Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedzona zyciem w UK

Nienawidze Angli

Polecane posty

Gość gość
ja byłem tylko tydzień w Londynie turystycznie i pierwszy "kontakt" z polakami to był, to już pierwszego dnia, jak przechodziłem obok sklepu - szło jakiś 2-3 meneli i tylko słychać było głośne 'kr....a' co chwila... więc trudno się dziwić, że oni mają takie zdanie o polaczkach :-/ wstyd.... nie powinno do tego dojść, że tych najsłabiej wykształconych polska masowo wysłała za granicę - w kraju powinno się im znaleźć pracę - że niby jej nie ma w polsce ?? absurdalna sytuacja... i faktycznie zasługująca na śmianie

Owszem ,zgoda, Anglia popełniła błąd w 2004 roku,powinni zrobić "skilled migrant programme"jak np w Australii. :) Ale tu pieniądze leżą na ulicy, trzeba umieć to dostrzec i działać. Polacy dają radę;)

Gość gość
co za bzdury, gdyby polacy dawali radę to by nie musieli wyjeżdżać po byle jaką pracę za granice, tylko mieli by taką pracę u siebie... właśnie polska-polacy jaka naród nie daje rady, skoro doszło do takiej sytuacji, a i tak duża cześć społeczeństwa żyje w biedzie

wyjechali też ludzie którzy dawali sobie świetnie radę, ale chcieli mieć łatwiej. Tylko tych Polaków nie spotkasz pijanych na ulicy.

Gość gość
W kazdym kraju jest cichy rasizm. W Polsce biedni Rosjanie, Ukraincy, Rumuni i Bulgarzy tez nie sa mile widziani. Ale mysle, ze po trochu winne jest tez twoje nastawienie. Chyba troche za bardzo idealizujesz ta Polske. Ludzie sa wszedzie tacy sami. W Polsce wprawdzie bedziesz na wlasnym terenie, ale gwarantuje ci ze szuje sa w kazdym kraju. Ja np. mieszkam w Niemczech, jakis czas temu trafilam do polskiej firmy rodzinnej, gdzie pracowalam w biurze. Byla to jedna z moich najgorszych prac (jak nie najgorsza), a myslalam ze pracujac z rodakami bedzie mi dobrze. Mobing niesamowity, szef tak nieprzyjemny i przekonany o swojej wyzszosci, ze szok i do dzisiaj czekam na czesc mojej pensji. Pogodz sie z tym, ze nie kazdy musi ciebie lubic, a ty nie zawsze spotkasz sie z milym przyjeciem

Gość gość
czyli generalnie sprowadza się to do jednego: jeśli gdzieś ci nie pasuje, to poszukaj swojego miejsca gdzie indziej... A w jej sytuacji to jakby fochy kogoś kto pojechał do kogoś w gości i marudzi ciągle, że a to herbata z ciepła, a to ciasto zbyt słodkie itd... jeśli się nie podoba, to wracaj do siebie - i tak masz tam na pewno lepiej niż w polsce - to obiektywna prawda - tylko jesteś tak rozkapryszona i brak ci kultury skoro będąc gościem u kogoś tak go krytykujesz - oni wcale nie muszą się dopasowywać do twoich zachcianek, to ty do nich przyjechałaś i to ty musisz się dostosować, a jak nie chcesz to wracaj do domu.