą kościół dopuszcza jest zdecydowanie lepsza niz tabletki

Gość gość
"Poczytaj chociazby o mało nagłośnionych cudach typu cud w naszej polskiej Sokółce. Z większych cudów i dokumentacji naukowych na ten temat polecam obraz Matki Bozej z Guadalupe- naukowcy wymiękli... i siła rzeczy potwierdzili prawdziwosć tego zjawiska. Co do życia pozagrobowego to internetu nie polecam, bo wiadomo- wiarygodny nie jest, ale i w tym chłamie znajdziesz różne nagrania evp między innymi (swoich nie udostepniam ze wzgledu na treści, ale są rzeczywiste)." ok, podaj nazwiska autorów, tytuły książek, lub jakikolwiek sposób dotarcia do tych źródeł poza twoim "poczytaj to i tamto". Bo aż wstyd tak się kompromitować tytanie nauki po studiach humanistycznych na uczelni prywatenj :)

Gość gość
wszystkie tzw autorytety kaza rodzic kobietom do granic mozliwosci nawet jesli kobieta jest zdychająca i ledwo trzyma sie na nogach -to i tak ma rozkaz rodzic co rok lub 2

Gość gość
"Metoda naturalna jest bardzo wiarygodna a w połączeniu z prezerwatywa," ty dalej swoje. zrozum złaski swojej że nie każda kobieta ma czas i ochotę na codzienne mierzenie temperatury i oglądanie wydzielin. Trochę tolerancji. dla mnie to krępujące i czasochłonne. Tabletkę mogę połknąć w 3 sekundy i przy każdym. Stosuję tabletki+gumki i nie muszę się bać.

Gość bkt
użerać z kim??? z dziećmi??? czy ze śluzem??? bo nie kumam:P a najlepsze jest to że na naturalne metody najeżdżają te które ich nigdy nie stosowały... może wypowie się któras która stosowała je np 2 czy 3 lata??? co jest złego w pełnej swiadomosci swojej biologii??? pewnie że łatwiej żreć chemię... gdzieś któraś napisała że do npr to trzeba nie pracować:P temp mierzysz na śpiocha, wynik się zapisuje na termometrze, możesz odczytać to wieczorem, śluz obserwujesz cały dzień no chyba że się nie podcierasz czy nie podmywasz:P jeśli badasz szyjkę możesz to robić w dowolnej chwili, nie ma musu że rano... ludzie g***o o tym wiecie a jeździcie po tym jak po burej suce:/ ja brałam tabletki kilka lat, teraz uzywam gumek kalendarzyka, obserwuję śluz, jeszcze brakuje mi tylko temp ale jakoś brak mi konsekwencji...omijam dni płodne i tyle... jak dodam temp wywalę gumki:P

Gość gość
metody naturalne powoduja wielodzietnosc i biede

Gość gość
gośc 20:26 mi nie zależy na tym żebyś wierzyła ;) ja Ci nic nie muszę udowadniać. Będziesz chciała- sama poszukasz. Dla mnie ludzie twojego pokroju są śmieszni i tyle, bo bez zgłebienia tematu zabierają głos ośmieszając się przy tym :) Jeśli chodzi o obraz z Guadalupe chociazby pierwsze wskazówki co do nazwisk cenionych naukowców zajmujących sie sprawą znajdziesz w internecie- same badania, ich wyniki niestety- biblioteka... Polecam zacząć od Richarda Kuhna. W latach 30 przeprowadzal badania nad barwnikami- do dziś wielu naukowców potwierdziło prawdziwość tego, co udało mu się osiagnąć.

Gość gość
09.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość metody naturalne powoduja wielodzietnosc i biede x a to dziwne... bo stosując ta metode w połaczeniu z prezerwatywą na przełomie 10 lat zaszłam w 2 planowane ciaże w pierwszym cyklu.

Gość gość
wrrrrrrr jak mnie wk... nie masz pojęcia bkt użerać z kim??? z dziećmi??? czy ze śluzem??? bo nie kumam" ze śluzem - to wynika z kontekstu "co jest złego w pełnej swiadomosci swojej biologii??? pewnie że łatwiej żreć chemię..." Nie piszę że coś złego ale zrozum tłumoku pokurczu że 1.nie chcę mieć tej świadomości, nie interesuje mnie to 2. metody te mnie obrzydzają "gdzieś któraś napisała że do npr to trzeba nie pracowaćjezyk.gif temp mierzysz na śpiocha, wynik się zapisuje na termometrze, możesz odczytać to wieczorem, śluz obserwujesz cały dzień no chyba że się nie podcierasz czy nie podmywasz" Podcierając się nie oglądam wnikliwie wydzielin. kupę też ogladasz? fetysz kurna "jezyk.gif jeśli badasz szyjkę możesz to robić w dowolnej chwili" taaa fajnie? przy mężu, przy dziecku, w pracy? mieszkasz sama czy jak? "nie ma musu że rano... ludzie g***o o tym wiecie a jeździcie po tym jak po burej suce:/" tak, bo to jest właśnie taka bura suka, po prostu niewygoda i ohyda " ja brałam tabletki kilka lat, teraz uzywam gumek kalendarzyka, obserwuję śluz, jeszcze brakuje mi tylko temp ale jakoś brak mi konsekwencji...omijam dni płodne i tyle... jak dodam temp wywalę gumkijezyk.gif " powodzenia a teraz od.. się od innych bo inni się cieszą że mają tabletki, wkładki i nie muszą sobie że tak powiem grzebać. koniec. i naucz się czytać ale ze zrozumieniem.

