Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak wzrostu beta HCG

Polecane posty

Gość gość

Witam, odebrałam dziś wyniki beta HCH - 290. Problem w tym, że tydzień temu było 270. Czyli praktycznie brak wzrostu. Do tego progesteron 8,5. Od domniemanego dnia zapłodnienia - 2 tygodnie. Potwierdzcie mi - oznacza to chyba tylko jedno.:-(

Gość gość
no wygląda to kiepsko... idź do lekarza, progesteron chyba niski.. nie brałaś duphastonu albo luteiny?

Gość gość
Może to okrutne ale bądź gotowa na najgorsze. Ja najpierw miałam 1400 a tydzień później 2500. Po tygodniu od badania bhg poroniłam.

Gość gość
kurcze objawy ciążowe nadal mam. jutro może powtórzę bete ale nie licze na zbyt wiele

Gość gość
objawy ciazowe masz bo beta wysoka, betamoze spadac bardzo powoli, do tego czasu moga utrzymywac sie objawy ciazowe ciaza biochemiczna (obumarla), przykro mi

Gość gość
ciąża biochemiczna to nie obumarła.biochemiczna dochodzi do zapłodnienia ale nie zagnieżdzenia w tym samym labo robiłaś krew? jeśli tak to kiepsko tp widzę przykro mi :(

Gość gość
no po tygodniu wzrost prawie zerowy. "Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. "

Gość gość
laboratorium to samo. jutro moze powtórze

Gość gość
Myslisz sie. Do zagniezdzenia dochodzi, w innej sytuacji nie wzrasta hcg. O biochemicznej mowi sie wtedy, gdy z jakiegos powodu zarodek przestaje sie rozwijac, czyli obumiera. To moze byc problem z procesem zagniezdzania (caly proces zagniezdzania trwa do 12 tygodnia, czyli to nie moment i juz) ale moze byc powod zupelnie inny.

Gość gość
ja miałam poronienie .był pęcherzyk ,nie rozwijał się,poroniłam samoistnie .cb jest wtedy jak minimalna beta.podchodzilam do 5 inseminacji i miałam 3 cb.

Gość gość
... Poronienie Przyczyny poronienia Ciąża biochemiczna Zapytaj lekarza Lekarze abcZdrowie.pl odpowiadają na pytania. Odpowiedź otrzymasz za darmo w ciągu jednego dnia. Ciąża biochemiczna lek. Paweł Baljon WERYFIKACJA MERYTORYCZNA lek. Paweł Baljon Lekarz w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach. Ciąża biochemiczna to ciąża obumarła na bardzo wczesnym etapie albo inaczej wczesne poronienie, czyli obumarcie jaja płodowego i wydalenie go. O poronieniu mówi się wtedy, gdy do utraty ciąży dojdzie przed dwudziestym tygodniem jej trwania. Po dwudziestym tygodniu ciąży płód jest w stanie żyć samodzielnie i niezależnie od organizmu matki. Ciąża biochemiczna jest potwierdzana w testach ciążowych, ale jest zbyt wcześnie, by zaobserwować ją podczas badania ginekologicznego lub ultrasonograficznego. O istnieniu ciąży biochemicznej kobiety nie zawsze wiedzą. Często mylą jej objawy, np. ze spóźnioną miesiączką. SPIS TREŚCI: 1. Ciąża biochemiczna i poronienie 2. Przyczyny poronienia wczesnej ciąży 3. Objawy poronienia 1. Ciąża biochemiczna i poronienie Ciąża biochemiczna – takim stwierdzeniem posługują się lekarze w sytuacji, gdy domowy test ciążowy lub badanie bHCG wypada pozytywnie, jednak poronienie następuje w bardzo wczesnym etapie, przez co niemożliwe jest wykrycie ciąży poprzez badanie USG, czy ginekologiczne. Utrata ciąży wynika ze złego zagnieżdżenia się zarodka lub z jego wad genetycznych. Można to nazwać naturalną selekcją. Organizm sam wydala nieprawidłowe zarodki. Kobiety często mają ciąże biochemiczne i nawet nie zdają sobie z tego sprawy. Badania statystyczne pokazują, że około 50-60% ciąż kończy się wczesnym poronieniem. Kobiety traktują wówczas krwawienie z pochwy jako spóźniony okres, a nie wydalenie obumarłego jaja płodowego. Na czym polega ciąża biochemiczna? Zapłodniony zarodek nie zagnieżdża się w jamie macicy ani poza nią, tylko razem z krwią zostaje wydalony z organizmu. Czy w takim razie ciąża biochemiczna jest w ogóle ciążą? W końcu o ciąży można mówić dopiero wtedy, gdy dochodzi do implantacji zarodka w macicy, po której w organizmie kobiety zaczyna być wytwarzany hormon beta-hCG. Okazuje się jednak, że przy ciąży biochemicznej zarodek nie zagnieżdża się w macicy. to ja z 15:01

