Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przemoc psychiczna potrzebne rady :(

Polecane posty

Gość gość

Moi rodzice w dziecinstwie stosowali wobec mnie przemoc fizyczna, a teraz gdy jestem starsza ciagle wysluchuje ze jestem nikim, jestem wyzywana. Coraz czesciej mysle o tym by ze soba skonczyc, mam bardzo niska samoocene i nie wierze w siebie. Co nie jest dziwne bo nikomu na tym swiecie na mnie nie zalezy, chcialabym zmienic nastawienie ale nie potrafie, a probowalam w rozny sposob za kazdym razem bedac krytykowana. Czy ktos mial podobnie i wyszedl z tego, bardzo prosze o powazne odpowiedzi. Jednoczesnie tak pragne ze soba skonczyc bo czuje sie jak smiec ktory niczego nie osiagnie, ale nie potrafie tego zrobic a bylam juz bardzo blisko. Naprawde chce z tego wyjsc i zaczac zyc.

Gość gość
Nie trac energii na walkę z nimi bo nigdy im nie dogodzisz. Oprawca zostanie oprawca. Odetnij się, wyjedz. Nie jesteś smieciem, zapewniam cie. Jesteś dzielna, ze to przetrwalas. Uda się, ale odetnij się.

Gość gość
Moi rodzice nie stosowali wobec mnie przemocy fizycznej, ale psychiczną owszem. W dorosłym życiu pomogła mi psychoterapia.

Gość gość
Za każdym razem jak ci to powiedzą, idź w spokojne miejsce, skup się i powtórzył sobie kilka razy, ze jesteś wspaniałą, dzielna i ze gratulujesz sobie, ze przetrwała kolejny dzień.

Gość gość
ile masz lat?

Gość gość
17