Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelina30x

termin listopad 2014 przyszle mamy

Polecane posty

Gość Aga83ta
Aha tak żeby lepiej sie poznac, mam 30 lat , to pierwsza ciaza... Starałam sie około 9 miesięcy

Aga83ta - mamy ten sam termin ;) Mnie coś kręci w nosie. Mąż przywlókł z pracy jakiegoś wirusa, jemu już przechodzi, ale chyba się przeniosło na mnie. Jutro się otoczę herbatkami, cytryną, miodem, imbirem, syropem z cebuli i czosnku i wodą morską do nosa. Mam nadzieję, że jakoś to przetrwamy ;)

Jak tam się dziś czujecie? ;) Odebrałam wynik hcg (badanie powtórzone po 48 godzinach) i jest 458,5 mlU/ml. Przyrost o 182,7%! Cieszymy się ogromnie ;) Oby już teraz do końca było wszystko dobrze :)

Witajcie;] Dzisiaj miałam pierwsze USG. Za wiele nie zobaczyłam, ale jest już pęcherzyk - 4tydzień. Następne badanie 22 kwietnia - wtedy pewnie usłyszę serduszko. Póki co mam do zrobienia wszelkie badania krwi i moczu;] Na razie oprócz obolałych sutków i lekkiego osłabienia nic się nie dzieje.

Gość gość
hej. fajnie tak poczytac i powspominac. Ja mam synka z listopada 2012. Ma teraz 16 miesięcy. Urwis jakich mało. Zycze wszystkiego dobrego dziewczyny!

ja właśnie wróciłam od gina, widziałam i słyszałam bijące serduszko, to coś niesamowitego! zdecydowanie jeden z najpięknieszych momentów ever

Claudina - zazdroszczę, to muszą być wspaniałe emocje! :)

claudina to cudownie :) ja tez nie moge sie doczekać aż usłysze serduszko mojego maleństwa :) a to jeszcze 2 tyg :D eh jak się dziś czujecie przyszłe mamy ?? 🌻

Hej dziewczyny;] Jak samopoczucie? U mnie poza porannym osłabieniem nie dzieje się nic nadzwyczajnego. Żałuję tylko, że następną wizytę u gina mam dopiero 22go kwietnia, bo chciałabym już usłyszeć serduszko mojego słoneczka.

Hej, hej! U mnie w sumie na razie brak dokuczliwych objawów, chciałabym, żeby tak zostało, ale podejrzewam, że najgorsze jeszcze przede mną ;) Miłego tygodnia!

Gość neska85
Witajcie dziewczyny. Mogę się przyłączyć? Pokrótce opiszę swój przypadek. Dwa lata staraliśmy się z mężem o dziecko i wychodzi na to, że w tym cyklu nam się udało :D Mam 29 lat. W czwartek zrobiłam test ciążowy (dwa dni po spodziewanej @) i wyszła druga blada kreska ale widoczna. Poleciałam zrobić badanie HCG. Wynik 215 mlU/ml. Dzisiaj, czyli 4 dni później powtórzyłam badanie i wynik 915, także wzrosło o 325% :D W środę gin kazał mi raz jeszcze powtórzyć HCG i w czwartek jestem umówiona na wizytę do niego. Mam nadzieję, że po tej wizycie odetchnę trochę, bo póki co, podobnie jak Wy z jednej strony ogromnie się cieszę a z drugiej boję się. Wyliczyłam sobie TP na 25 listopad. Jutro zaczynam 6 tydzień :)

neska85 - witamy! Widzę, że jesteśmy z tego samego rocznika ;) Trzymam za Was kciuki! Ja wybieram się do lekarza w środę i już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że z dzieciątkiem wszystko jest w porządku :)

Witam. Chcialabym dolaczyc do grupy. Mam 26 lat, to moja pierwsza ciaza. W poniedzialek zaczelam 7 tc, wczoraj bylam na pierwszym USG, wszystko jest OK, serduszko juz bije. Martwi mnie tylko fakt, ze zaczelam od poniedzialku plamic, poczatkowo bylo to jasnobrazowe plamienie, teraz ciemnobrazowe :-( Poinformowalam o tym lekarke (ze wzgledu na to mialam wczesniej termin USG, pierwsze zaplanowane bylo na 01.04), powiedziala, ze wszystko jest w porzadku, ale macica musi sie uspokoic, przepisala mi tylko magnez. Do tego biore nadal Femibion. Zapytalam o prawdopodobienstwo poronienia, powiedzala: 'fifty - fifty' do konca 3go miesiaca. Nastepny termin mam za 4 tygodnie, 22.04.

