Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duża mama 111

przyszłe mamy xl,xxl

Polecane posty

Gość duża mama 111

czy są tu jakieś dziewczyny tóre zaszły w ciąże z nadwagą

Gość gość
tak, ale mam już 13 miesięcznego synka, w ciąże zaszłam ważąc 93 kg, chcesz coś jeszcze wiedzieć?

gość jakich dolegliwości może się spodziewać otyła ciężarówka

Gość gość
Mialam nadciśnienie i prawdopodobnie stan przedrzucawkowy.

Gość duża mama 111
ja się troche boję bo gdy zaszłam w pierwszą ciąże ważyłam 55 klio wszystko było ok a teraz mam 75 i nie wiem czy to może bedzie miało wpływ na przebieg ciązy, jak będę ją znosić i boję się też dużo przytyć bo bedzie mi bardzo ciężko. A jak wy znosicie ciążę czy już jesteście po jakie doświadczenia czy były jakieś problemy przez tąotyłość. Proszę o odpowiedzi bo cieszę sie bardzo że bedzie drugi dzidziuś bo synek ma latka ale mam też obawy żeby wszystko było ok

Gość duża mama 111
mamxxl można wiedzieć któy miesiąc bo ja jestem na początku

Gość gość
też zaszłam w ciążę ważąc 91 kg - obyło się bez problemów, poza przodującym łozyskiem, ciśnienie w normie, wyniki w normie, ponieważ pilnowałam diety, więc po wyjściu ze szpitala ważyłam 86kg. W pierwszą ciążę zaszłam ważąc 70kg - to normalna dla mnie waga i była masakra - skaczące ciśnienie, podejrzenia stanu przedrzucawkowego, puchnięcie...

Gość gość
ja zaszłam w ciąże z dużą otyłością. Lekarz powiedział ze to nie oznacza zaraz komplikacji. To była druga ciąża. Tłumaczył mi tez że stany przedrzucawkowe sa zazwyczaj w pierwszej ciązy, w drugiej sie prawie nie zdarzają. Zrobiłam sobie zdrowa diete pod okiem dietetyka. Do 8 tc schudłam 4 kg. Niestety okazało się że ciąża obumarła juz w 4tc i musiałm miec zabieg. Lekarz powiedział ze moja waga nie miała na to wpływu a przyczyn moze byc bardzo dużo i nie ma co o tym mysleć. Planuje zajsc znów w ciaze jak to bedzie mozliwe czyli za 1,5 mca. Będe szczuplejsza niz przy tej poronionej no ale i tak ze znaczną nadwaga. Mam to szczescie ze u mnie i ciśnienie i cukry i tarczyca zawsze ksiązkowe. Acha - pierwsza ciaże - te donoszona tez zaczynałm z waga 75 kg a wiec nie mała i wtedy nie stanowiło to żadnego problemu. Tylko pilnowałam zeby za bardzo nie przytyć. Jakos w ciązy mit o pilnowanie wychodzi a poza ciaża nie umiem sobie poradzic.. pewnie kwestia motywacji. Będzie dobrze.

Gość to ja z 14 38
miałam stan przedrzucawkowy, ale nie wiadomo czy to przez otyłość, na każdej wizycie, całą ciążę miałam ciśnienie książkowe, gdy okazało się, że przez 4 tygodnie przytyłam 6 kg, położna która mnie ważyła nie mogła uwierzyć. Ważyła mnie na 2 różnych wagach, ale ciśnienie książkowe, lekarz kazał je mierzyć i 1h po wizycie było ponad 140/90 ale ja myślałam że mam zepsuty ciśnieniomierz, pewnie skończyłoby się nadciśnieniem, ale ja dopiero po tygodniu zrobiłam badania-chciałam wszystkie za jedną wizytą a musiałam skończyć branie żelaza, odczekać 2 dni i dopiero zrobić badanie. Wylądowałam w szpitalu, miałam holter, leżałam w sumie 2 dni, przewieźli do innego urodziłam. Synek nie ma i podejrzewam, że nie będzie miał problemów z nadwagą. Oczywiście jeśli nie będziemy popełniać ciągłych błędów żywieniowych ;)

Gość mamaxxl
duża mama 111 ja też na początku ciąży:) 8 tydzień

Gość gość
ja też xxl... kiedyś udało mi się schudnąć ponad 30 kg, odstawiłam tabletki anty i się zaczęły problemy hormonalne, zaczęłam tyc i w dniu kiedy dowiedziałam się o ciąży, po ciągłych diagnozach,że nie wiedzą co mi jest okjazało się,że mam niedoczynność tarczycy... a chodziłam na fitness,dieta itd.. aktualnie jestem w prawdopodobnie jakimś 6 tygodniu ,ale nie wiem,czy nie starszej ,bo juz zaczęło ,,wywalać" mi brzuch...

