Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grybka

Mój kolega zostawił dziewczynę bo...

Polecane posty

Gość gość
pewnie że nie mają ALE CHŁOP WYBRAŁ RODZINNY BIZNES rodzice mieli prawo dać mu wybór

Gość gość
jaja? piepszyc sobie życie byle by była dziewczyna? wolę kasę

Gość gość
Po łebkach opisujesz czyjąś historie, nawet nie znasz jej szczegółów i wyciągasz idiotyczne wnioski. Czy to jest w porządku wg ciebie? Ogarnij się.

Gość gość
bardziej chorzy to są jego rodzice niż on... chłopak młody, pewnie daje się łatwo manipulować, boi się że sobie w życiu nie poradzi, szantaż na niego podziałał... to co zrobili jego rodzice to prawdziwe k.u.r.e.s.t.w.o

Gość grybka
Dobra, nieważne. A historię znam wystarczająco.

Gość gość
moj kolega tez tak zrobił- a dziewczyna ładna, fajna, z bogatej rodziny. to się ponoć nie podobało;/

Gość gość
Jasne, ma stracić perspektywy na przyszłość bo jakaś przypadkowa obca baba się pojawiła? Zapewne rodzice wyciągnęli od niej jakieś nieznane ci szczegóły stawiające ją w złym świetle podejmując tę kontrowersyjną dla ciebie decyzję. Nie martw się, jeszcze znajdzie kobietę.

Gość grybka
Ale z Was pipki. Serio. Idę stąd bo aż przykro, że Polacy tak łatwo rozumieją dawanie sobą pomiatać dla kasy.

Gość gość
Z ciebie jest pipka skoro nie wiesz w czym rzecz więc się nie wtrącaj tam gdzie nie trzeba.

Gość gość
A jak na imię ma ten chłopak?

Gość grybka
A czy ja się wtrącam? Tak sobie się chciałam pozastanawiać ale widzę, że wiele tu takich pip jak i on. Co za różnica jak ma na imię?

Gość gość
a ciekawe, grybka, czy ty byś wszystko rzuciła na szalę nie mając nawet pewności, że to miłość na całe życie

Gość gość
pipą byłbym gdybym wybrał kobietę, wolę kasę

Gość grybka
Ale to nie chodzi o miłość. Chodzi o zasadę i szacunek do samego siebie. Nie daję się mieszać w MOJE wybory, MOJE życie.

Gość gość
ale rodzice dali mu wybór nic nie kazali sam wybrał

Gość gość
a ja sądzę, że coś tam więcej musiało być... samo to, że jest biedna, nie przesądziło... tak mniemam

Gość gość
ale rodzice dali mu wybór nic nie kazali sam wybrał

Gość grybka
ale on tę firmę miał zagwarantowaną... dopóki nie związał się z tą dziewczyną. Dla mnie to nie jest wybór tylko manipulacja.

Gość gość
to mógł wybrać dziewczynę i pracować gdzieś indziej, RODZICE MIELI PRAWO DAĆ MU WYBÓR, a że wybrał firmę jego sprawa

Gość gość
Już sam fakt takiej manipulacji, szantażowania.. Ohydni ludzie, nie chcialabym mieć z nimi nic wpólnego nawet jak to rodzice. A firmę i tak by dostał gdyby zaniemogli.

Gość gość
To nie jest wybór. Pipka facet jeszcze mu nieraz namieszają.

Gość gość
Powiem Ci jak bylo u mnie..Rodzinka z przerosnietym ego,duzo kasy,"waznych"znajomych.W tym wszystkim ja i moj chlopak,biedny jak mysz koscielna..Tez byly jazdy w domu,ze jak ja moge z takim,itd..Walczylam,ale bylo ciezko.Do domu nie moglam go przyprowadzic,zakazano mi.U niego ojciec alkoholik,piatka rodzenstwa,ciagla bieda..Po czasie wszystko mnie przytloczylo.W domu musialam klamac i kombinowac,by w ogole wyjsc.Przed chlopakiem wstyd jak cholera,ze mam tak ograniczona rodzine.Na okraglo czulam sie winna,osaczona.Chlopak mial na okraglo fochy,ze tak malo czasu mu poswiecam,a do tego studiowalam,mialam multum nauki.Poddalam sie i z nim zerwalam.Nie moglam wyprowadwmxic sie z domu,chyba ze pod most.Chlopak niezaradny,pewnie bysmy powielili model jego rodziny.Po prostu nie bylam pewna przyszlosci z nim i dlatego nie zdecydowalam sie na spalenie za soba mostow.A do tego nie wierze w milosc wieczna,kazda kiedys slabnie,krzepnie.Mialam wybor-rodzina,ktora i tak kocham,bezpieczenstwo,spokoj lub zycie z nim w biedzie i osamotnieniu.Wiadomo,co dzieje sie z uczuciami,gdy nie ma co do gara wlozyc,gdy ludzie na krawedzi rozpaczy rwa wlosy z glowy.Moze Twoj kolega nie kochal jej na tyle,by poswiecic cala reszte.Dla niej to chyba lepiej.W takiej rodzince by byla popychadlem,a skoro to wartosciowa osoba,to tym bardziej nie powinno to na nia trafic.

Gość grybka
Tylko to jest zupełnie inna sytuacja. Oni są dorośli - oboje mieszkają "na swoim". Ona jest bardzo zaradna i nie pochodzi z rodziny patologicznej. Ot klasa średnia ;) A on niezależnie od rodziców ma pracę, która daje mu szansę rozwoju, ma mieszkanie. Tylko firmy by nie dostał. Nie rozumiem więc porównywania tych sytuacji.

Gość gość
to w czym masz problem autorko, normalny facet weźmie firmę, po co komu bieda z dziewczyną

Gość grybka
Ale jaka bieda? Ani on ani ona nie zarabiają mało. A i pewnie też by doszli do tego poziomu, zanim ta firma do niego w ogóle trafi.

Gość gość
to ktoś tu kłamie, może miała sponsora?

Gość gość
ja nie porownuje tych sytuacji,tylko napisalam jak to bylo u mnie.A jaki z tego moral?Toz na koncu mej wypowiedzi stoi jak wol.Nie kochal tej laski na tyle,by dla niej wszycho inne przekreslic.gdyby byl pewien,ze to wlasnie TA,to by zadna firma tego nie zmienila.Czasem po prostu bycie piekna,madra i pracowita to za malo- o ironio.Nie ma sie czemu dziwic,taki lajf

Gość gość
a podobno to kobiety są materialistkami :o ten temat pokazuje co innego jak można wybrać kasę zamiast miłośći widocznie on jej nie kochał jakby ją kochał byłaby najważniejsza co za głupoty tu wypisujecie,facet chyba sie nie związał z przypadkową obcą babą ale z kimś z kim miał więź