Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelina30x

termin listopad 2014 przyszle mamy

Polecane posty

oczywiście że będzie dobrze, dlaczego ma nie być :) pozytywne nastawienie to podstawa :) jejciu tyle rzeczy chciałabym was zapytać że nawet nie wiem od czego zacząć :P nie powiem troszke sie boję czy serduszko bic zacznie, ale gin mi wczoraj mówił że nie widzi powodu dla którego miało by nie bic więc myslę że będzie dobrze :) kiedy w pracy chcecie powiedzieć o ciąży ??

Gość Kuniak
Cześć :) dołączam i ja :) 30 l. , 3 lata po ślubie . To moja druga ciaza(pierwsza 5 msc temu , puste jajo płodowe zakończona niestety zabiegiem). Z moich obliczeń wynika ze dziś to 5 tydzień i 5 dzień ciąży . oby tym razem sie udało . byłam u lekarza w zeszły czwartek , na razie zobaczył tylko pęcherzyk ciążowy :) Następna wizyta 27.03 i bardzo liczę ze zobaczę wtedy serduszko!! :)

Ja mysle w pracy przed swietami Wielkanocnymi powiedziec bo chce od lipca isc na wolne. Pracuje w banku więc mam trochę stresu. Na razie to się boje właśnie żeby jajeczko puste nie było żebym nie poronilam i żeby udało się utrzymać te ciążę w końcu 2 lata czekałam

My staraliśmy się w sumie 4 cykle, byłam przekonana, że dłużej to będzie trwalo, a tu proszę - miła niespodzianka :) W niedzielę coś mnie tknęło wieczorem i zrobiłam test (dzień przed prognozowaną miesiączką), wyszła mało widoczna kreska, ale była;) W poniedziałek powtórzyłam test z samego rana - kreska wyraźniejsza. Wczoraj byłam zrobić hcg, wyniki dziś po 15:00. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku;)

Trzymam kciuki za wyniki. Ja jeszcze godzinke i domu i pewnie od razu spac pojde przez ta ciążę ciągle tylko bym spała:-) ale ponoć to dobrze

dopisuję się :) izulinka7__________ 23 l_________ 1dz ____________16.11.2014 aishka____________ 34 l_________ 2dz ___________ 19.11.2014 solsk_____________ 29 lat _______ 1dz ____________21.11.2014 ojtam ojtam________29 lat________2 dz____________27.11.2014 Ewelina_______________30l__________1dz_____________15 listopada merci31_______________32l__________1dz __________17 listopada

witam wieczorowa pora :) solsk czekamy na pozytywne wyniki A ja nie widzialam, ze w nocy mozna miec mdlosci.. az do niedawna..

solsk i jak wynik? Ja w nocy najbardziej narzekam na piersi bo strasznie bolą. Teraz właśnie kremówkę jem dostałam dziś strasznego apetytu cały czas bym jadła :-) aco u was?

ewelina - moje piersi to jakis koszmar, ani spac na boku, ani nic, nawet je czuje jak wstaje, i tak juz od 2 tyg

Gość gość
Cześć dziewczyny jestem listopadówką 2013 fajnie sie czyta o początkach miło powspominać. Moja 4 miesięczna kruszynka właśnie śpi spokojnych miesięcy życzę i szczesliwego rozwiązania.

Co do jedzenia to prawie ciagle jestem glodna no i pic mi sie co chwila chce. Piersi sie powiekszyly, ale na szczescie migreny przeszly. Jak Wy sie czujecie?

a ja sie martwie tym że czuje że już przytyłam ale nie mogę przecież się teraz odchudzać dziecko jest najważniejsze. A do tego wiecznie spiąca jestem i mam nudności

Mój wynik - 162,5, ciąża jest ;) Jutro po południu idę powtórzyć badanie, mam nadzieję, że będzie ładnie przyrastać :) Co do samopoczucia - na razie nic specjalnego mi nie dolega, oprócz tego, ze apetyt mi się zwiększył. Mam nadzieję, że wkrótce to minie, bo mam niedowagę i pragnę przytyć ;)

moja pierwsza beta byla 126, po paru dniach 1040, w tym tyg robie znowu dla spokoju :)

Kurcze, apetyt mi właśnie zmalał, a nie się zwiększył, nie wiem o czym myślałam, jak pisałam tego posta. Chyba rozkojarzenie ciążowe ;)