Gość gość
biedne wielorodki i dzieciobojczynie , zwlaszcza na wsi -stosuja metody naturalne - i jakie s a efekty

Gość gość
"gośc 20:26 mi nie zależy na tym żebyś wierzyła oczko.gif ja Ci nic nie muszę udowadniać. Będziesz chciała- sama poszukasz. Dla mnie ludzie twojego pokroju są śmieszni i tyle, bo bez zgłebienia tematu zabierają głos ośmieszając się przy tym usmiech.gif Jeśli chodzi o obraz z Guadalupe chociazby pierwsze wskazówki co do nazwisk cenionych naukowców zajmujących sie sprawą znajdziesz w internecie- same badania, ich wyniki niestety- biblioteka... Polecam zacząć od Richarda Kuhna. W latach 30 przeprowadzal badania nad barwnikami- do dziś wielu naukowców potwierdziło prawdziwość tego, co udało mu się osiagnąć." A czemu ty śmiesz mnie obrażać skoro tylko poprosiłam o nazwiska, dowody. Mam na słowo wierzyć? To jest naukowa metoda wg. ciebie? I wybacz ale w książce która jest wydana dla kasy nie przez uniwersytet to każdy "autorytet' sobie może wiele pisać. Daniken też wydał książki...

Gość gość
9.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość "Metoda naturalna jest bardzo wiarygodna a w połączeniu z prezerwatywa," ty dalej swoje. zrozum złaski swojej że nie każda kobieta ma czas i ochotę na codzienne mierzenie temperatury i oglądanie wydzielin. Trochę tolerancji. dla mnie to krępujące i czasochłonne. Tabletkę mogę połknąć w 3 sekundy i przy każdym. Stosuję tabletki+gumki i nie muszę się bać. x ja cie do czegoś zmuszam? Napisałam to raz (gości tu masz bez liku). Jestem bardzo tolerancyjna! :D Rozumiem, ze ateiści stosują inne metody antykoncepcji. Jednakże niech nikt nie wpiera katolikom, ze ich metody sa złe, nieskuteczne jeśli nie ma o tym ZIELONEGO pojecia ;)

Gość gość
prezerwatywa to antykoncepcja -a same metody naturalne to droga do wielodzietnosci i biedy, ruiny zycia

Gość bkt
bez względu na kościół tabsy to syf i każdy lekarz to powie, a spirala niszczy ścianki twojej macicy dlatego przy spirali są obfitsze krwawienia.... a kobieta świadoma śwojej kobiecości i ciała nie napisze że ma w d***e kiedy płodne a kiedy nie bo ja interesuje świat zewnetrzny, tylko czy ten swiat zew ci pomoże jak po latach łykania tabl ich skutki wyjdą na wierzch? dla mnie bierzcie co chcecie, możecie żreć to garściami, ale nie negujcie czegoś o czym nie macie nawet g******ego pojęcia...

Gość gość
samo zycie neguje te metody -poczytaj i ogladnij reportaze o biednych wielordkach , zwlaszcza na wsi

Gość gość
A czemu ty śmiesz mnie obrażać skoro tylko poprosiłam o nazwiska, dowody. Mam na słowo wierzyć? To jest naukowa metoda wg. ciebie? I wybacz ale w książce która jest wydana dla kasy nie przez uniwersytet to każdy "autorytet' sobie może wiele pisać. Daniken też wydał książki... x ja Ciebie nie obrażam tylko wypowiadam swoje zdanie :) Pytałaś o linki a krytykujesz książki? Wybacz- dla mnie to śmieszne. I... mi nie chodziło o ksiażki dla kasy- jest wiele publikacji naukowych na ten temat- nie związanych z Kościołem. Tak się składa, że do badan związanych z cudami bierze się najczęściej sceptyków- bo oni tę prace najlepiej wykonaja bez dwóch zdań ;) I jak pisałam wyżej- JA nie muszę Ci nic udowadniac, bo to czy wierzysz czy nie lata mi koło tyłka tak naprawdę :D Będzie Ci zależało na takiej wiedzy w tym temacie- poczytasz choćby i w necie. Ja nie jechowitka ;)