Gość gość
hej dziewczyny. ja tez jestem w ciazy. dzisiaj 8t2d. jestem przerazona przybieraniem na wadze. zorientowalam sie w 4 tyg, ze jestem w ciazy i wtedy wazylam 94 kg. poprzednia ciaze stracilam w listopadzie i wtedy wazylam 84 kg. przez 3 miesiace przytylam 10 kg :O moj ginekolog byl w szoku. teraz w ciagu 4 tygodni przytylam juz 4 kg! ratunku nie wiem co ze soba zrobic. nie moge na siebie patrzec. mam okropne zaparcia, nie wymiotuje, puchne strasznie wieczorami, z rana tez mam spuchniete kostki. czuje sie jak slon. kiedys borykalam sie z bulimia, teraz kompulsywne jedzenie. nie potrafie jesc jak czlowiek, jestem zalamana swoim stanem. myslicie, ze to moze byc jakas choroba? musze chyba porobic badania, podejrzewam problemy hormonalne... pomozcie :(

Gość gość
o losie :/ a kto wam te dzieci majstruje ???

Gość gość
domyśl się kretynie

Gość gość
mezowie idiotko. zeby cie bardziej zabolalo, to napisze, ze moj jest mojego wzrostu i 20 kg lzejszy ode mnie. jedz sobie po mnie, s.r.a.m na to :)

Gość gość
gościu z 21:00 mierz regularnie ciśnienie, to nie jest normalne

Gość gość
nie mam w domu cisnieniomierza, ale lekarz jak mi mierzyl to mowi, ze cisnienie mam dobre

gościu z 21.00 tylko nie panikuj, spokojnie, będzie dobrze :)

Gość mamaxxl
jak widać trole są wśród nas :)

Gość gość
Nie przejmujcie sie kretynskimi uwagami, ich to rajcuje, tak jak zboczencow sciaganie gaci w parku i pokazywanie wybrakowane osprzetu przechodnim :) Gosciu z 21.00! Odstaw sol i pij co najmniej 2 litry wody dziennie, powinno pomoc na obrzeki. Rano, przed sniadaniem, wypij szklanke cieplej, przegotowanej wody z cytryna, codziennie jedz kasze, jak lubisz to rowniez owsianke, naprawde pomaga na zaparcia. Podobnie buraki. Staraj sie codziennie spacerowac. Za zaparcia w ciazy przewaznie odpowiada progesteron, ktory spowalnia prace jelit, ale z czasem powinno sie to wyregulowac. ja jestem obecnie w 26 tygodniu i jest o niebo lepiej. Na poczatku potrafilam plakac w toalecie :(

gość 9:13 dzięki za radę, dobrze wiedzieć że te zaparcia i ogólna praca przewodu pokarmowego z czasem się poprawi bo ja aż spać nie umiem przez to uczucie pełności

Gość gość
Nie ma za co :-D

Gość gość
Kto im robi dzieci?? Wiesz ilu jest dewiantow co lubia wacka w zwaly sloniny pakowac :)

Gość gość
chyba piszą to paniusie niedopieszczone te teksty ,, kto im robi dzieci" ...troche dobrego seksu i wyluzujecie.

Gość gość
Ja zaszlam w ciaze wazac 90 kg. Duzo czy nie niewiem bo jestem grubej ksci i wysoka czulam sie bardzo dobrze. Zero probkemow z cisnieniem zadnych opuchnietych nóg. Jedynie co mi wyszlo to cukrzyca ciazowa w 5 miesiacu wiec przestrzegalam diety .zero obrzerania i zachcianek ostatni posilek o 18 zero podiadania bo inaczej mialam okropna zgage w cuazy przytylam 10 kg. Ciaa bliźniacza a po porodzie wyszlam ze szpitala z waga 80 kg wiec defakto schudlam 10 kg.;)

Gość gość
kolejna z grubymi koscmi hahaha :D

Gość gość
kolejna z grubymi koscmi hahaha :D

Gość wikingowa zona
Dobry seks ha ha ha o czym ty mowisz jak ty ze wzgledu na gabaryty w wiekszosci pozycji kochac sie nie mozesz . Pomarzyc tylko o dobrym seksie mozesz