Gość gość
gość 14:48 obie miałyśmy rację...ja znam taką opinię i razem rację miałyśmy.zwracam honor

Gość gość
NIE MA takiej mozliwosci by beta wzrosla powyzej 20 jesli nie ZACZYNA sie proces zagniezdzenia. Powie Ci o tym kazdy lekarz. Jesli beta jest wyzsza, to znaczy ze proces zagniezdzania sie rozpoczal a wtedy juz mozna mowic o ciazy. Zauwaz ze w artykule nie pisza "to ciaza, w ktorej proces zagniezdzenia sie nie rozpoczal" a jedynie, ze zarodek sie nie zagniezdzil. Czyli nie przeszedl pelnego procesu zagniezdzania.

Gość gość
tak zgadza się.....często o ciążah biochemicznych jest mowa przy IUi i ivf...a mamy które nie mają wogóle problemów z płodnością nawet nie wiedzą że są aw ciaży i robią samoistnie a autorko który dc masz?

Gość gość
dzień cyklu będzie 40

Gość gość
powiedzcie mi jeszcze - o ile się orientujecie - czy lekarz będzie mi coś jeszcze dawał (jakies leki) czy od razu przy tych wynikach na zabieg?

Gość gość
a po co zabieg ? najgorsze co moze byc,wolałabym leki na poronienie

Gość gość
ja tez chce zabiegu ale z tego co czytam to tak się to konczy

Gość gość
To była tak wczesna ciąża, że zapewne macica sama się oczyści.

Gość gość
Ja miałam identyczna bete-270. Po 2 dniach bylo 290 więc przyrost marny. Plamiłam. Dostalam wiecej leków i plamienie ustało. Beta jeszcze wzrosla w ciagu 3 dni do 520 ale po kliku dniach przyszło krwawienie. Poroniłam samoistnie. U Ciebie wygląda na poronienie zatrzymane bo od tygodnia nic się właściwie nie dzieje. Ale możliwe, że lada dzień zaczniesz się samoistnie oczyszczać. Przykro mi, że ciąża się nie utrzymała.

Gość gość
Powiedzci mi jeszcze jak to jest z tym samoistnym krwawieniem - boli bardzo, długo trwa?

Gość gość
Krwawienie dalej nie ma. Dziś ide do lekarza zobaczymy co powie. Pogodziłam się z tym, że ciąża obumarła, ale nie chce zabiegu:(

Gość gość
czasem nie ma innego wyjścia.

ja w sierpniu mialam ciaze biochemiczna i beta nie przyrastalo a pozniej spadac zaczelo...a wczoraj jak zrobilam bete wyszla tylko 18 a to byl 26 dzien cyklu i 10 dzien od owulacji a do okresu 3 dni i martwie sie ze to moze znow byc ciaza biochemiczna

Gość gość
Musisz zrobić bete za dwa dni wtedy się okaze co i jak. narazie nie panikuj. A jak to jest - krwawienie (samoistne poronienie) zaczyna się gdy beta spadnie, jest to od tego uzależnione?

beta jeszcze mi spadala tydzien po krwawieniu wtedy mialam 23 a dopiero po 2,5 tyg spadla ponizej 1

Gość gość
przed krwawieniem miałas bóle, które je zwiastowały? długo czekałaś na krwawienie?

Gość gość
Ja z tego co kojarzę to w 33 dniu miała bete 270. ale jak widzisz na moim przypadku to nic nie przesadza bo wzrost bety się zatrzymał.