Gość gość
odpowiem tak: wolę np. mając 55 lat zejść z powodu tabletek czy spirali ale ze świadomością że miałam dobre życie, niz przez około 30 lat grzebać sobie w cipce, mierzyć co rano temperaturę, wiecznie myśleć o tym kiedy jestem płodna, wsadzać palce i obmacywać się w środku, bo wg. mnie to jest marne życie. lepiej już zrezygnować seksu niż robić codziennie takie rzeczy. i wybacz mam dwoje dzieci i od tej chwili moja płodność mnie nie obchodzi - najlepiej byłoby gdyby zniknęła. A akurat świat zewnętrzny którego nie doceniasz daje mi bardzo wiele - dzięki zainteresowaniu nim zarabiam 3500 na miesiąc i moge spokojnie utrzymać 2 dzieci więc nie p*****l że od nauki i wiedzy jest ważniejsza wiedza o tym jaki mam dzień cyklu

Gość gość
09.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość samo zycie neguje te metody -poczytaj i ogladnij reportaze o biednych wielordkach , zwlaszcza na wsi x Tyle, ze one nie stosuja NPR... i tu jest różnica. One myśla, że jak Bóg da to da ajak nie to nie- a Kościół wcale tego nie popiera tylko neoni

Gość bkt
brzydzi cię twój sluz??? o rany... straszne... kupa nie jest potrzebna do npr:P i to ty mnie atakujesz nie ja ciebie kochana, ja piszę jak to wygląda a ty się wściekasz:P a co do badania szyjki ja w przeciwieństwie do ciebie mam łazienkę z drzwiami i nie muszę tego robić przy innych:) nikogo nie przymuszam bo mnie to wali, naprawdę:) ale zanim ktoś się wypowie, niech sam spróbuje najpierw a potem ocenia:)

Gość gość
skoro jest wiele książek nie kościelnych to daj mi w końcu listę tytułów, bo sie miotasz. nie mam czasu szukać w necie, a ty znasz te pozycje i niby taką katoliczką jesteś, to może pomóż innym w oświeceniu.

Gość gość
09.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość odpowiem tak: wolę np. mając 55 lat zejść z powodu tabletek czy spirali ale ze świadomością że miałam dobre życie, niz przez około 30 lat grzebać sobie w cipce, mierzyć co rano temperaturę, wiecznie myśleć o tym kiedy jestem płodna, wsadzać palce i obmacywać się w środku, bo wg. mnie to jest marne życie. lepiej już zrezygnować seksu niż robić codziennie takie rzeczy. i wybacz mam dwoje dzieci i od tej chwili moja płodność mnie nie obchodzi - najlepiej byłoby gdyby zniknęła. A akurat świat zewnętrzny którego nie doceniasz daje mi bardzo wiele - dzięki zainteresowaniu nim zarabiam 3500 na miesiąc i moge spokojnie utrzymać 2 dzieci więc nie p*****l że od nauki i wiedzy jest ważniejsza wiedza o tym jaki mam dzień cyklu x ja nie rozumiem po co ateiści zabieraja glos w tej dyskusji. próbujecie udowodnic, że jesteśmy (kobiety wierzące) nieszczęśliwe czy jak? Czy was ktos do czegoś zmusza? Czy każe wam ktoś stosowac ta metodę? Nie! Więc skąd to oburzenie?

Gość gość
pisalo ze na wsi antykoncepcje stosuje 10 razy mniej bab niz w miescie i wiekszosc przypadkow dzeciobojstwa zdarza sie na wsi-kobiety stosuja metody naturalne zamiast antkoncepcji, rodza stado niechcianych dzieci, i morduja nowordki bo nie maja warunkow i kasy do wychowania coraz to liczniejszych dzieci -oto do czego prowadzi stosowanie metod naturalnych zamiast antykoncepcji i posluszenstwo tzw autorytetom

Gość bkt
...A akurat świat zewnętrzny którego nie doceniasz daje mi bardzo wiele - dzięki zainteresowaniu nim zarabiam 3500 na miesiąc i moge spokojnie utrzymać 2 dzieci więc nie p*****l że od nauki i wiedzy jest ważniejsza wiedza o tym jaki mam dzień cyklu.. ja nigdzie nie napisałam że od nauki i wiedzy jest ważniejsza wiedza na temat swojej płodności:) CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM a nie dopowiadaj sobie resztę sama:) metody npr nie wykluczają cię z mozliwości pracy nauki czy imprez:)