Cześć dziewczyny, jeśli mogę chętnie dołączę :) Wychodzi na to, że termin mam na 17 listopada, wczoraj miałam pierwsze USG (5t0d) i jest pęcherzyk ciażowy prawidłowo umiejscowiony ale na razie nic więcej nie było widać. Następna wizyta 31 marca ( będę czekać jak na szpilkach), mam nadzieję, że z wami szybciej zleci. To moja 3 ciąża, pierwszą poroniłam w 6 tyg, z drugiej mam cudowną 21 miesięczną córeczkę, a w trzecią udało się zajść dosłownie z marszu ( 1 cykl starań). Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

dopisuję się : izulinka7__________ 23 l_________ 1dz ____________16.11.2014 aishka____________ 34 l_________ 2dz ___________ 19.11.2014 solsk_____________ 29 lat _______ 1dz ____________21.11.2014 ojtam ojtam________29 lat________2 dz____________27.11.2014 Ewelina_______________30l__________1dz_____________15 listopada merci31_______________32l__________1dz __________17 listopada komi_______________29l_____________2dz___________17.11.2014

hej komi, mamy ten sam termin, narazie, bo i tak potem wyjdzie co innego :) mi z jednego kalendarza wychodzi 11 a z innego 17, poczekam az lekarz przeliczy po swojemu :) ja mam wizyte 28.03. juz czekam z niecierpliwoscia :)

merci to w takim razie czekamy razem na wizytę :)

ehhh za wolno, za wolno zdecydowanie !!! Mi na szczęście czas wypełnia skutecznie praca i córka :D

Czesc! Ja już w pracy chociaż najchętniej to polezalabym jeszcze w łóżku:-) ja mam wizytę 28 marca i też tak mi powoli czas leci ze chyba zwariuje do następnego piątku. Od rana męczą mnie nudności tragedia

hej, ja sie zbieram do pracy- nie wiem jak wysiedze tyle godzin. Jakos ta ciaza do mnie nie dochodzi. 3majcie sie :)

Cześć babeczki! Ja też już pracuję, a na wizytę jestem umówiona 26.03. Czy któraś z Was mierzy sobie temperaturę w ciąży? Ja mierzyłam podczas starań i teraz też mierzę (nie potrafię się opanować). W pierwszych dniach ciąży miałam 36,9 - 36,95. Dziś mi spadła do 36,8. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje, bo i tak do moich podtsawowych temperatur jeszcze daleko (moja średnia temp. przed owulacją 36,4). No, ale niepokój jakiś jest :/

witam :) ja na szczęście dziś mam wolne, bo pogoda za oknem koszmar :D ja też często mam mdłości, tylko po niektórych potrawach, nie wiem od czego to zależy, ale fajnie że nie cały czas :) u mnie najbardziej dokuczliwe jest to, że mam strasznie dużo śluzu :O pojawił sie jakoś na 2 - 3 dni przed @ i dalej tak ze mnie cieknie :) ale gin mówił że tak czasami jest i nie jest to nic złego. Złego może nie ale uciążliwe okropnie :D a zmieniły wam się piersi oprócz tego że bolą ?? bo mi chyba zaczynaja rosnąć :( zawsze miałam duże - a teraz zrobiły sie takie jakby hm pełne, ale strasznie mięciutkie w środku :) ja następna wizyte mam 4 kwietnia i tez się troche boję :) miłego dnia 🌻

izulinka7- ja tez mam sporawe piersi i jeszcze sie powiekszyly. Dzis mi kolega skladal zyczenia i tak mnie objal, ze az krzyknelam, bo strasznie mnie bola.. solsk- jak sie staralam z pierwszym dzieckiem, to mierzylam temp- teraz nie, ale maz do mnie- ale goraca jestes hehe, tempka na stowke wyzsza. Jak Wam dzien minal? Ja nie moglam wysiedziec i musialam rozporek sobie rozpiac.. dobrze, ze nie bylo widac :)

Cześć Dziewczyny, czekałam na listopadowy wątek. Mój termin to 5 listopada, jestem w 6 tc i 6 dni. Mam potworne mdłości i zero apetytu i mogłabym ciągle spać, ale jestem przeszczęśliwa. To moja pierwsza ciąża, udało się w pierwszym cs. Jutro wizyta u gina. Aktualizuję listę :) Minkka24l__________24 l_________1dz ___________1.11.2014 claudina___________27 l_________1dz ____________5.11.2014 Ewelina___________30 l__________1dz____________15.11.2014 izulinka7__________ 23 l_________1dz ____________16.11.2014 merci31___________32 l__________1dz ____________17.11.2014 komi______________29 l__________2dz____________17.11.20 14 aishka____________ 34 l_________ 2dz ___________ 19.11.2014 solsk_____________ 29 l_________1dz ____________21.11.2014 ojtam ojtam________29 l__________2dz_____________27.11.2014

Gość Aga83ta
Cześć dziewczyny, chetnie dolacze do was:) według moich obliczeń termin 21 listopad :)w pn mam 1 wizytę, zobaczymy co będzie..., nie ukrywam ze z jednej strony czuje ze wszystko będzie ok, a z drugiej... Co chwile sie czymś martwię... Ale co ma być to będzie, a będzie dobrze :)hehe