Gość Sulka
Cześć Dziewczyny. Również chciałabym dołączyć do grupy. Od 2,5roku staraliśmy się o dzidziusia,aż tu nagle...świetna niespodzianka :) Termin mam na 27.11 To moja pierwsza ciąża,mam 28lat. Moje objawy zaczęły się o złego nastroju- wszystko mnie denerwuje,później doszedł trądzik na czole -nie miałam wcześniej z tym problemów,ból brzucha tak jak podczas @ ale o delikatniejszym bólu,najczęściej takie bóle/skurcze mam w nocy,oraz zawroty głowy,i nudności.

Witam nowe dziewczyny;] U mnie właściwie brak negatywnych objawów ciąży. Rano jestem lekko osłabiona, ale żadnych mdłości nie mam. Poza tym czuję się świetnie i od środy zaczynam pracę jako niania w kolejnymi dziećmi. Oprócz tego studiuję dziennie i ciąża na razie w niczym mi nie przeszkadza. Mam tylko lekki wstręt do pieczonego mięsa;]

Gość Sulka
na nudności polecam herbatę z imbirem sypanym lub tartym - mi pomaga

Gość capucino waniliowe
Cześć dziewczyny! Pierwszy raz się wlączam do dyskusji z zamiarem napisania wiecej niż 1 posta :) Termin mam na 1 listopada a obecnie jestem w 12 tygodniu ciąży. Nigdy nie palalam sympatią do takich rozmów na forum, ale czuję że potrzebuję rozmów z innymi dziewczynami w ciąży, ponieważ jest to moja pierwsza ciąża i bądź co badź z chcialabym tak pogadać i dowiedzieć się jak inne kobiety to przeżywają, jak się czują , co myślą. Mam nadzieję że się nie urwię rozmowa bo jestem zdeterminowana. Mam 26 lat Ciąża nieplanowana, udalo się za pierwszym razem. Nie zabezpieczalismy się z moim chlopakiem, więc nie bylo jakiegoś wielkiego szoku gdy się dowiedzialam Nie myslalam tylko, ze można tak szybko zajść w ciążę :) ale dziekuje Bogu bo wiem jakie problemy maja niektore pary czego szczerze wspolczuję. Nie chce się bardzo rozpisywac za pierwszym wpisem Reszta w trakcie Pozdrawiam!

Gość capucino waniliowe
Minkka24l__________24 l_________1dz ___________1.11.2014 claudina___________27 l_________1dz ____________5.11.2014 Ewelina___________30 l__________1dz____________15.11.2014 izulinka7__________ 23 l_________1dz ____________16.11.2014 merci31___________32 l__________1dz ____________17.11.2014 komi______________29 l__________2dz____________17.11.20 14 aishka____________ 34 l_________ 2dz ___________ 19.11.2014 solsk_____________ 29 l_________1dz ____________21.11.2014 ojtam ojtam________29 l__________2dz_____________27.11.2014 capucino waniliowe___________26l____________1dz__________1.11.2014 za dlugi nick wzielam Dziewczyny jestescie???

Gość capucino waniliowe
capucino waniliowe____26l_____1dz_____1.11.2014 Minkka24l__________24 l_________1dz ___________1.11.2014 claudina___________27 l_________1dz ____________5.11.2014 Ewelina___________30 l__________1dz____________15.11.2014 izulinka7__________ 23 l_________1dz ____________16.11.2014 merci31___________32 l__________1dz ____________17.11.2014 komi______________29 l__________2dz____________17.11.20 14 aishka____________ 34 l_________ 2dz ___________ 19.11.2014 solsk_____________ 29 l_________1dz ____________21.11.2014 ojtam ojtam________29 l__________2dz_____________27.11.2014 Ten wyzej zglosilam juz do usuniecia:)

hejka :) właśnie coś chyba nie bardzo wątek idzie :) z tego co kiedyś widziałam jest jeszcze jeden watek, może dziewczyny się tam przeniosły :) może trzeba będzie poszukać i połączyć oba, chodź wydaje mi się że chyba nie ma dużo dziewczyn z terminem na listopad :)

Hej! Ja też bardzo chętnie bym dołączyła do listopadowych mamusiek :) więc dopisuję się. Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zagląda :) Aktualnie jestem w 11 tc i termin mam na 16.11 :) capucino waniliowe____26l_____1dz_____1.11.2014 Minkka24l__________24 l_________1dz ___________1.11.2014 claudina___________27 l_________1dz ____________5.11.2014 Ewelina___________30 l__________1dz____________15.11.2014 izulinka7__________ 23 l_________1dz ____________16.11.2014 merci31___________32 l__________1dz ____________17.11.2014 komi______________29 l__________2dz____________17.11.20 14 aishka____________ 34 l_________ 2dz ___________ 19.11.2014 solsk_____________ 29 l_________1dz ____________21.11.2014 ojtam ojtam________29 l__________2dz_____________27.11.2014 CallMeBlondie_____ 27 l_________ 1dz ___________ 16.11.2014